cynamonu 2 czubate łyżeczki żelatyny 50 ml gorącej wody duże grono ciemnych winogron rodzynkowych 250 - 300 ml soku z ciemnych winogron 2 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka żelatyny 25 ml ciepłej wody 3/4 szklanki mieszanki naturalnych mąk bezglutenowych* 3 jajka 150g cukru
Quinoa Raz!Składniki: Babeczki: szklanka mąki pszennej 2/3 kostki margaryny pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko 2 łyżki cukru łyżka kakao czubata łyżeczka śmietany 18% Masa: 200 ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki startej mlecznej czekolady Dodatkowo: maliny do dekoracji Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy żółtko, proszek, cukier i zagniatamy ciasto na gładką
Czerwona Porzeczkakrem: 3 żółtka- jajka przed rozbiciem sparzone, 200 ml śmietany kremówki, 60 gram cukru, 500 gram serka mascarpone, 500 g czarnej porzeczki, spód orzechowo-czekoladowy: 90 g orzechów laskowych, 75 g cukru, 20 ml wody, 60 g czekolady deserowej, 50 g płatków kukurydzianych, cukier, 4 g żelatyny, Orzechy rozsypać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garówwsypujemy cukier, całość zagotowujemy od czasu do czasu mieszamy a następnie studzimy. Do miski wrzucamy opłukane maliny i blendujemy je do uzyskana jednolitej konsystencji. Do drugiej miski wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy ją do momentu aż zgęstnieje ( nie na sztywno). Ubitą śmietanę łączymy z wystudzonym mlekiem z cukrem, dodajemy mus z malin i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Masę lodową
Smakowite Daniawystawać ponad powierzchnię. Dusić około 15 – 20 min, aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn. W miarę potrzeby można dolewać wrzątek, a pod koniec duszenia wlać śmietankę kremówkę. Kalafiora można dodać troszeczkę później jeżeli chcemy, aby był chrupiący. W między czasie sparzyć pomidora wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wmieszać w kaszotto dodając natkę pietruszki
https:KKuchniaMniampiekarnika i zaraz ściągamy z blachy na której się piekły. Zginamy je na pół, ostrożnie aby się nie złamały i pozostawiamy do wystudzenia. Dodatki: 330 ml zimnej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru świeże owoce cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, jeśli uważacie że to za mało możecie dodać jeszcze ciut cukru pudru. Przekładamy ubitą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsłodzonego skondensowanego 600 ml śmietanki 36% 1 łyżka ekstraktu z wanilii 170 g ciastek Oreo Mleko i śmietankę schłodzić co najmniej 24 godziny w lodówce. Schłodzone mleko, śmietankę kremówkę i ekstrakt waniliowy przełożyć do wysokiej miski. Ubijać na najwyższych obrotach miksera, do powstania gęstego kremu. Ciasteczka pokruszyć. Do gęstego kremu dodać ciasteczka i wymieszać szpatułką. Przełożyć
kulinarnyswiatdomiwysokości, nałóż krem (nadzienie) i przykryj pozostałym ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piecz przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i ozdób nim babeczki. Wierzch możesz dodatkowo posypać cukiereczkami, płatkami czekolady
Kulinarna (nie)codziennośćmnie na zdjęciach). Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki oleju kokosowego 0,5 szklanki śmietany kremówki 3/4 szklanki mleka Składniki na kruszonkę: 50 g masła (1/4 kostki) 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta proszku do pieczenia Suche składniki mieszamy razem
Ciastkozercyubite białka. Mieszam, przelewam do tortownicy, której spód wykładam papierem do pieczenia. Piekę w 180 stopniach przez około 15 minut do tzw. "suchego patyczka". Studzę. Masa : 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady 3 - 4 łyżeczki żelatyny jagody Żelatynę zalać odrobiną wody, poczekać aż napęcznieje, postawić na gaz, mieszać, ma się całkowicie rozpuścić
kruche babeczkijajek, 40 g mąki, szczypta soli, 300 g borówek, 2 łyżki cukru trzcinowego, 250 ml śmietany kremówki, masło do smażenia, miód (u mnie lawendowy), Połowę borówek wymieszać z cukrem. Z tej ilości składników wychodzą 2 omlety, lub 3 mniejsze omleciki ;) Białka ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dalej ubijając dodać żółtka, a następnie mąkę
królestwo garówstragany i bazarki aż uginają się od jagód i malin, to właśnie te smakowite owoce zastąpiły truskawki. Zamiast tradycyjnej bitej śmietany proponuję śmietanke kokosową. Ponieważ w tym deserze śmietany kremówki nie ubijamy na sztywno, kokosowa nadaje się jak najbardziej. Na pewno dużo zdrowiej, a jak smacznie! Proporcje składników nie grają roli, bo deser ani tak będzie pyszny. Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!formie deseru! Smacznego!!! SKŁADNIKI NA KREM TRUSKAWKOWY: [na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu] 250 g. świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 400 ml. śmietany kremówki 36% Przepis: Galaretkę należy rozpuscić w 200 ml. wrzątku i odstawić do przestygnięcia. Do przestygnietej, lekko tężejącej galaretki- dodajemy pokrojone na drobno truskawki. W oddzielnym naczyniu ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę
Domowe Tortyszklanki oleju 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 3 jaka 1 łyżka cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: Sos do deserów wiśniowy Fanex 50 gram startej czekolady Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem
Bajeczna Kuchniaszklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej
Wanilia i Kardamon