ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:536/892)

Risotto z dynią piżmową 173

łyżka oliwy z oliwek; 6 szklanek gorącego bulionu drobiowego (u mnie 6 szklanek gorącej, przegotowanej wody + 1 łyżka domowej vegety);  1/4 szklanki śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); 1/2 szklanki startego parmezanu; Pęczek natki pietruszki; 1/2 łyżeczki soli; 1/4 łyżeczki chili w proszku; 1/8 łyżeczki kurkumy; Szczypta czarnego pieprzu. Szklanka = 1 cup = 240 ml   Sposób przygotowania: Natkę pietruszki

Gospodyni Miejska
Perliczka pieczona w rękawie 239

Piekarnik ustawiamy na temp 200 st i po nagrzaniu wstawiamy perliczkę na 1 godzinę . Przy okazji możemy też upiec ziemniaczki. W międzyczasie przygotowujemy też marchewkę z groszkiem podprawiając śmietaną kremówką

Gotowanie jest łatwe
Cranachan. Szkocki deser malinowy. 171

się ten deser warstwowo, jak trifle. Nie myślę, by zwykły i niezdesperowany Szkot zawracał sobie tym głowę - najpewniej wrzuciłby wszystkie składniki i wymieszał "jak leci" ;) Składniki: 200 ml śmietanki kremówki (najlepiej ponad 30%)   150 g malin (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki miodu (najlepiej wrzosowego) 2 łyżki whisky 4 łyżki płatków owsianych dodatkowe maliny do dekoracji Wykonanie: Płatki owsiane uprażyć

zadanie-gotowanie
tarta z sokiem kisielowym i bitą śmietaną... 162

drobny 100 gram, zimne masło 125 gram, jajka 2 sztuki "M" NADZIENIE: sok wiśniowo-jabłkowy 1 litr, jabłka 2 sztuki, kisiel wiśniowy 2 opakowania + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, śmietana kremówka 36% 500 ml, cukier puder 3 łyżki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, śmietan fix 1 opakowanie, posypka kolorowa - ile potrzeba, wafelki czekoladowe Lusette 50 gram "zobacz TUTAJ Wafelki Lusette" z podanych

W Mojej Kuchni Lubię
Migdałowa Księżniczka Bezowa.. 139

stopni C. Piekąc bezę, należy co 20 minut na chwilę uchylić drzwiczki piekarnika, tak aby para wodna wydostała się z piekarnika. Bezę studzimy całkowicie. KREM: - 500 ml śmietany kremówki 36%, bardzo dobrze schłodzonej - 2 łyżki serka mascarpone - 5 wafelków Lusette- smak mleczny-   http://lusette.pl/ - łyżka syropu karmelowego (jeśli nie masz dodaj 2 łyżeczki cukru pudru) Serek mascarpone wymieszaj

SMYKWKUCHNI
SERNIK MEGA CZEKOLADOWY LUSTETTE – obłędny! 175

minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto w środku na ok. 10 minut. Następnie całkowicie chłodzimy już poza piekarnikiem. GÓRNA WARSTWA: Czekoladę siekamy, zalewamy gorącą śmietaną kremówką, energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Kiedy ganache czekoladowy będzie gęsty ( ale jeszcze lejący ), wylewamy go na sernik, a z białej czekolady robimy ozdobne „esy-flloresy

Ostra na Słodko
TARTA WAFELKOWA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 725

niewielkiej ilości zimnej wody, podgrzewamy, dokładnie mieszamy. Jogurt grecki miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę ( wcześniej „hartujemy”1 łyżką jogurtu ), dokładnie miksujemy. Dodajemy ubitą na sztywno śmietanę kremówkę, mieszamy, wrzucamy posiekane 2 wafelki Lusette oraz posiekaną białą i mleczną czekoladę – wszystko razem delikatnie, ale bardzo dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na schłodzony spód, posypujemy posiekanym trzecim wafelkiem

Ostra na Słodko
ciasto "orzechowa delicja" 1029

zmielonych orzechów 4 łyżki rumu na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 125 g masła 2 łyżki wrzątku dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki śmietanki kremówki 1/2 szklanki posłodzonej zimnej kawy lub herbaty Upiec biszkopt: białka wbić do miski i ubijać aż będą sztywne. Nadal ubijając wsypywać powoli cukier a następnie wrzucać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomarańczowe pączki 159

łyżka cukru 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej smalec do smażenia krem: 1 i 1/3 szklanki soku z pomarańczy / u mnie 3 pomarańcza/ 3 łyżki cukru 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka skórki pomarańczowej 1 galaretka pomarańczowa puder do posypania 1 pomarańczo do farszu Pomarańcze sparzam  i ścieram na tarce o najmniejszych oczkach. Przesypuję do słoiczka zasypuję trzema

wesoła kuchnia
Słony karmel 145

wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 1 szklanka cukru pudru 6 dkg solonego masła 1/2 szklanki śmietany kremówki 1/4 szklanki wody 1/2 łyżeczki soli Do garnka wsypujemy cukier, zalewamy go wodą. Całość gotujemy do momentu skarmelizowania się cukru tj. około 4 minuty. Po upływie tego czasu zdejmujemy garnek

mecooks
Pączki cynamonowe nadziewane czekoladą 166

masła 4 żółtka szczypta soli smales do smażenia 2 łyżki cynamonu + 100 g cukru do obtoczenia Czekoladowe nadzienie 250 g gorzkiej czekolady , umnie 70% kakao 250 ml śmietanki kremówki 4 łyżki golden syropu 60 g masła Podgrzej mleko z cukrem w garnku. Odlej połowę mleka i rozpuść w nim drożdże. Do drugiej połowy dodaj masło. Teraz można mleko więcej podgrzać

codojedzenia
Tort ala Ferrero Rocher 165

Czekoladowy tort ala Ferrero Rocher jest wyjatkowo dostojny i naprawde pyszny. Czekoladowy biszkopt z dodatkiem orzeszków laskowych, przełożony kremem ala Ferrero Rocher (zrobiony na bazie śmietany kremówki, mlecznej oraz gorzkiej czekolady i nutelli) tworzy pyszną harmonię smaków-dobrze znaną wszystkim wielbicielą kuleczek Ferrero. Bita śmietana, delikatnie podprażone orzeszki i kuleczki Ferrero Rocher w elemencie ozdoby, dodatkowo […] Artykuł Tort

Domowe Torty
Pieczone pączki z białą czekoladą 164

jajka 1 żółtko (białko zostawiamy do posmarowania) 1 łyżka gęstej śmietany 18% 150 g masła lub margaryny szczypta soli Polewa czekoladowa: 150 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% płatki kokosowe lub wiórki kokosowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Mleko lekko podgrzewamy (powinno być letnie, a nie gorące) dodajemy do niego dwie łyżki mąki pszennej

Poezja smaku
Ciasto z masą czekoladową i malinową wkładką 150

kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Jedną łyżkę budyniu dodajemy do rozpuszczonej żelatyny, mieszamy energicznie. Tak zaprawioną żelatynę łączymy z resztą budyniu, mieszamy do połączenia (budyń nieco się rozrzedzi). Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę cukru pudru. Następnie stopniowo wlewamy budyń. Miksujemy krótko, z wyczuciem, by nie przedobrzyć;) W razie wątpliwości można też spróbować wmieszać dobrze ubitą

Smaki Na Talerzu
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4107

wody Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej wody. Wystudzić, wsypać zamrożone maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone kruche ciasto. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na stężonej już galaretce. Beza na górną

W garach u Gosi