ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:542/892)

Gofry z bitą śmietaną i frużeliną 154

pozbycia się ewentualnych grudek mąki). Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy porcje ciasta (kilka łyżek) i pieczemy według instrukcji naszego urządzenia. Upieczone gofry odstawiamy do lekkiego przestudzenia w pozycji pionowej. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Na gofrach układamy porcje bitej śmietany, na nią kładziemy po 2-3 łyżki frużeliny i zajadamy :) Smacznego

MyCookBook.pl
Tortowa kostka owocowa 382

zaczną się rozpadać, zmiksować blenderem.  Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie po 5 minutach odcisnąć dodać do gorącej masy owocowej, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia żelatyny. Masę wystudzić. Dobrze schłodzoną kremówkę połączyć z mascarpone i zmiksować na sztywny krem, dodać tężejącą masę owocową, zmiksować tylko do połączenia. Jeden blat kakaowego ciasta nasączyć połową ponczu-nalewkę wymieszać z wodą, posmarować cienko konfiturą

Wanilia i Kardamon
Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą 129

Makaron jest dobry zawsze! I dzisiaj u mnie właśnie makaron z pysznym szpinakiem i gorgonzolą. Szybki i smaczny! Polecam! Składniki : * 200g ulubionego makaronu  * 500g szpinaku mrożonego * 200ml śmietany kremówki  * 100g gorgonzoli  Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Szpinak rozmrozić na patelni, dodać kawałki sera oraz śmietankę. Zagotować. Sosu nie trzeba doprawiać. Wymieszać z makaronem. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Piernik z powidłami i czekoladą 131

piernika 2,5 płaskich łyżeczek sody 2 pełne łyżki kakao Przełożenie: 2 słoiczki powideł śliwkowych Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 8 – 9 łyżek kremówki Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy po jednym jajku. Ciągle ucierając dodajemy miód i śmietanę. Następnie dodajemy mąkę przesianą z kakao, przyprawą do piernika oraz sodą

Smaki Na Talerzu
Makowe naleśniki z serem i granatem 152

łyżki maku (niemielonego)  otarta skórka z 1/2 cytryny 30 g roztopionego oleju kokosowego lub masła Nadzienie  250 g twarogu sernikowego 1 laska wanilii 125 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru  1 owoc granatu Przygotowania: 1. Wszystkie składniki ciasta zmiksować na jednolitą masę, odstawić na ok 30 min do lodówki 2. Nadzienie - śmietanę ubijamy z cukrem pudrem

Słodki Kompromis
3 BIT 188

Składniki: 6 paczek herbatników 1 puszka masy krówkowej 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 paczka margaryny 400 ml śmietany kremówki 18% 2 bite śmietany Śnieżki czekolada gorzka Sposób przygotowania: Zaczynając od spodu: Dno formy wyłożyć warstwą herbatników. Posmarować masą krówkową. Masę krówkową przykryć warstwą herbatników. Na herbatnikach rozprowadzić masę budyniową. Aby ją przygotować  należy  ugotować budyń

Przepisy kulinarne babci Antoniny
surówka z selera .jabłka i orzechów prażonych 136

jabłkiem i orzechami to uczta dla podniebienia a poza tym samo zdrowie.. Składniki: 1 seler /średniej wielkości/ 2 jabłka garść obranych potłuczonych orzechów 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka soku z cytryny + skórka otarta 1 łyżka cukru/w sumie według uznania ..na ile kto lubi słodkie/ sól.pieprz świeżo zmielony Wykonanie

Ugotujmy Coś
RAFAELLO 123

proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki olej 2 łyżki  Dodatkowo: krem karpatkowy w 5 minut 1 op. + zimne mleko według opakowania herbatniki ok. 100-150 g.  śmietana kremówka 30 % 250 ml. śmietan fix 1 op.  wiórki kokosowe do obsypania masa krówkowa z orzechami 5 łyżek + mleko 3 łyżki ~~METODA~~ Ciasto: Jaja ubijamy na najwyższych obrotach

Kuchnia Paulettes
Zupa krem ziemniaczana z koperkiem 113

Idealna zupa na wracające mrozy. Rozgrzewa i smakuje przepysznie! Smacznego!  Składniki : * kg ziemniaków * włoszczyzna  * 300g żeberek wieprzowych  * ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu  * łyżka śmietany kremówki  * koperek  Przygotowanie : Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włoszczyznę obrać i zostawić w całości. Zagotować włoszczyznę razem z mięsem i przyprawami. Wyciągnąć mięso z wywaru i dodać ziemniaki

Magiczne Życie Marty
CRÈME BRÛLÉE Z POMIDOREM, PAPRYKĄ I FENKUŁEM 166

osób: ● 2 czerwone papryki ● 1 bulwa kopru włoskiego (fenkułu) ● 2 gałązki tymianku ● 1 duży pomidor ● ok. 3 łyżki oliwy z oliwek ● 50 cl śmietany kremówki ● 15 cl mleka ● 6 żółtek jajek ● sól i pieprz     Nagrzej piekarnik do temperatury180°C (w pozycji opiekacza). Papryki i pomidora umieść (w całości) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w brytfannie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Błyskawiczna kostka herbatnikowa. 677

puszka masy krówkowej orzechowej 3 budynie śmietankowe Winiary 1 l mleka 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 100 g masła 2 kopiaste łyżki mąki typ 550 600 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 tabliczki czekolady z orzechami 2 śmietany fix 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka gorzkiego kakao Wykonanie masy budyniowej :   Do garnka wlewamy połowę mleka, dodajemy masło, cukier

Sama słodycz i szczypta chili
TORT Z ORZECHAMI I CZEKOLADOWYMI SŁODKOŚCIAMI 161

minut w 170 st.Po upieczeniu wyjmujemy , studzimy. Tak samo postępujemy z drugim biszkoptem z tym że na koniec dodajemy jeszcze kakao. Gotowe biszkopty przekrawamy na połowę każdy . masa: śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dosładzając do smaku przy ubijaniu cukrem pudrem. Kiedy śmietana jest bardzo sztywna, dokładamy mascarpone, mieszamy. Na spód układamy ciemny biszkopt. Nasączamy go lemoniadą przygotowaną z wody

Z Majeczką w kuchni
Ciasto czekoladowe z orzechami w sosie toffi. 251

Gotowe ciasto przekładamy do formy i pieczemy do suchego patyczka (w zależności od piekarnika 35-45 minut). Studzimy. SOS TOFFI: 5 łyżek cukru 2 łyżki masła 3 łyżki śmietany kremówki 30% 100 g orzechów włoskich      Do garnka o grubym dnie wsypujemy cukier i topimy (nie mieszając!), do uzyskania złotego karmelu. Następnie dodajemy masło i ostrożnie wlewamy śmietanę

Rozpustne gotowanie
JAK UPIEC DOMOWE PYSZNE PĄCZKI - PRZEPIS RODZINNY 139

gotowaniu nie miałam jeszcze zielonego pojęciaI.Zapraszam.       1 kg.mąki 10 dag masła 10 dag.cukru 1 op.drożdży 1 jajko 6 żółtek 2 szkl.słodkiej śmietanki kremówki 1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 1/4 szkl.alkoholu konfitura z róży lub że śliwek sól   Lukier: ~~~~~~~~~~~~ 1 szkl.cukru pudru sok wyciągnięty z 1 cytryny 1 kg.smalcu do smażenia pączków

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Frittata z ziemniakow i sera plesniowego 158

przepisu Donny Hay. Frittata z ziemniaków i sera pleśniowego ok 800 g ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w plasterki 2 gałązki rozmarynu sól, pieprz 4 duże jajka 375 ml śmietany kremówki 100 g sera z niebieską pleśnią np Lazur czy Rokpol Piekarnik rozgrzewamy do 160 st.C. Ziemniaki układamy w naczyniu do zapiekania, solimy, pieprzymy i posypujemy listkami rozmarynu. Jajka energicznie mieszamy

Dzieje kuchennej Wiewióry