ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:564/892)

Mazurek czekoladowy 202

trochę kocham , trochę nienawidzę... składniki ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g cukru 175 g masła 2 żółtka szczypta soli Masa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 40 ml śmietany kremówki  - 30% lub 36% dodatkowo - gotowa masa marcepanowa migdały, rodzynki przygotowanie Ciasto - wszystkie składniki wyrabiać  w malakserze, tak długo aż utworzą kulę. Owinąć folią i włożyć do lodówki

Stare Gary
Jaglana wariacja 163

już z kaszy jaglanej nie było. Klasycznie, z warzywami, z mięsem, zmielona do naleśników zamiast mąki, w formie puddingu i zwykłej jaglanki na śniadanie. Jaglany sernik, jaglane brownie, kulki , kremówki i ciasteczka . Kasza jaglana, jakby dopiero została odkryta, podbija domowe kuchnie od kilku lat. Kasza jaglana otrzymywana jest z prosa, bezglutenowego zboża. Jest lekkostrawna. Ma właściwości antywirusowe, dzięki przeciwzapalnemu działaniu

Kucharzyca
Mazurek czekoladowy z orzechami, mazurek bez pieczenia 218

masa: 100 g czekolady mlecznej, 180 g czekolady gorzkiej, 80 g cukru, 100 g cukru trzcinowego, 2 pełne łyżki masła, 200 ml śmietany kremówki 30%, orzechy: 50 g migdałów, 50 g orzechów włoskich, 50 g orzechów nerkowca, 50 g orzechów pekan, 10 łyżek cukru, wafle tortowe* Na patelni rozpuścić cukier (ma się rozpuścić i minimalnie zmienić kolor, na jasny bursztyn

królestwo garów
Sernik z mirabelkowym musem 174

MIRABELKOWYM MUSEM Na spód 150g kruchych ciastek (u mnie bardzo waniliowe Cookies on Tour) 50g masła Na masę 500g sera na sernik 2 jajka rozmiar L 100ml śmietanki kremówki 150g drobnego cukru 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 1 laska wanilii Na rzeźbę, tzn na mus 200g mirabelkowych powideł z wanilią 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru Okrągłą zapinaną formę

les mirabelles
Czekoladowy serniczek z ricotty 178

sera ricotta 1 małe jajko 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka likieru orzechowego 10g czekolady (użyłam gorzkiej) Wierzch: 1 łyżeczka śmietany (może być 18%, polecam kremówkę) odrobina cukru pudru 1 kostka czekolady Przygotować spód. Ciasteczka zmiksować i połączyć z masłem. Wyłożyć na spód małego naczynka żaroodpornego (lub kilku koklików). Przygotować masę serową. Ricottę wymieszać z jajkiem

Di gotuje
Medalion wołowy z sosem pieprzowym i pieczonymi warzywami 187

masła Sos pieprzowy:     1 łyżka kolorowych ziaren pieprzu     100 ml białego wytrawnego wina     150 g śmietanki kremówki     1 szczypta soli morskiej Wykonanie: Warzywa obrać, umyć, osuszyć, pokroić w niewielkie słupki. Szalotki przekroić na polówki, ząbki czosnku obrać. Ułożyć wszystko w żaroodpornym naczyniu. Oprószyć solą, pieprzem, dodać rozmaryn. Skropić

Wino Francja Kuchnia
Cynamonowe ślimaczki z jabłkiem, rodzynkami i solonym karmelem 169

jabłka 100 g rodzynek ½  szklanki brązowego cukru 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: 100 g miękkiego masła Solony karmel: 100 g masła ¾  szklanki brązowego cukru trzcinowego 100 ml kremówki 36 % kilka szczypt soli morskiej * PRZYGOTOWANIE Ciasto drożdżowe Przygotuj zaczyn z letniego mleka, drożdży oraz 1 łyżeczki cukru. Odstaw na 10 minut aż drożdże się wzburzą. Mąkę przesiej i połącz

Food Square
mazurek z ajerkoniakową panna cottą 143

pieczemy w 200 st. przez ok. 15 min. do zarumienienia. Po upieczeniu odstawiamy cisto do całkowitego wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ajerkoniakową panna cottę: 120 ml śmietany kremówki 120 ml likieru ajerkoniakowego (najlepiej domowego) 10 g żelatyny dodatkowo 2 łyżki kwaskowatego dżemu wykonanie: Żelatynę zalewamy ciepłą wodą, tylko do jej przykrycia i mieszamy, aż zacznie się rozpuszczać. Śmietankę podgrzewamy

Domowy Smak Jedzenia
Mazurek z białą czekoladą i musem jagodowym 302

spód ciasto będzie białko, które połączy składniki w jedną całość. Ciasto pieczemy w temp. 190 stopni przez 15 - 20 minut. Składniki: 250 g serka mascarpone 130 ml śmietanki kremówki 1 tabliczka białej czekolady około 400 ml borówek Kiedy spód będzie stygł, czas na przygotowanie masy i musu jagodowego.  Około 3/4 jagód blendujemy, tak by otrzymać około 200 ml musu

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Szarlotka królewska 231

łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2galaretki pomarańczowe masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 3 śmietan fix  starta czekolada do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier (powoli- małymi partiami), następnie

Tagebuch po polsku
Rolada malinowa z bananami 205

równomiernie wyłożoną masę nakładać różową część tworząc większe keksy. Piec w temp. 150 st. C przez 15 minut. Ciasto wystudzić zdejmując papier do pieczenia,  7. Kremówkę  ubić dodając proszek o smaku malinowym. Jeśli nie macie dostępu do tego proszku możecie dodać odrobinę dżemu lub konfitury z malin.  8. Wystudzony biszkopt nasączyć rozcieńczonym dżemem malinowym, następnie wyłożyć krem

vaniliowoczekoladowa
Schab z ananasem 227

dużo roboty. Zwyciężyło moje lenistwo i powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję zagęścić sos mąką pszenną i zabielić kremówką. Inspiracja  tutaj . Jeśli macie ochotę na inne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami ,  schab z jabłkami i pieczarkami ,  kaczkę

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik z rodzynkami i czekoladą 151

foremką o blat. Ciasto ładnie się wyrówna i ułoży. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180*C, następnie przez 75 minut w temperaturze 120*C. Sernik studzimy w piekarniku. Kremówkę zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszoną gorzką czekoladę. Intensywnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy czekoladowej. Ostudzony sernik oblewamy z każdej strony czekoladą

Gotowanie i blogowanie
Pijana kukułka 279

wsypujemy mąki, proszek i kakao. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Masa:  1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka  Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem, a następnie

Cynamonowe szczęście
Czekoladowa Tarta z Malinami 177

stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Ściągamy obciążenie i papier, dopiekamy jeszcze 5 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 150 g malin + kilka do dekoracji 250 ml śmietany kremówki 250 g gorzkiej czekolady 2 łyżki syropu klonowego, złocistego lub miodu 60 masła Śmietankę doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę i syrop. Mieszamy. Dodajemy masło. Całość mieszamy

Made By Mom And Son