ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:569/892)

Gumi-jagodowe ciacho kokosowe 170

osuszamy na ręczniku papierowym. Gdy ciasto będzie już wystudzone równomiernie nasączamy je likierem kokosowym i odkładamy na bok. Krem jogurtowo-kokosowy: 400 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki - 30% - z lodówki 170 g wiórek kokosowych 6 łyżek cukru pudru Do miski przekładamy jogurt grecki i wsypujemy do niego wiórki kokosowe, całość blendujemy na dość gładką masę (na ile pozwoli

Cooking Monster
Niby mały szwedzki torcik... 131

SZWEDZKI TORCIK MIGDAŁOWY Z KONFITURĄ Z CZERWONEJ PORZECZKI Na ciasto 230g migdałów (w skórce) 6 białek (żółtka pójdą na krem) 230g cukru pudru Na krem  150ml śmietanki kremówki (u mnie 30%, bo była w mniejszym opakowaniu) 6 żółtek 100g masła (temperatura pokojowa) Do dekoracji 20g płatków migdałowych 3-4 łyżki konfitury z czerwonej porzeczki (nasza!- porzeczki zebrałam, opłukałam

les mirabelles
Jagodowa pokusa 144

wodnej, ale nie gotować. Przestudzić i wlewać stopniowo do masy miksując. Wlać masę  do formy o średnicy 24 cm i poczekać aż zastygnie. Masa śmietanowa 600 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Śmietanę  zmiksować z cukrem pudrem, ubijając na sztywno. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać w mikrofali

O kuchni z uczuciem
Jubileuszowy tort z kremem kawowo-śmietankowym 167

śmietankowego 2 łyżki kawy cappuccino waniliowe 350 g masła 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ¼ łyżeczki spirytusu     Składniki na krem śmietankowy: 500 ml zimnej śmietany kremówki   (30%) 2 łyżki cukru pudru sok z cytryny 1 łyżka żelatyny     Składniki na poncz: ¾ szklanki wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka spirytusu sok z połowy cytryny

Kuchnia u Krysi
Wspaniałe lody kawowe bez jajek i bez użycia maszyny 136

tutaj . Ale myślę że można użyć inny alkohol. To są tylko 2 łyżki, więc może jakaś Brendy...         Składniki na około 1 l lodów: 300 ml kremówki (30%) 175 ml mleka zagęszczonego słodzonego 2 łyżki likieru kawowego 2 łyżki kawy instant, najlepsze   espresso             Wykonanie: W misce miksera umieściłam wszystkie składniki

Kuchnia u Krysi
BEZGLUTENOWA TARTA SEROWO- WIŚNIOWA 140

lodówki na około 30 minut.  FARSZ 1/2 kg wydrylowanych wiśni lub kilka łyżek konfitury wiśniowej 250 g sera ricotta lub mielonego sera twarogowego 1 jajko 1/2 szklanki kremówki 1 łyżeczka cukru z wanilią 2,3 łyżki cukru pudru Wydrylowane wiśnie przesypujemy łyzeczką cukru i gotujemy kilka minut .Odstawiamy. Ser razem ze śmietaną , jajkiem i cukrem miksujemy do połączenia składników

WYSPA SZCZĘSLIWA
Sernik na zimno Liliana 229

Składniki: 8 serków homogenizowanych (danio 150g to 6 szt, tutti biedronkowe 140g 8 szt.) 0,5 l śmietany kremówki 30% 5 łyżek żelatyny  0,7 szklanki ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru Żelatynę rozpuścić w 0,7 szklanki gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno dodać serki a na koniec ostygłą żelatynę. Wszystko delikatnie zmiksować do połączenia

Moje Słodkie Piekiełko
Sernik jogurtowy borówkowo-cytrynowy 181

gładką, jednolitą masę. W zależności od mocy sprzętu być może dodatkowo trzeba będzie przecedzić borówki przez sito, aby pozbyć się skórek. Ja użyłam thermomix i nie było to konieczne. Kremówkę ubić na sztywno i na czas dalszego przygotowania ciasta wstawić do lodówki. Żelatynę wsypać do małego garnczka i zalać wodą, tak aby woda nieznacznie wystawała ponad poziom żelatyny. Wymieszać

gutfut
Tarta śmietanowa z jeżynami 120

cukru pudru 1 jajko łyżka cukru z prawdziwą wanilią – u mnie domowy, nie przesiany, stąd czarne „paprochy” w cieście NADZIENIE: 5 dag mlecznej czekolady 200 ml dobrze schłodzonej śmietany kremówki 30% - u mnie bezlaktozowa cukier puder płaska łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki wrzącej wody ok. 30 dag jeżyn WYKONANIE: Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać zimne masło

Kuchenne zapiski Edyty
KURCZAK Z CYTRYNOWĄ NUTĄ 121

biały szczypta kurkumy 2 listki cytrynowe 2 cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka kolendry (nasiona) 2cm.korzenia imbiru olej 300ml.bulionu 200ml.mleczka kokosowego z puszki 10dag.śmietany 35 dag.makaronu 10dag. śmietany kremówki 36% 2 pęczki kolendry 4 łyżki zasmażki błyskawicznej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do garnka na makaron wlewamy wodę ,solimy,zagotowujemy.Na wrzątek wsypujemy kurkumę i wrzucamy listki cytrynowe,wlewamy  2 łyżki soku z cytryny.Wrzucamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
LODY JAGODOWE 130

Cudowne połączenie wanilii i owoców. 20 dag.jagód 200 g.śmietany kremówki 2 żółtka 10 dag.cukru ziarna z jednej Laski wanilii ************************************************ Jagody miksujemy , śmietanę zagotowujemy.Żółtka i cukier  oraz ziarna wanilii,  ucieramy na puch.Dolewamy powoli gorącą śmietanę , mieszając.Stawiamy miskę w kąpieli wodnej i ubijamy ok.7 minut.aż masa lekko zgęstnieje.Ściągamy z kąpieli wodnej miskę i studzimy.Mieszamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO 160

25cm. Składniki: Spód: - 120g kruchych ciastek (dałam domowe maślane, orkiszowe) - 20g stopionego masła klarowanego Masa: - 400g gęstego sera  twarogowego (u mnie "Mój ulubiony" Wieluń) - 250ml słodkiej kremówki - 40g żelatyny - 1/3 szklanki* wrzątku - 220g ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżka soku z cytryny - 3 szklanki* umytych, odsączonych jagód Dodatkowo: - 250g jagód (zmiksowanych) - 1 galaretka (na 500ml wody), rozpuszczona w 250ml wrzątku

Smaczne Zdrowe
Lody pomarańczowe 170

spokojnie możemy zabrać się za produkcję domowych lodów. Ten smak jest bardzo orzeźwiający i cytrusowy :) Składniki: - 1 pomarańcza - 1 limonka - 1 cytryna - 175 g cukru pudru - 500 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Pomarańczę i limonkę sparzamy i ścieramy z nich skórkę. Z pomarańczy, limonki i cytryny wyciskamy sok, łączymy z cukrem i startymi skórkami. Mieszamy do rozpuszczenia cukru a następnie wlewamy

Zainspirowana w kuchni
Jagodowy sernik na zimno 117

sernik na zimno. Składniki 1 paczka biszkoptów 500 g twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 1 kisiel o smaku owoców leśnych 1 łyżka żelatyny 100 gram jagód 300 ml śmietany kremówki 30% Sposób przygotowania Biszkoptami wyłożyć spód tortownicy. Twaróg wymieszać blenderem aż powstanie gładka masa, dodać cukier i jeszcze przez chwile mieszać. Zalać wrzątkiem kisiel i dodać dodatkowo łyżkę żelatyny, odstawić

Pink Envelope
Malinowa pianka 177

wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Pozostałe galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody, wystudzić, aż będą całkiem zimne. Mleko zmiksować ze śnieżkami, aż będą miały konsystencję ubitej kremówki, dodać zimną, płynną galaretkę, zmiksować, tylko do połączenia składników. Do masy dodać maliny, masę delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na ciasto. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy