ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:550/892)

Lawendowy krem z gruszki, kalafiora i selera 117

oliwek lub masła 1 gruszka 1 mały seler 1/2 kalafiora (około 250 gram) 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 gałązka rozmarynu 1/4 łyżeczki suszonej lawendy 2 łyżki śmietany kremówki opcjonalnie przyprawy: sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa do podania: kozi ser, karmelizowana gruszka, prażone pestki dyni Na maśle smażę pokrojoną cebulę, imbir i czosnek przez minutę. Dodaję pokrojony

Mango Papaja
Zupa pieczarkowa 218

część) 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu czarnego 400 g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka masła klarowanego 3-4 ziemniaki 0,5 szkl śmietany kremówki 1 spora łyżka posiekanego koperku Do smaku: sól himalajska   pieprz czarny  Przygotowanie: Warzywa oczyścić i umyć. Marchewkę, pietruszkę i por pokroić w półplasterki. Seler pokroić w kostkę

Ala piecze i gotuje
Makaron alla carbonara z awokado 223

makaronu (u mnie mafaldine, Lubella); 1 średnie, dojrzałe awokado; 1 żółtko jaja; 1/2 szklanki startego parmezanu + odrobina do posypania po wierzchu; 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); 125 g surowego, wędzonego boczku; 1 ząbek czosnku; Sok wyciśnięty z 1/2 średniej cytryny; 1 łyżka oliwy z oliwek; Sól; Pieprz. Szklanka = 1 cup = 240 ml. Sposób przygotowania: Makaron ugotować

Gospodyni Miejska
PIECZONE JABŁKO – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – jabłko nadziewane bakaliami z sosem karmelowym 217

zmniejszamy ogień do minimum i kontrolujemy barwę karmelu – gdy będzie intensywnie bursztynowa zestawiamy rondel z palnika. Na tym etapie trzeba uważać, aby nie spalić cukru. Dodajemy podgrzaną śmietanę kremówkę – uwaga, będzie syczało! Mieszamy drewnianą łopatką i stawiamy ponownie na ogień. Dodajemy resztę cukru. Podgrzewamy na średniej mocy przez około 10-15 min – karmel powinien się całkowicie rozpuścić

Nerds Kitchen
Sernik z malinami i śliwkami na kakaowym spodzie 208

pełnoziarnistym, kruchutkim i delikatnym a jednocześnie nie rozwalającym się spodzie? A czy może być pełen sezonowych owoców? Na wszystkie pytania odpowiedź brzmi: TAK. Zapraszam na sernik na bazie śmietany kremówki i jogurtu naturalnego, z dodatkiem sezonowych owoców, na pysznym kruchutkim, kakaowym spodzie. Składniki na blaszkę 35 na 25: Spód: 1 szklanka mąki pszennej razowej 1 szklanka mąki żytniej razowej

moj przepis na
Kremowe lody cytrynowe, bez maszynki, z brownie w duecie czyli poWeekendowe Lakocie odc.134 191

lody o smaku  i zapachu cytryny. Kremowe lody cytrynowe, bez maszynki, z brownie w duecie lody: 150 g serka kremowego Bieluch 20 g masła 3 łyżki gęstej śmietany kremówki 100 g cukru pudru (jeśli lubicie słodsze lody, można dodać jeszcze 30 g) skórka otarta z połowy cytryny brownie: 100 g gorzkiej czekolady 80 g masła 100 g cukru pudru

Dzieje kuchennej Wiewióry
JESIENNE CIASTO MARCEPANOWE 183

masła i mieszamy mikserem kilka minut.Na przemian dodajemy do masy jajka i po 3 łyżki mąki.Wsypać pozostałą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wlewamy 5 dag.śmietany kremówki (to jest ok.1/3 szkl ja wlałam na wagę i odmierzyłam)Wszystko razem dobrze wymieszać na gładkie ciasto.Tortownicę 26 cm.smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą,wypełniamy po brzegi ciastem.Wierzch gładko wyrównujemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szybki tort śmietankowy 196

biszkopt: 6 jajek szczypta soli 170 g cukru 180 g mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Na krem i dekorację: 500 g śmietany kremówki 36% (można więcej) 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 śmietan-fixy 100 g jagód lub borówki amerykańskiej 1 filiżanka kawy czekoladowa posypka + batoniki WW WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie

Passions hobbies life
Ciasto z ptasim mleczkiem 258

następnie ucierając dodawać stopniowo masę budyniową. Dodatkowo 600 g ptasiego mleczka 2 czerwone galaretki Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody i odstawić aż zacznie tężeć. Polewa 100 g śmietany kremówki 100 g czekolady  Śmietanę doprowadzić do wrzenia i dodać pokruszoną czekoladę. Wymieszać aż powstanie jednolita polewa. Składanie ciasta Ciasto 1 1/2 kremu ułożyć rzędami ptasie mleczko zostawiając przerwy między

O kuchni z uczuciem
Królik w śmietanie 199

sposób jest bardzo smaczne i aromatyczne. Szczerze polecam. Składniki: 1,5 kg królika 1,5 szklanki mleka 2 łyżki masła 20 dag boczku szklanka bulionu (można zastąpić wodą) szklanka kremówki łyżka mąki marynata: 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 4-5 ząbków czosnku 2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki rozmarynu Sposób przygotowania: Królika dzielimy na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę

Pobite gary Barbary
Zupa krem z dyni 174

dużym garnku, dodałem do nich obraną i pokrojoną w grube plastry marchewkę oraz dwie pokrojone w grube piórka cebule. Całość zalałem dwoma litrami bulionu drobiowego, dodałem 200 ml śmietany kremówki i 200 ml mleka. Całość gotowałem przez 20 minut, aby kawałki dyni zmiękły. Po tym czasie dodałem do garnka 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, łyżkę startego na tarce

Wyprawy kulinarne
Barania łopatka w jagodowej wódce z melisą i cząbrem 272

godziny + marynowanie Składniki: 0,6 kg łopatki baraniej Duży kubek kefiru Świeża melisa Wódka jagodowa 50ml Suszony cząber 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki Sól himalajska Śmietanka kremówka Olej rzepakowy Dodatki: Ugotowany czerwony ryż, rzodkiew biała płatki, świeża melisa, vinegret Przygotowanie: 1/ Marynujemy mięso soląc je, zalewamy kefirem i 25 ml wódki, dodajemy garstkę świeżej melisy i czosnek - mieszamy. Przykrywamy

Kuchnia PROzdrowotna
Tort czekoladowy z malinami (bez mąki) 237

kokosowego lub oleju z pestek winogron, ewentualnie rzepakowego 100 g mielonych migdałów bez skórki 5 jajek (L) 1 łyżka ciemnego kakao duża szczypta soli oraz: 660 g schłodzonej śmietany kremówki 36% zdrowy słodzik (ilość wedle uznania) 500 g świeżych malin Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Daktyle wrzucić do miseczki, zalać wrzątkiem, tylko tyle pokryła

maniapieczenia
Bananowiec z masą śmietanowo - agrestową. 466

pszennej koszalińskiej typ 500 Młynów Stoisław 1 szklanka cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 2 łyżki oleju 1/4 szklanki śmietanki 12 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 l śmietany kremówki 30 % 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 3 galaretki agrestowe 4  szklanki wody  8 długich bananów 4 łyżki dżemu malinowego Blaszka o wymiarach 27/36 cm Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto śmietanowo jabłkowe 184

pieczenia 180 g cukru 180 g masła 2 jajka Na masę: 500 g jabłek (najlepiej kwaśnych) 400 g kwaśnej gęstej śmietany 100 g cukru jajko 200 ml śmietany kremówki opakowanie budyniu waniliowego Przygotowanie: Przygotowanie ciasta: Mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Dodajemy pokrojone w kosteczkę masło i jajka, całość wyrabiamy, aż do połączenia się składników. Jeżeli używamy

KasiaiKrzysiu.pl