ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:571/892)

Lody z ciasteczkami oreo 151

słodzonego skondensowanego 600 ml śmietanki 36% 1 łyżka ekstraktu z wanilii 170 g ciastek Oreo Mleko i śmietankę schłodzić co najmniej 24 godziny w lodówce. Schłodzone mleko, śmietankę kremówkę i ekstrakt waniliowy przełożyć do wysokiej miski. Ubijać na najwyższych obrotach miksera, do powstania gęstego kremu.  Ciasteczka pokruszyć.  Do gęstego kremu dodać ciasteczka  i wymieszać szpatułką. Przełożyć

kulinarnyswiatdomi
Muffinki z czekoladą i bitą śmietaną 199

wysokości, nałóż krem (nadzienie) i przykryj pozostałym ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piecz przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i ozdób nim babeczki. Wierzch możesz dodatkowo posypać cukiereczkami, płatkami czekolady

Kulinarna (nie)codzienność
Muffinki z wiśniami 199

mnie na zdjęciach). Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki oleju kokosowego 0,5 szklanki śmietany kremówki 3/4 szklanki mleka Składniki na kruszonkę: 50 g masła (1/4 kostki) 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta proszku do pieczenia Suche składniki mieszamy razem

Ciastkozercy
Torcik na zimno z jagodami i 4 urodziny bloga 107

ubite białka. Mieszam, przelewam do tortownicy, której spód wykładam papierem do pieczenia. Piekę w 180 stopniach przez około 15 minut do tzw. "suchego patyczka". Studzę. Masa : 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady 3 - 4 łyżeczki żelatyny jagody Żelatynę zalać odrobiną wody, poczekać aż napęcznieje, postawić na gaz, mieszać, ma się całkowicie rozpuścić

kruche babeczki
Omlet z borówkami 99

jajek, 40 g mąki, szczypta soli, 300 g borówek, 2 łyżki cukru trzcinowego, 250 ml śmietany kremówki, masło do smażenia, miód (u mnie lawendowy), Połowę borówek wymieszać z cukrem. Z tej ilości składników wychodzą 2 omlety, lub 3 mniejsze omleciki ;) Białka ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dalej ubijając dodać żółtka, a następnie mąkę

królestwo garów
Kokosowy Eton Mess jagodowo - malinowy 153

stragany i bazarki aż uginają się od jagód i malin, to właśnie te smakowite owoce zastąpiły truskawki. Zamiast tradycyjnej bitej śmietany proponuję śmietanke kokosową. Ponieważ w tym deserze śmietany kremówki nie ubijamy na sztywno, kokosowa nadaje się jak najbardziej. Na pewno dużo zdrowiej, a jak smacznie! Proporcje składników nie grają roli, bo deser ani tak będzie pyszny. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem truskawkowy-prosty,szybki i pyszny 149

formie deseru! Smacznego!!! SKŁADNIKI NA KREM TRUSKAWKOWY: [na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu] 250 g. świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 400 ml. śmietany kremówki 36% Przepis: Galaretkę należy rozpuscić w 200 ml. wrzątku i odstawić do przestygnięcia. Do przestygnietej, lekko tężejącej galaretki- dodajemy pokrojone na drobno truskawki. W oddzielnym naczyniu ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę

Domowe Torty
Gofry z bitą śmietaną i sosem wiśniowym 133

szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 3 jaka 1 łyżka cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: Sos do deserów wiśniowy Fanex 50 gram startej czekolady Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem

Bajeczna Kuchnia
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 174

szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej

Wanilia i Kardamon
Kostka alpejska 577

łyżeczki kawy Masło zmiksować na puszystą masę, a następnie dodawać stopniowo kajmak i miksować. Na koniec dodać kawę i pokruszone bezy. Wszystko wymieszać szpatułką. Masa śmietanowa 800 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Śmietanę  zmiksować z cukrem pudrem, ubijając na sztywno. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać w mikrofali

O kuchni z uczuciem
PAVLOVA ze śmietaną i poziomkami 147

pyszna. Składniki: 6 białek 300 g ksylitolu zmielonego kłos -Pol 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka  octu winnego lub soku z cytryny Dodatkowo: 300 ml śmietany kremówki 30%  schłodzonej świeże owoce sezonowe  poziomki 300 g   Krok 1 Schłodzone białka ubijałam z ksylitolem zmielonym, dodałam w czasie ubijania ocet winny.Kiedy już beza była sztywna dodałam

Różowa kuchnia
Szpinakowe ciasto i śródmiejskie sentymenty 147

proszku do pieczenia 3 jajka (elki) 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka oleju (rzepakowy lub słonecznikowy) 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z cytryny  Na krem 250ml kremówki (30 lub 36 %) 125g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Do dekoracji różne kwaskowate owoce (oryginalnie granat, u nas to co dojrzało w ogródku

les mirabelles
Tartaletki bez pieczenia z malinami 176

mini tarty (aby spody tartaletek łatwiej wyciągnąć z foremki można je wyłożyć folią). Schłodzić. Zimną śmietankę ubić na sztywno, słodząc do smaku. Herbatnikowe spody wyjąć z foremek, nałożyć ubitą kremówkę i maliny. Tartaletki posypać startą białą czekoladą i udekorować miętą. Smacznego

Smakołyki Asi
Wilgotny piernik ekspresowy 147

łyżeczki sproszkowanego imbiru ¼ łyżeczki kardamonu  100 g sparzonych rodzynek  50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów   Polewa czekoladowa 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady100 ml śmietanki kremówki (płynnej) 1-2 łyżki oleju  *cynamon, goździki, imbir i kardamon w podanych proporcjach  można zastąpić 2 łyżkami przyprawy do piernika Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiać do miski

Smaki Natalii
Ciasto Maxi King 147

Danio ponadto: 510g masy kajmakowej w puszce(użyłam połowę) 400g herbatników maślanych (ok.60szt)       Składniki na polewę: 100g czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej 1/3 szkl śmietany kremówki 150g orzechów ziemnych solonych(użyłam włoskich) Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Następnie naprzemiennie dodawać serek i mleko w proszku. Utrzeć na gładki krem. W blaszce (24x37) wyłożonej papierem

Smaki Natalii