ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:544/892)

Pierogi z białym serem na słodko 165

szklanki wyciąć kółka, napełnić ciasto masą serową. Następnie sklecić pierogi i gotować w wodzie przez 3 minuty od czasu wypłynięcia. Pierogi podawać polane śmietaną 12 % lub ubitą śmietaną kremówką i posypane startą czekoladą. Krok po kroku: 1. Przygotować ciasto na pierogi 2. Zrobić masę serową 3. Rozwałkować ciasto 4. Wyciąć kółka 5. Nafaszerować ciasto 6. Ugotować

KuchniaWeDwoje.pl
Pikantny krem kukurydziany 135

puszka kukurydzy  1 niewielki por 1-2 ostre papryczki 2 łyżki masła (najlepiej klarowane) 2 łyżki mąki 200 ml passaty, przecieru lub pomidorów z puszki * 100 ml śmietanki kremówki bazylia - może być świeża sól pieprz * u nas jest to domowy przecier, robiony podczas sezonu na pomidory i pasteryzowany w słoiki DODATKOWO (opcjonalnie) : chleb tostowy ser żółty Jeżeli mamy rosół

Kuchnia od dwojga
Kremowy sernik muszkatołowy z malinowym sosem i Manhattan 166

idealny na zimowy deser i jako towarzysz do kawy, czy herbaty :) Sernik muszkatołowy z sosem malinowym Potrzebujesz: Spód: 200g herbatników 100g masła Masa serowa: 500g twarogu 2 łyżki śmietanki kremówki 3 jajka 6 łyżek cukru 200ml mleka 2 łyżki mąki pszennej skórka otarta z 1/3 cytryny 1/4 otartej gałki muszkatołowej/ 1/5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Sos malinowy: 200g mrożonych

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto urodzinowe bez pieczenia 195

przy okazji wyszło bardzo smacznie :) Ciasto z bitej śmietany, mascarpone i kajmaku - pycha! Składniki na foremkę 11 x 30 cm (keksówka): ok. 17 sztuk herbatników 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 400 g gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki posypki czekoladowej 4 szt. różyczek z opłatka 1 łyżka masła Przygotowanie: Blaszkę posmaruj masłem. Ułóż

Alutka-Gotuje
Bajaderka 191

ewentualnie: 1/3-1/2 szkl. cukru,gdyby ciasta były mało słodkie  Dodatkowo: herbatniki/biszkopty do wyłożenia formy  50g czekolady gorzkiej  50 g czekolady mlecznej  50 ml śmietanki kremówki Ciasto i ciastka pokruszyć.Masło,czekoladę, kakao, mleko, (ewentualny cukier) rozpuścić w garnuszku.Ostudzić i wlać do okruchów ciasta.Wymieszać , dodając również powidła, bakalie, alkohol. W razie potrzeby zwiększyć ilość bakalii/ciastek

Moje domowe kucharzenie
Babeczki czekoladowe z kremem i owocami 206

proszku do pieczenia 100 g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: owoce na wierzch babeczek (np. truskawki, maliny, jagody) Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać

Bullio
Sernik z musem malinowym 124

gorzkiej czekolady 80 g masła 50 g cukru 1 jajko 40 g mąki Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego 500 g sera mascarpone 100 ml śmietany kremówki 36% 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej Maliny (świeże lub mrożone) zblendować z cukrem. Połamaną w kostki czekoladę rozpuścić a następnie odstawić

Bullio
Kurczak w sosie musztardowym 179

czas cieszył się bardzo dużym powodzeniem. Mam nadzieję, że ten przepis także przypadnie Wam do gustu. Składniki: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 1 duży por 2 szklanki śmietany kremówki 2 słoiczki musztardy francuskiej marynata 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka soli Sposób przygotowania: Oliwę łączymy z pieprzem cytrynowym i solą. Dodajemy

Pobite gary Barbary
Lody gruszkowe 141

śmietanka i mamy lody gotowe. U mnie jak zawsze szybko i prze smacznie... Składniki 3-4 gruszki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 200 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Gruszki obieramy ze skóry,usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na jednolitą masę. Przelewamy masę do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik podwójnie jagodowy 138

Smaki,  Dorota z Esmeralda ze smakiem.   Składniki: około 300 gram twarogu 3 jajka 1/2 szklanki zmiksowanych jagód 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany, gęstej kremówki 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli 1 galaretka jagodowa, lub żelatyna odpowiednia na około 400 ml płynu 1/2 szklanki zmiksowanych jagód Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Twaróg, żółtka, cukier, śmietanę

Życie zaczyna się w kuchni
Tort śmietanowy z czarną porzeczką 122

szklanki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 kopiaste łyżki kakao 8 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę: 500 gram mascarpone 600 ml śmietanki kremówki 1 szklanka cukru pudru Przygotowanie biszkoptu: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki i proszek do pieczenia i  kakao przesiewamy do miski. Białka oddzielamy od żółtek. Białka

Życie zaczyna się w kuchni
Śmietanowy tort z ciasteczkami Oreo 168

szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 250 gram mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 1 banan 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie biszkoptu: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy

Życie zaczyna się w kuchni
Bardzo proste, domowe ciasto W-Z 123

pszennej tortowej,  1 szklankę kartoflanki,  4 łyżeczki proszku do pieczenia,  szczyptę soli,  4-5 łyżeczek kakao,  słoik dżemu porzeczkowego,  0,5 – 1 litr kremówki,  cukier puder do smaku,  2 tabliczki czekolady (mlecznej lub gorzkiej),  „chlust” śmietany o dowolnej zawartości tłuszczu,  tłuszcz do wysmarowania blachy,  ewentualnie zagęstniki do śmietany. Blachę

blog.moje-pasje.info
Ciasto z wiśniami 106

szklanki mąki pszennej tortowej + dobrą łyżkę do przygotowania masy wiśniowej,  1/2 szklanki kartoflanki,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  szczyptę soli,  0,5 – 1 litr kremówki (do czasu użycia trzymaj ją w lodówce),  cukier puder do smaku,  duży słoik kompotu z wypestkowanych wiśni,  tłuszcz do wysmarowania blachy,  ewentualnie zagęstniki do śmietany. Blachę wysmaruj

blog.moje-pasje.info
Biszkoptowy piernik z granatem 111

mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 łyżkę przyprawy do piernika, 1 czubatą łyżkę kakao, tłuszcz do wysmarowania blachy, Krem: 2 łyżki cukru pudru, 500 g śmietany kremówki (do chwili użycia trzymaj ją w lodówce - schłodzoną śmietanę łatwiej ubić), połowę sparzonej cytryny, 16 g cukru waniliowego, 6 płaskich łyżeczek żelatyny, 2 owoce granatu, 50 g czekolady. Mąkę pszenną przesiej

blog.moje-pasje.info