słodzonego skondensowanego 600 ml śmietanki 36% 1 łyżka ekstraktu z wanilii 170 g ciastek Oreo Mleko i śmietankę schłodzić co najmniej 24 godziny w lodówce. Schłodzone mleko, śmietankę kremówkę i ekstrakt waniliowy przełożyć do wysokiej miski. Ubijać na najwyższych obrotach miksera, do powstania gęstego kremu. Ciasteczka pokruszyć. Do gęstego kremu dodać ciasteczka i wymieszać szpatułką. Przełożyć
kulinarnyswiatdomiwysokości, nałóż krem (nadzienie) i przykryj pozostałym ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piecz przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i ozdób nim babeczki. Wierzch możesz dodatkowo posypać cukiereczkami, płatkami czekolady
Kulinarna (nie)codziennośćmnie na zdjęciach). Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki oleju kokosowego 0,5 szklanki śmietany kremówki 3/4 szklanki mleka Składniki na kruszonkę: 50 g masła (1/4 kostki) 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta proszku do pieczenia Suche składniki mieszamy razem
Ciastkozercyubite białka. Mieszam, przelewam do tortownicy, której spód wykładam papierem do pieczenia. Piekę w 180 stopniach przez około 15 minut do tzw. "suchego patyczka". Studzę. Masa : 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady 3 - 4 łyżeczki żelatyny jagody Żelatynę zalać odrobiną wody, poczekać aż napęcznieje, postawić na gaz, mieszać, ma się całkowicie rozpuścić
kruche babeczkijajek, 40 g mąki, szczypta soli, 300 g borówek, 2 łyżki cukru trzcinowego, 250 ml śmietany kremówki, masło do smażenia, miód (u mnie lawendowy), Połowę borówek wymieszać z cukrem. Z tej ilości składników wychodzą 2 omlety, lub 3 mniejsze omleciki ;) Białka ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dalej ubijając dodać żółtka, a następnie mąkę
królestwo garówstragany i bazarki aż uginają się od jagód i malin, to właśnie te smakowite owoce zastąpiły truskawki. Zamiast tradycyjnej bitej śmietany proponuję śmietanke kokosową. Ponieważ w tym deserze śmietany kremówki nie ubijamy na sztywno, kokosowa nadaje się jak najbardziej. Na pewno dużo zdrowiej, a jak smacznie! Proporcje składników nie grają roli, bo deser ani tak będzie pyszny. Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!formie deseru! Smacznego!!! SKŁADNIKI NA KREM TRUSKAWKOWY: [na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu] 250 g. świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 400 ml. śmietany kremówki 36% Przepis: Galaretkę należy rozpuscić w 200 ml. wrzątku i odstawić do przestygnięcia. Do przestygnietej, lekko tężejącej galaretki- dodajemy pokrojone na drobno truskawki. W oddzielnym naczyniu ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę
Domowe Tortyszklanki oleju 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 3 jaka 1 łyżka cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: Sos do deserów wiśniowy Fanex 50 gram startej czekolady Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem
Bajeczna Kuchniaszklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej
Wanilia i Kardamonłyżeczki kawy Masło zmiksować na puszystą masę, a następnie dodawać stopniowo kajmak i miksować. Na koniec dodać kawę i pokruszone bezy. Wszystko wymieszać szpatułką. Masa śmietanowa 800 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem, ubijając na sztywno. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać w mikrofali
O kuchni z uczuciempyszna. Składniki: 6 białek 300 g ksylitolu zmielonego kłos -Pol 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny Dodatkowo: 300 ml śmietany kremówki 30% schłodzonej świeże owoce sezonowe poziomki 300 g Krok 1 Schłodzone białka ubijałam z ksylitolem zmielonym, dodałam w czasie ubijania ocet winny.Kiedy już beza była sztywna dodałam
Różowa kuchniaproszku do pieczenia 3 jajka (elki) 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka oleju (rzepakowy lub słonecznikowy) 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z cytryny Na krem 250ml kremówki (30 lub 36 %) 125g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Do dekoracji różne kwaskowate owoce (oryginalnie granat, u nas to co dojrzało w ogródku
les mirabellesmini tarty (aby spody tartaletek łatwiej wyciągnąć z foremki można je wyłożyć folią). Schłodzić. Zimną śmietankę ubić na sztywno, słodząc do smaku. Herbatnikowe spody wyjąć z foremek, nałożyć ubitą kremówkę i maliny. Tartaletki posypać startą białą czekoladą i udekorować miętą. Smacznego
Smakołyki Asiłyżeczki sproszkowanego imbiru ¼ łyżeczki kardamonu 100 g sparzonych rodzynek 50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów Polewa czekoladowa 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady100 ml śmietanki kremówki (płynnej) 1-2 łyżki oleju *cynamon, goździki, imbir i kardamon w podanych proporcjach można zastąpić 2 łyżkami przyprawy do piernika Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiać do miski
Smaki NataliiDanio ponadto: 510g masy kajmakowej w puszce(użyłam połowę) 400g herbatników maślanych (ok.60szt) Składniki na polewę: 100g czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej 1/3 szkl śmietany kremówki 150g orzechów ziemnych solonych(użyłam włoskich) Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Następnie naprzemiennie dodawać serek i mleko w proszku. Utrzeć na gładki krem. W blaszce (24x37) wyłożonej papierem
Smaki Natalii