ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:544/892)

Tort tiramisu z malinami 145

momentu aż masa się nie zagotuje. Gdy maliny będą się już gotować mieszamy je do momentu aż nieco zgęstnieją i zostawiamy do wystygnięcia. Krem mascarpone:  250 ml śmietany kremówki (30-36 %) wyjętej z lodówki 750 g mascarpone 6 łyżek cukru pudru (lub więcej jeśli wolicie słodsze kremy)  Śmietanka powinna być zimna. Wlewamy ją do większej miski i ubijamy

Cooking Monster
OMLET BISZKOPTOWY ZE ŚMIETANĄ 134

mogą być za bardzo wysuszone, bo będą pękać podczas składania. Wystudzić.  Nadziewać dowolnie według uznania. U mnie omlety były przesmarowane dżemem z czarnej porzeczki i nadziane ubitą śmietaną kremówką 36% z cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Mus czekoladowy z awokado 149

jest popularny i dostępny w naszym kraju. Dodawany nie tylko jako “zdrowy cukier” do placków, naleśników, ale koktajli i słodkich musów, posmakuje nie tylko najmłodszym.Lody tradycyjnie przygotowywane na kremówce, zamienić można na zdrowsze, owocowe sorbety. Mniej kalorii mają także te robione na jogurcie naturalnym.  Jak się okazuje, awokado, z którego można przygotować słynne guacamole, czyli pastę z dodatkiem

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti carbonara 145

użycia śmietanki, ja jednak jej używam, gdyż dobrze dopełnia całość. Prosto, smacznie i szybko, czyli tak jak lubię najbardziej. :) Spaghetii carbonara: ok. 400 g makaronu spaghetii 200 ml śmietany kremówki (30%) 5 jajek z wolnego wybiegu lub ekologicznych 100 g startego parmezanu  400 g boczku wędzonego parzonego (możecie użyć włoskiej pancetty) 1 mała cebulka (opcjonalnie) gałka muszkatołowa i pieprz

Cooking Monster
sernik czekoladowy 131

kakaowych herbatników 100 g masła masa serowo-czekoladowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3 tabliczki czekolady ( u mnie pół na pół mleczna i gorzka) 300 ml śmietany kremówki 5 jaj 1/2 szkl cukru polewa: 1/2 tabliczki czekolady (moja z orzeszkami arachidowymi) odrobina mleka Spód tortownicy (moja 24cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłuścić. Śmietankę doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia

6niebo
Murzynek z bitą śmietaną 171

łyżek mąki 6 łyżek cukru + 2 łyżki 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 10 dag margaryny 2 łyżki wody MASA ŚMIETANKOWA: 750 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki agrestowej DODATKOWO: dżem (dowolny smak) cukier puder BISZKOPT: kakao, margarynę, wodę i dwie łyżki cukru wymieszać, dać na rozgrzany palnik i doprowadzić

Gotuję Testuję
Truskawkowa rozkosz 162

aromatu pomarańczowego Delecta 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta PIANA 7 białek 30 dag cukru pudru MASA TRUSKAWKOWA 70 dag truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej Delecta 1 litr śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 3 opakowania śmietan fix Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia.  CIASTO I PIANA: Margarynę, cukier, żółtka i cukier wanilinowy dać

Gotuję Testuję
Biszkopt kakaowy z truskawkami 205

truskawkami BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao MASA ŚMIETANOWA 1/2 l śmietany kremówki 30% śmietana Śnieżka 2 śmietanki fix 3 łyżki żelatyny DODATKOWO 30 dag truskawek 3 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubić na sztywno, następnie dodać żółtka. Obie mąki

Gotuję Testuję
Murzynek z bitą śmietaną 162

łyżek mąki 6 łyżek cukru + 2 łyżki 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 10 dag margaryny 2 łyżki wody MASA ŚMIETANKOWA: 750 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki agrestowej DODATKOWO: dżem (dowolny smak) cukier puder BISZKOPT: kakao, margarynę, wodę i dwie łyżki cukru wymieszać, dać na rozgrzany palnik i doprowadzić

Gotuję Testuję
Tarta czekoladowa bez pieczenia 156

pozostawić do ostudzenia.Ciasteczka zmiksować na proszek. Dodać masło, wymieszać. Formę do tarty wysmarować masłem. Powstałą masą wylepiamy formę i odstawiamy do lodówki.      MUS CZEKOLADOWY: 200 ml kremówki  10 dag czekolady gorzkiej 10 dag czekolady mlecznej     50 g masła Podgrzewać śmietankę, (ale nie gotować), następnie zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę oraz masło. Jeżeli składniki

Gotuj z Agnes
Pyszna tarta z warzywami 203

tarty. Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 20 min w 190 st.  Nadzienie: 1 cukinia (ok 40 dag) pół papryki 3 marchewki (ok 10 dag) 3/4 szkl. śmietany kremówki  1 jajko 15 dag sera żółtego gałka muszkatołowa sól, pieprz 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie szczypta imbiru Paprykę owijamy w folię i pieczemy razem z tartą

Gotuj z Agnes
Prosty sernik na biszkoptach. 120

wiadra. Nie, ja nie twierdzę że po wiadro nie sięgam. Czasem też idę na łatwiznę, jednak tym razem było inaczej.... 1,3 twarogu półtłustego 250 mil śmietany kremówki 6 jajek 2 łyżki świeżej skórki otartej z cytryny 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy szczypta soli 150 g okrągłych biszkoptów

Dieta moja pasja
Bita śmietana z serkiem czyli chrupiący zamiennik dla mizerii. 173

samej śmietany,  wolę lżejsze wersje i bardziej urozmaicone. I tak sobie pomyślałam skoro może być bita śmietan na słodko, dlaczego nie na słono? 0,5 szklanki śmietany kremówki 150 g serka ( u mnie Bieluch) długi ogórek 5 rzodkiewek łyżeczka skórki z cytryny sól i pieprz do smaku Ogórka i rzodkiewki myjemy dokładnie i osuszamy. Następnie kroimy w kostkę podobnej

Dieta moja pasja
Bez pieczenia -truskawki z czekoladą biszkoptami otoczone. 146

herbaty truskawkowe szklanka gorącej wody Masa: 300 g truskawek 2 łyżeczki żelatyny łyżka skórki z cytryny 4 łyżki cukru brzozowego ( ksylitol) łyżka mleka w proszku 0,5 l śmietany kremówki 300 - 400 g serka z wiadra 0, 5 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki ciepłego mleka Polewa: 100 g masła 2 kopiaste łyżki kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 - 3 łyżki ksylitolu

Dieta moja pasja
Jagodzianki - chrupiące, delikatne i ekspresowe. 171

zachodu. Ja postanowiłam obejść to wszystko, poszłam na skróty i to mocno na skróty. 0,5 l jagód łyżka mąki ziemniaczanej łyżka cukru 4 tortille  200 mil śmietany kremówki łyżka cukru waniliowego owoce do dekoracji Jagody mieszamy z mąką i cukrem, tego cukru można dać więcej lub mniej, jak kto lubi. Dokładnie mieszamy, aby każda jagoda była obtoczona

Dieta moja pasja