ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:559/892)

ptysie z kremem malinowym 155

piekarnika, gdyż mogą opaść. Wyciągamy gdy będą twarde. Po upieczeniu wykładamy na kratkę, przekrawamy i do zimnych nakładamy krem. składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 4-5 łyżki cukru pudru 150 ml malin wykonanie: Mascarpone miksujemy. Maliny blendujemy, dodajemy do serka i miksujemy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy do serka i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z żelką mango 231

Czas przygotowania 2 hr 15 min Ingredients 200 g zbożowych ciastek * 60 g masła Masa serowa 750 g twarogu 250 g mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 230 g cukru 5 jajek 40 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka pasty waniliowej Żelka z mango 500 g mango z puszki ** 3 łyżki soku z cytryny 18 g żelatyny Spód Przy pomocy blendera rozdrabniamy

Wędrówki po kuchni
Tarta z truskawkami 145

dwie tarty o szerokości 25 cm/ Kruche 3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka cukru pudru 1 margaryna 5 żółtek szczypta soli Krem 500 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30-36% 5 łyżek cukru pudru truskawki Margarynę (wyjąć wcześniej z lodówki) posiekać z mąką, dodać resztę składników i zagnieść. Formę do tarty wyłożyć ciastem i piec w piekarniku

Biały fartuszek
Tiramisu a’la rafaello 13607

spokojnie na 6 małych (czyli normalnych) porcji: – 80 g wiórek kokosowych – 250 g mascarpone – 2 żółtka – 50 g białej czekolady – 100 ml śmietanki kremówki – 3 łyżki cukru pudru – około 140 g podłużnych biszkoptów – szklanka kawy Kawę parzymy i odkładamy do ostudzenia. Czekoladę ścieramy na tarce z małymi oczkami. Wiórki kokosowe przekładamy

Relaxtime
Czekoladowe ciasto z karmelową polewą 182

mąki 50 g kakao 225 g cukru 3 jajka szczypta soli 1 łyżeczka waniliowego cukru Domowy karmel 250 g cukru 100 ml wody 150 ml śmietanki kremówki szczypta soli 100 g laskowych orzechów Nastaw piekarnik na 180ºC na termoobieg (bez termoobiegu 200ºC). Rozpuść masło w rondelku. Zdejmij z kuchenki. Dodaj cukier i cukier waniliowy, zamieszaj.Dodaj po jednym jajku caly czas

codojedzenia
Krem z pieczarek 131

smaki, to przyrządźcie bulion warzywny. Przepis na bulion drobiowy znajdziecie TUTAJ Zupa krem z pieczarek: 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 500 g pieczarek 1 cebula 250 ml śmietany kremówki (30%) 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia pół łyżeczki natki pietruszki sól i pieprz Pieczarki myjemy i kroimy na półplasterki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy

Cooking Monster
Lody kajmakowe (tylko 2 składniki, ekspresowe!) 140

sobie nimi słodziłam ten ponury dzień ;) Składniki: 1 puszka (460g) masy kajmakowej o smaku tradycyjnym (można użyć skondensowanego, ugotowanego mleka) 500 ml śmietany 36% deserowej Sposób przygotowania: Dobrze schłodzoną kremówkę wlewamy do miski (może być też schłodzona, lepiej się ubije) i ubijamy na prawie sztywno. Gdy już zacznie tężeć stopniowo (łyżka po łyżce) zaczynamy dodawać masę kajmakową, cały czas miksując

Kolorowy Przepisownik
Brownie z popcornem w solonym karmelu 162

dodać miód i ustawić garnek na małym palniku.  Podgrzewać, aż cukier się rozpuści, a całość nabierze bursztynowego koloru. W tym momencie zdjąć rondel na chwilę z palnika. Dodać kremówkę ( uwaga - może mocno zawrzeć ) i masło - zamieszać. Następnie rondel ponownie umieścić na palniku, podgrzewać, nie przestając mieszać, aż wszelkie grudki się rozpuszczą, a karmel ładnie zgęstnieje. Na koniec dodać sól

kolorowotorcikowo
Tarta cytrynowa. 184

kobieceporady.pl Składniki: Spód: 225 g mąki pszennej krupczatki 150 g masła 75 g drobnego cukru 1 jajko 2 łyżki zimnej wody  Masa cytrynowa: 4 jajka 200 ml śmietany kremówki (30 lub 36 %) 2/3 szkl. soku z cytryny 120 g drobnego cukru do wypieków skórka otarta z jednej cytryny Wykonanie:  Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią

zadanie-gotowanie
aksamitna czekolada na gorąco 128

czekolady. Najlepiej jeśli jest gęsta, o aksamitnej konsystencji i cudownym aromacie. Przyjemnie jest ją też wypić w miłym towarzystwie ;-) składniki: 50 g gorzkiej czekolady dobrej jakości 100 ml śmietany kremówki 30% 150 ml mleka wykonanie: Pokruszoną czekoladę oraz pozostałe składniki wrzucam do rondelka. Podgrzewam na bardzo małym ogniu cały czas mieszając (nie przestaję nawet na chwilę) aż do całkowitego rozpuszczenia

babka w formie
Miętusek 177

gorącego wlać ciepły syrop miętowy i dokładnie wymieszać. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Wyłożyć na biszkopt. Na wierzch ułożyć warstwę herbatników.  Galaretki rozpuścić w szklance wody. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i zmiksować z zimną galaretką. Wylać na herbatniki. Udekorować  stopioną czekoladą. Schłodzić i przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi z bloga Domowa Cukierenka

Kolorowa kuchnia Elki
Kremówkowe na herbatnikach z jabłkami 187

Delikatnie słodkie a zarazem kwaskowate ciasto na bazie kremu ze słynnej kremówki. Do tego słodko - kwaśne jabłka w połączeniu z agrestową galaretką. Ciasto nie wymaga pieczenia biszkoptu, stanowią je herbatniki. 250 g herbatników  Herbatniki Regionalne Petit Beurre Maślane Krem:  3 żółtka 1 szklanka mleka 110 ml śmietany 30% 75 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego

VioletoweKucharzenie
Tiramisu na biszkopcie 142

SKŁADNIKI: Do wykonania ciasta potrzebujemy jeden biszkopt przekrojony na pół. Przepis  TU Masa śmietanowa 500 ml śmietanki kremówki (30 – 36%) 500 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo kakao  25 ml spirytusu 1 szklanka mocnej kawy- słodkiej dżem porzeczkowy lub inny kwaśny PRZYGOTOWANIE Śmietanę ubijamy na krem, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Do kremu dodajemy

W kuchennym oknie Ewy
Panna cotta z galaretką i owocami. 171

warto! Galaretka w połączeniu z panna cottą to pyszna deserowa propozycja. Udekorowana świeżymi owocami cieszy oko i podniebienie. Składniki: 1 galaretka malinowa 1 szkl. mleka 1 szkl. śmietanki kremówki (30%) 3 łyżeczki żelatyny ziarna z 1 jednej laski wanilii 2 łyżki syropu klonowego maliny Wykonanie: Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Pucharki wstawić pod kątem do naczynia, z którego się

zadanie-gotowanie
Kawowa delicja. 196

winiary 3 łyżki cukru 200 g masła 1 łyżka mąki  1 łyżka likieru waniliowego 1 żółtko 3 galaretki malinowe 600 ml przegotowanej wody Masa śmietanowa: 600 ml śmietany kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru  1 śmietana fix 2 batony Snickers blaszka 36/31 cm   Wykonanie biszkoptu ciemnego : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym

Sama słodycz i szczypta chili