składniki: 4 białka 0, 5 kubka cukru 2 op śmietany kremówki 0, 5 kubka solonych orzeszków arachidowych 0, 5 kubka orzeszków arachidowych w karmelu 0, 5 kubka pistacji 1 laska wanilii sól (1 łyżeczka) 10 - 15 szt krówek Przygotowanie: piekarnik ustawiamy na termoobieg temp 160*C białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę, dokładamy część orzeszków, część zostawiamy
Luźna Kuchniawkładamy do nagrzanego do 17 stopni piekarnika. Pieczemy około 25 minut. Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 400 g serka kremowego typu Philadelphia 1/2 łyżki cynamonu 500 g śmietany kremówki 36% 150 g cukru pudru 0,5 słoiczka dżemu porzeczkowego Śmietankę ubijamy. Dodajemy stopniowo cukier puder. Ubijamy na sztywno. Serek ucieramy z cynamonem. Do utartego dodajemy stopniowo, łyżka po łyżce ubitą
Made By Mom And Sonprzez 15 minut. Ostudzić. * Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru ( dać do smaku wg upodobań) .Dodać sok z cytryny- tez wg własnego upodobania. *Placki przekładać ubitą kremówką.Górną warstwę też posmarować. Schłodzić. Podawać na drugi dzień, kiedy dobrze stężeje masa
Z Majeczką w kuchnischabów 1-2 lyzki oliwy z oliwek (można użyć tej z pomidorów suszonych) 5-6 zabkow czosnku, pokrojonego w cieniutkie paseczki 1 szklanka bialego wytrawnego wina 1 szklanka smietanki kremówki słoik suszonych pomidorow w oliwie, cieniutko pokrojonych garść świeżej bazylii lub 1 łyżka suszonej, schaby umyć, dobrze osuszyć odkroić błony, lekko osolic i popieprzyc. Rozgrzac oliwe na sporej patelni
Kubki smakupierś kurczaka sól, pieprz, tymianek 1 łyżka oliwy z oliwek Sos z gorgonzoli: 1 łyżka masła 80 g sera gorgonzola 25 ml brandy lub whisky 1 łyżka śmietanki kremówki ale może też być 18% Szpinak: 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 100 g szpinaku świeżego lub mrożonego 1 łyżeczka gęstej śmietany Dodatkowo
Kubki smakumąki Sernik 500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Mus malinowy koszyczek malin -150-200g *łyżka cukru pudru Wykonanie Odpowiednio wcześniej wyjąć wszystkie produkty z lodówki, by osiągnęły temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać
Kubki smakuformy keksowej lub do formy z kominkiem. Piec około 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Wystudzić. Czekoladowa polewa: 100 g mlecznej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Upieczoną babkę polać czekoladą rozpuszczoną w śmietance. Do dekoracji można posypać wiórkami kokosowymi
Kubki smakuSkładniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 400 g twarogu naturalnego np. President lub serka naturalnego 1 szkl. śmietany kremówki 36%- nie ubijać 5 jaj w całości 6 łyżek soku z cytryny 2 szklanki cukru pudru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka olejku waniliowego 1 łyżeczka olejku migdałowego 500 g truskawek
Kubki smakupowstała pierwsza ich wersja. Mocno śmietankowe- nie przypominają tych kupnych, dość twarde -trzeba chwilkę potrzymać je w temp. pokojowej. Zapraszam... Źródło: program "Ugotowani" Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 jajka 6 łyżek cukru Laska wanilii 1 łyżka cukru waniliowego Sposób przygotowania: Jajka myjemy i sparzamy. Jajka ubijamy z 4 łyżkami cukru oraz cukru waniliowego Dodajemy laskę wanilii
Kubki smakucukru 2 łyżki soku z cytryny Masa orzechowa: 25 dag. orzechów włoskich 1 szkl. mleka 200 g. masła 3/4 szkl . cukru pudru Do dekoracji: polewa czekoladowa- 4 łyżki śmietanki kremówki ewentualnie mleka, 100g. czekolady mlecznej- Smietanke doprowadzić do wrzenia, wyłączyć gaz i wrzucić kostki czekolady. Zostawić pod przykryciem na 5 min i rozmieszać, polewać placek odrazu. Opis: Ciasto: Do mąki
Kubki smakułososia ułożyć na folii spożywczej tak aby powstał prostokąt. Serek mascarpone wymieszać z miodem na gładka masę. Masa powinna być miękka, gdyby była za twarda należy dodać łyżkę śmietanki kremówki. 2/3 masy rozsmarować na plastrach łososia, pozostawiając wolny ok. 1 cm od brzegów. Zawinąć przy pomocy foli w wałek, owinąć folią i wstawić do lodówki na ok. godzinę do stężenia
Kuchnia z widokiem na ogródserek mascarpone - 0,5 kg kawa rozpuszczalna - 4 łyżeczki podłużne biszkopty - 500 g likier amaretto - 2 łyżki cukier puder - 3 łyżki kakao do posypania Sposób przygotowania: Kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone wymieszanego z cukrem pudrem, wymieszać. Kawę wsypać do filiżanki, zalać gotowaną wodą, ostudzić, dodać likier amaretto, wymieszać. Zanurzać biszkopty w kawie, ułożyć na spodzie
Kuchnia Danusidrobnych ości. Powiem szczerze, że ostatnio mocno się w niej rozsmakowałam :) Dzisiaj zaproponuję ciekawy przepis na tilapię zapiekaną w porach, marchewce i płatkach migdałowych w sosie z dodatkiem śmietanki kremówki. Filety wymyć, oprószyć solą i i odstawić na 10 minut. Następnie każdy kawałek obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu, tak aby ryba nabrała lekko rumianego koloru. Tilapię przełożyć
Świat Domowej Kuchniformę keksową (ok. 32x13cm- z odpinaną obręczą): ok. 20 podłużnych biszkoptów (zależy od wielkości) szklanka mocnej kawy ( może być rozpuszczalna) liker Amaretto (50-100ml) 500 ml śmietany kremówki 30% 50 dkg serka mascarpone szklanka cukru pudru 2 kopiate łyżeczki żelatyny ciemne kakao Zimną kawę wymieszać z Amaretto. Żelatynę zalać zimną wodą (ok. 4 łyżki) i odstawić aby napęczniała
Maślane ciasteczko