ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:528/892)

Nagi tort oreo 1109

suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Krem waniliowy 300 ml schłodzonej śmietany kremówki 250 g mascarpone 3/4 małej puszki słodzonego mleka skondensowanego Ziarenka z laski wanilii lub pasta waniliowa. Śmietanę, mascarpone i wanilię przełożyć do misy miksera. Miksując na średnich obrotach wlewać mleko skondensowane

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pieczarki w śmietanie 164

mogą stanowić małe samodziene danie lub tradycyjnie dodatek do mięs. Składniki na 2 porcje: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła ghee sól, czarny pieprz zielona pietruszka śmietana kremówka Wykonanie: pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, podciąć końcówki nóżek. Pieczarek nie powinno się myć. Należy kupić młode, białe z zamkniętymi kapeluszami. Większe przekroić na ćwiartki, mniejsze na pół. Cebulę obrać, pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PORZECZKOWIEC 1152

tortowej , 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem serowy: 150 g masła, 300 g serka philadelfia, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki , gorzka czekolada WYKONANIE   Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz

słodki bratek
Panna cotta według przepisu Magdy Gessler 215

Panna cotta - banalnie prosty deser z włoskimi korzeniami. Banalny tylko z powodu prostoty przygotowania. Smak jest obłędny! Cudowny śmietankowy smak kremówki i prawdziwa wanilia. Tylko cztery składniki i kilka minut, nie licząc czasu schłodzenia. Może być prościej? Składniki: 500 ml śmietanki 36% lub ewentualnie 30% 1/2 szklanki cukru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 941

oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 1/2 owocu granatu Do nasączania 1 szklanka wody, sok z połowy cytryny, 1 łyżeczka cukru Krem śmietanowy 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 4 łyżki cukru pudru lub cukier do smaku 1/3 kubka gorącej wody Krem jogurtowy 800 g jogurtu greckiego Ilość dowolnego słodzidła

Mieszam w Garnku
Torcik porzeczkowy 134

Wystudzić. Krem porzeczkowy 1 szklanka czerwonych porzeczek (użyłam mrożone) 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny (lub 1 listek i 1/2 żelatyny ) 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki -schłodzonej Żelatynę zalać 1 łyżką wody i odstawić aby napęczniała.  W garnuszku zagotować porzeczki z cukrem - nie gotujcie długo wystarczy 2 minuty. Przetrzeć przez sitko- pestki nie będą

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto Snickers bez pieczenia 646

masy kajmakowej firmy Helio(niecałe opakowanie) 100g masła 120 g orzeszków ziemnych solonych dodatkowo: 2 opakowania po 220 g herbatników 200 g czekolady 10 łyżek śmietanki kremówki 30% mleko do moczenia herbatników Przygotowanie: Szklankę mleka wymieszać z proszkiem budyniowym i dodać do reszty zagotowanego mleka z masłem i cukrem .  Masę krówkową podgrzewam z masłem i dorzucam orzeszki. Herbatniki namaczam

Swojskie jedzonko
Tort bezowy z kremem cytrynowym i orzechami 210

blaty): – 3 białka – 150 g drobnego cukru – szczypta soli – pół łyżeczki mąki ziemniaczanej Składniki na krem: – 4 łyżki lemon curd + 100 ml śmietanki kremówki + łyżeczka cukru pudru – drobno posiekane orzechy ( u mnie migdały) – jedna garść Migdały posiekałam i podprażyłam na suchej patelni. Krem miałam przygotowany już wcześniej i czekał sobie w lodówce

Relaxtime
Sernik kremowy ze skórką pomarańczową. 158

jakie tam mają :) 1kg i 20 dag sera białego  chudego 3 krotnie mielonego 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 8  jajek 2 budynie waniliowe 500 ml kremówki 30 % 1 duży wagonik herbatników Petit Bure kakaowych 100 g miękkiego masła 50 g skórki pomarańczowej Helio Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie spód wykładamy herbatnikami. Do miski przekładamy trzy

Sama słodycz i szczypta chili
Mazurek czekoladowy z owocami 144

winogron. Polecam! Ciasto 250 g mąki 100 g masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa 100 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka masła Śmietanę rozgrzać wraz z masłem w rondelku i dodać czekoladę. Wszystko wymieszać aż powstanie gładka masa czekoladowa. Dekoracja owoce dowolne 2 łyżki galaretki

O kuchni z uczuciem
Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) 125

czasie ciasto ponakłuwać za pomocą widelca i umieścić w rozgrzanym piekarniku. Piec 20-25 minut - do zarumienienia się - w 180-190 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Przygotować masę/krem. Kremówkę podgrzać w niewielkim rondelku, a następnie dodać kawałki czekolady oraz masło. Całość podgrzewać i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu masę połączyć z kawą i pozostawić do ostudzenia. Krem schłodzić

Di gotuje
Domowe kruche babeczki z owocami 653

masła 2 opakowania gotowego kremu waniliowego (opcjonalnie) masa kajmakowa krówkowa Dodatkowo: ulubione owoce (u mnie brzoskwinie w syropie, kiwi, winogrona, truskawki) Masę możesz zrobić również ze śmietany kremówki 36%. Schłodzoną ubij na sztywną pianę dodając śmietan-fix. Wykonanie: Do mąki dodajemy szczyptę soli oraz pokrojoną w kostki margarynę. Wszystko siekamy dodając cukier puder. Dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto na jednolitą

Mojewlasne.pl
Mazurek cytrynowo – czekoladowy i Wesołych Świąt :-) 148

żółtka – 2 łyżki wódki (opcjonalnie) – nie dodałam Dodatkowo: – około 150 – 200 ml kremu cytrynowego lemon curd – 100 g czekolady gorzkiej – 100 ml śmietanki kremówki Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne, pokrojone w cienkie paski masło i zagniatamy ciasto dokładnie pomiędzy palcami, żeby składniki dobrze się połączyły. Na końcu dodajemy żółtka

Relaxtime
Domowe karmelki - smak dzieciństwa. 111

domowe karmelki, więc zaciekawiona zrobiłam.  Tak, te karmelki to smak mojego dzieciństwa!!! Spróbujcie i Wy ! Przepis na trzy foremki silikonowe.  250 g cukru 200 g śmietany kremówki 20 g masła 50 g miodu laska wanilii Wszystkie składniki włożyć do małego rondelka z grubym dnem. Laskę wanilii przekroić i wyjąć nasionka. Nasionka przełożyć do rondelka ( laskę wanilii bez nasionek

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk