ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:566/892)

MAKARON PO TOSKAŃSKU 158

tony instrumentu muskając go opuszkami palców,lekko,lekko przechodząc w mocniejsze uderzenia.Tak jest z jedzeniem .To danie tak najprostsze jakie można wymyślać zawiera w sobie cudowny smak pieczarek i kremówki,najpierw porusza nam zmysły dotyku , kremowe i wilgotne przechodząc do konkretnych smaków pieczarek i wędzonego boczku,cudowna gra trzech produktów,subtelnych i zmysłowych.Takie Dania najlepiej lubię.Zapraszam. 4 plasterki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) 168

się mleka i energicznie mieszamy do zgęstnienia budyniu. Całkowicie studzimy. Śmietankę ubijamy. Ostudzony budyń miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji (najlepiej do tego celu użyć blendera). Następnie do budyniu dodajemy kremówkę i delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiego kremu. Masę umieszczamy w lodówce do lekkiego zgęstnienia. Następnie za pomocą rękawa cukierniczego nadziewamy rurki. Przygotowane rożki warto włożyć do naczyń lub pojemniczków dzięki

Słodka Strona
Zupa kalafiorowo-serowa 167

smak i kremową konsystencję. Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 4-5 marchewek 45 dag groszku (użyłam mrożonego) 2 średnie cebule 5 ząbków czosnku 2 litry bulionu 20 dag śmietanki kremówki 2 serki topione po 10 dag 3 łyżki masła pęczek koperku 2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek obieramy z łupin. Cebulę kroimy w kostkę

Pobite gary Barbary
ósemkowy tort kwiatowy 111

szkl herbaty 1 łyżeczka cukru frużelina: 300 g malin (mogą być mrożone) 1 łyżka cukru duża łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka żelatyny krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki (30%) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny do dekoracji: krem maślany masa cukrowa (zrobiona wg tego przepisu ) Jajka ubić z wodą i cukrem. Dodać przesianą mąkę

6niebo
Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami 156

espresso ok. 60 ml likieru kokosowego (np. domowego ) ok. 2 i pół szklanki jagód 2 łyżki soku z cytryny 500 ml schłodzonej śmietany kremówki (30-36 %) 400 ml jogurtu greckiego 6-8 łyżek cukru pudru 6 łyżek wiórek kokosowych Zaparzamy ok. 200 ml espresso, pozwalamy mu lekko przestygnąć, a następnie wlewamy do niego likier kokosowy. Odstawiamy na bok. Jagody przekładamy

Cooking Monster
Torcik "jabłkowy przysmak" 170

ustach, idealny z filiżanką kawy. Polecam :) 1,5 kg jabłek 1/2 szkl wody 1/2 szkl cukru 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka cynamonu 200g okrągłych biszkoptów Dekoracja: 200ml śmietany kremówki łyżka cukru pudru śmietan-fix kilka kostek czekolady Jabłka obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać cukier, wymieszać. Gotować na małym ogniu do czasu aż jabłka

Smakołyki Asi
Kremówka 72

chciałbym przeprosić za miesięczną nieobecność. Niestety pochłonęła mnie nauka do egzaminów :( Na szczęście sesja już niedługo się kończy, dlatego postanowiłam podzielić się przepisem na jedno z moich ulubionych ciast - kremówkę. Trochę zmodyfikowałam przepis babci i muszę przyznać że wyszła całkiem nieźle. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Sernik śmietanowy 155

Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: 75 dag półtłustego twarogu 4 jajka ¾  szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy -70 g 300 ml śmietany kremówki Warstwa śmietanowa: 2 szklanki gęstej śmietany 18% 3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Twaróg pokruszyć do miski, wbić jaja, wlać śmietankę, wsypać cukier i cukier waniliowy oraz proszek budyniowy, całość

Wanilia i Kardamon
pyszne lody śmietankowe - tylko dwa składniki, bez maszynki 2592

Tylko dwa składniki i wcale nie potrzebujecie maszynki, a lody są naprawdę wspaniałe pod warunkiem, że tak jak ja lubicie mocno słodkie i bardzo śmietanowe. składniki: 500 ml śmietany kremówki 30% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego wykonanie: Mocno schłodzoną śmietanę ubijam, kiedy jest sztywna dolewam stopniowo schłodzone mleko skondensowane. Ubijam jeszcze chwilę, żeby składniki dobrze się połączyły. Gęstą, puszystą masę

babka w formie
Panna Cotta z czerwonymi porzeczkami 125

Składniki: 250 ml mleka  250 ml śmietanki kremówki ( 30% lub 36% ) 3 łyżeczki żelatyny ( lub 2 łyżeczki agar agar ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 5 łyżek cukru 250 g czerwonych porzeczek Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i zostawić do napęcznienia ok 5 min. Mleko wraz ze śmietanką, cukrem i ekstraktem podgrzać do rozpuszczenia cukru. Nie gotować!  Dodać

Atlas Smaków
Sernik mocno jagodowy 220

jest ścięty na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie wyjąć i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Do dekoracji: 600 g schłodzonej śmietany kremówki 36 % 250 g świeżych malin 100 g świeżych jagód 1 łyżka cukru pudru cukier puder do posypania Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Przełożyć ubitą śmietanę

maniapieczenia
Sernik malinowy 131

bardzo krótko, tylko tak, żeby żelatyna się rozpuściła (za długo podgrzewana traci właściwości!). Dodać do przygotowanych malin, dobrze wymieszać i wystudzić, ale uwaga, żeby mus nie stężał! Ubić śmietanę kremówkę i dodać przygotowaną masę z malin. Delikatnie ale dokładnie wymieszać. Wylać mus malinowy na wystudzony sernik (oczywiście nie wyjmujecie go z formy). Odstawić do lodówki aż stężeje, najlepiej na całą

Pociąg Do Kuchni
CZEKOLADOWE KOKOSANKI 160

polubicie. POTRZEBUJEMY: 200 g czekolady gorzkiej 60 % 2 białka (zimne) 1/2 szklanki drobnego cukru 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli 1/3 łyżeczki olejku waniliowego kilka łyżek śmietany kremówki Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (góra-dół) . Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. 170 g czekolady roztapiamy na parze i studzimy. Białka miksujemy ze szczyptą soli i stopniowo dodajemy cukier

WYSPA SZCZĘSLIWA
makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym, czyli obiad błyskawiczny 451

zapraszam na makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym. składniki: 1 duża cebula  olej do podsmażenia 1 puszka tuńczyka (ja używam w kawałkach, w sosie własnym) 200 ml śmietany kremówki duży pęczek pietruszki  sól i pieprz do smaku 400 g makaronu (ja najbardziej lubię wstęgi - pappardelle ) wykonanie: Cebulę obieram i kroję w piórka, lekko podsmażam, tak, żeby się tylko

babka w formie
Domowe lody truskawkowe 128

dajemy naszym dzieciom. Dzisiaj dla ochłody chyciałam zaproponować domowe lody truskawkowe. Robi się je ekspresowo, a smak rewelacyjny. Moje dzieci właśnie się nimi zajadają :) Składniki: 600 ml śmietanki kremówki 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 400 g truskawek Truskawki umyć, usunąć szypułki i dokładnie zmiksować blenderem. Śmietanke ubić na sztywno, dodać mleko skondensowane i krótko zmiksować. Na koniec wlać zblendowane truskawki

kuchnia doski