momentu aż masa się nie zagotuje. Gdy maliny będą się już gotować mieszamy je do momentu aż nieco zgęstnieją i zostawiamy do wystygnięcia. Krem mascarpone: 250 ml śmietany kremówki (30-36 %) wyjętej z lodówki 750 g mascarpone 6 łyżek cukru pudru (lub więcej jeśli wolicie słodsze kremy) Śmietanka powinna być zimna. Wlewamy ją do większej miski i ubijamy
Cooking Monstermogą być za bardzo wysuszone, bo będą pękać podczas składania. Wystudzić. Nadziewać dowolnie według uznania. U mnie omlety były przesmarowane dżemem z czarnej porzeczki i nadziane ubitą śmietaną kremówką 36% z cukrem pudrem
Zrób to smaczniejest popularny i dostępny w naszym kraju. Dodawany nie tylko jako “zdrowy cukier” do placków, naleśników, ale koktajli i słodkich musów, posmakuje nie tylko najmłodszym.Lody tradycyjnie przygotowywane na kremówce, zamienić można na zdrowsze, owocowe sorbety. Mniej kalorii mają także te robione na jogurcie naturalnym. Jak się okazuje, awokado, z którego można przygotować słynne guacamole, czyli pastę z dodatkiem
Moja smaczna kuchniaużycia śmietanki, ja jednak jej używam, gdyż dobrze dopełnia całość. Prosto, smacznie i szybko, czyli tak jak lubię najbardziej. :) Spaghetii carbonara: ok. 400 g makaronu spaghetii 200 ml śmietany kremówki (30%) 5 jajek z wolnego wybiegu lub ekologicznych 100 g startego parmezanu 400 g boczku wędzonego parzonego (możecie użyć włoskiej pancetty) 1 mała cebulka (opcjonalnie) gałka muszkatołowa i pieprz
Cooking Monsterkakaowych herbatników 100 g masła masa serowo-czekoladowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3 tabliczki czekolady ( u mnie pół na pół mleczna i gorzka) 300 ml śmietany kremówki 5 jaj 1/2 szkl cukru polewa: 1/2 tabliczki czekolady (moja z orzeszkami arachidowymi) odrobina mleka Spód tortownicy (moja 24cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłuścić. Śmietankę doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia
6niebołyżek mąki 6 łyżek cukru + 2 łyżki 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 10 dag margaryny 2 łyżki wody MASA ŚMIETANKOWA: 750 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki agrestowej DODATKOWO: dżem (dowolny smak) cukier puder BISZKOPT: kakao, margarynę, wodę i dwie łyżki cukru wymieszać, dać na rozgrzany palnik i doprowadzić
Gotuję Testujęaromatu pomarańczowego Delecta 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta PIANA 7 białek 30 dag cukru pudru MASA TRUSKAWKOWA 70 dag truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej Delecta 1 litr śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 3 opakowania śmietan fix Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. CIASTO I PIANA: Margarynę, cukier, żółtka i cukier wanilinowy dać
Gotuję Testujętruskawkami BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao MASA ŚMIETANOWA 1/2 l śmietany kremówki 30% śmietana Śnieżka 2 śmietanki fix 3 łyżki żelatyny DODATKOWO 30 dag truskawek 3 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubić na sztywno, następnie dodać żółtka. Obie mąki
Gotuję Testujęłyżek mąki 6 łyżek cukru + 2 łyżki 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 10 dag margaryny 2 łyżki wody MASA ŚMIETANKOWA: 750 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki agrestowej DODATKOWO: dżem (dowolny smak) cukier puder BISZKOPT: kakao, margarynę, wodę i dwie łyżki cukru wymieszać, dać na rozgrzany palnik i doprowadzić
Gotuję Testujępozostawić do ostudzenia.Ciasteczka zmiksować na proszek. Dodać masło, wymieszać. Formę do tarty wysmarować masłem. Powstałą masą wylepiamy formę i odstawiamy do lodówki. MUS CZEKOLADOWY: 200 ml kremówki 10 dag czekolady gorzkiej 10 dag czekolady mlecznej 50 g masła Podgrzewać śmietankę, (ale nie gotować), następnie zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę oraz masło. Jeżeli składniki
Gotuj z Agnestarty. Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 20 min w 190 st. Nadzienie: 1 cukinia (ok 40 dag) pół papryki 3 marchewki (ok 10 dag) 3/4 szkl. śmietany kremówki 1 jajko 15 dag sera żółtego gałka muszkatołowa sól, pieprz 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie szczypta imbiru Paprykę owijamy w folię i pieczemy razem z tartą
Gotuj z Agneswiadra. Nie, ja nie twierdzę że po wiadro nie sięgam. Czasem też idę na łatwiznę, jednak tym razem było inaczej.... 1,3 twarogu półtłustego 250 mil śmietany kremówki 6 jajek 2 łyżki świeżej skórki otartej z cytryny 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy szczypta soli 150 g okrągłych biszkoptów
Dieta moja pasjasamej śmietany, wolę lżejsze wersje i bardziej urozmaicone. I tak sobie pomyślałam skoro może być bita śmietan na słodko, dlaczego nie na słono? 0,5 szklanki śmietany kremówki 150 g serka ( u mnie Bieluch) długi ogórek 5 rzodkiewek łyżeczka skórki z cytryny sól i pieprz do smaku Ogórka i rzodkiewki myjemy dokładnie i osuszamy. Następnie kroimy w kostkę podobnej
Dieta moja pasjaherbaty truskawkowe szklanka gorącej wody Masa: 300 g truskawek 2 łyżeczki żelatyny łyżka skórki z cytryny 4 łyżki cukru brzozowego ( ksylitol) łyżka mleka w proszku 0,5 l śmietany kremówki 300 - 400 g serka z wiadra 0, 5 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki ciepłego mleka Polewa: 100 g masła 2 kopiaste łyżki kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 - 3 łyżki ksylitolu
Dieta moja pasjazachodu. Ja postanowiłam obejść to wszystko, poszłam na skróty i to mocno na skróty. 0,5 l jagód łyżka mąki ziemniaczanej łyżka cukru 4 tortille 200 mil śmietany kremówki łyżka cukru waniliowego owoce do dekoracji Jagody mieszamy z mąką i cukrem, tego cukru można dać więcej lub mniej, jak kto lubi. Dokładnie mieszamy, aby każda jagoda była obtoczona
Dieta moja pasja