uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, karczku, kiełbasy lisieckiej i małego podudzia z pieczonego indyka) 6 większych pieczarek 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 3 ogórki kiszone 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 kubka zimnej(...)kostkę, wrzucamy do pieczarek, smażymy. Mięsa kroimy w kawałki mniej więcej tej samej wielkości, dorzucamy do pieczarek razem z rozdrobnionym czosnkiem, znowu smażymy. Całość zalewamy wodą. Następnie wrzucamy ogórki pokrojone w kostkę, liście laurowe, ziele, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem jakieś 30 minut. Mąkę wsypujemy do kubka z wodą, mieszamy. Wlewamy do tego
Kardamonovysałatki jarzynowe, pewnie gdzieś w okolicach Bożego Narodzenia coś wpadnie nowego na bloga. Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 4 ziemniaki 3 ogórki kiszone 2 gruszki 1 biała część małego pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego mały kubek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Zacznę(...)później robię sałatkę, tak było i tym razem. Wracając jednak do samego opisu z przygotowania sałatki… Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy obranych gruszek, ogórków, jajek i pora. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy odcedzony groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem
Kardamonovyczasu na inne „przyjemności”. Na pierwszy bożonarodzeniowy strzał lecą śledzie w sosie tatarskim. Oczywiście w sosie domowej roboty. Składniki: 5 filetów śledziowych 8 marynowanych pieczarek 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Śledzie moczymy godzinę w zimnej(...)wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze kawałki. Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Do słoika wlewamy jogurt, majonez, musztardę i sok z cytryny, dodajemy cukier, sól i pieprz, słoik zamykamy i mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę
Kardamonovyjuż nie są moje smaki. Zdecydowanie bardziej wolę nasze polskie sałatki lub po prostu dużą ilość zieleniny. Składniki: 400 g piersi z indyka 200 g makaronu chow mein 2 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka 1 łodyga selera naciowego 1 puszka kukurydzy biała część pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka przyprawy pięć smaków 2 łyżki(...)jogurtu naturalnego sól pieprz olej rzepakowy Indyka kroimy w mniejszą kostkę, dodajemy do niego sos sojowy i przyprawę pięć smaków, mieszamy i odstawiamy na pół godziny. W międzyczasie selera, ogórki i paprykę kroimy w małą kostkę, pora w półplasterki, wszystko wrzucamy do miski. Makaron rozgniatamy i gotujemy wg opisu na opakowaniu. Indyka smażymy na złoty kolor. Do pokrojonych warzyw
Kardamonovyzaprzyjaźnionej rodziny. Możecie je z powodzeniem zastąpić jedną porządną ćwiartką z kurczaka – też będzie ok. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wędzone skrzydełka z kurczaka 2 ogórki konserwowe duży por (biała część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Skrzydełka obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki(...)wrzucamy do miski. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do mięsa. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę i odsączony seler, ogórki i jajka pokrojone w mniejszą kostkę, majonez, jogurt. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki. Artykuł Sałatka z jajkami, wędzonym kurczakiem i kukurydzą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyrodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja tym razem użyłam szynek i dwóch rodzajów kiełbas) 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 ogórki kiszone 300 ml passaty 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 kubka zimnej wody(...)tego liście laurowe, ziele i zioła. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem jakieś 30 minut. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy odsączoną fasolę i pokrojone w półplasterki ogórki. Mąkę wsypujemy do kubka z wodą, mieszamy. Wlewamy do tego trochę gorącego sosu z gotowania, mieszamy. Zawartość kubka wlewamy do potrawy (najlepiej przez sitko) i znowu mieszamy. Doprawiamy solą
Kardamonovywięcej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z TORTELLINI I SZYNKĄ 200 g tortellini 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 400 g fileta z kurczaka 4 jajka 4 ogórki kiszone 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego pieprz sól 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i przysmażyć z dodatkiem przypraw. Jajka ugotować(...)twardo, obrać i pokroić w kostkę. Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Kukurydze odsączyć z zalewy. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki przesypać do większej miski, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą. (adsbygoogle
Przepiski.plredukcji płynów. Studzimy i blendujemy. Możecie zmiksować to na gładką pastę, ja zrobiłam to po łebkach. 3. Sos tatarsk i Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Ogórki, cebulę
Kardamonovypolecam mój przepis na rybę z piekarnika z sosem pieczarkowym : Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą, składniki: 8 dużych, ugotowanych ziemniaków, mała wędzona makrela, 4 jajka na twardo, kilka ogórków kiszonych lub konserwowych, czerwona cebula lub biała część pora, opcjonalnie garść oliwek, opcjonalnie kilka suszonych pomidorów, kilka czubatych łyżek majonezu i kilka łyżek jogurtu (może być sam majonez), kilka(...)łyżek posiekanej natki pietruszki lub koperku, przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka papryka Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą, przygotowanie: Ziemniaki pokroić w kostkę, cebulę, jajka, oliwki, ogórki i pomidory pokroić w drobną kostkę. Makrelę pozbawić ości i skóry, podzielić na kawałeczki. Połączyć wszystkie składniki, dodając majonez, jogurt i przyprawy do smaku. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub
Lekcje w kuchniOlej do smażenia · 1 zielona papryka · 1 czerwona papryka · 4 szt. ogórków konserwowych · 4 łyżki majonezu · 4 łyżki ketchupu pikantnego · 15 dag sera(...)naczyniu żaroodpornym. 3. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz sola. 4. Papryki kroimy w paseczki, ogórki w półplasterki przekładamy do grzybów. 5. Warzywa z grzybami układamy na udkach i smarujemy sosem zrobionym z majonezem i ketchupem. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym
Kulinarna ChwilaSkładniki: Marchew 5 średnich Ziemniaki 5 średnich Jajka 6 Ogórki kiszone 4 sztuki Groszek konserwowy mała puszka Pietruszka korzeń mała Seler ćwiartka Jabłko ćwiartka Por 3 cm Musztarda łyżeczka pełna Majonez 4 łyżki Pieprz 1/2 łyżeczki Sól łyżeczka Przygotowanie: Ziemniaki, seler, pietruszkę oraz marchew ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane warzywa oraz jajka(...)odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę. Ogórki, jabłka, por pokroić w kosteczkę. Wszystko przełożyć do miski, dodać sól, pieprz, majonez i musztardę. Wymieszać. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału
Kulinarne przygodywiórowata, twarda i niesmaczna. Zrób więc sobie prezent na Święta i ukiś własną kapustę! Więcej witaminy niż w cytrusach Kapusta kiszona to kwintesencja polskiej kuchni i razem z ogórkami kiszonymi i barszczykiem kiszonym stanowi fundament naszej tożsamości kulturowej. Ktoś złośliwie powie: kapuściano-buraczanej, ale puścimy to łaskawie mimo uszu, bo kto jest nieczuły na kwaśny, lekko słodki smak kiszonek(...)zachodzie ta metoda konserwowania produktów spożywczych jest zupełnie nieznana! Co za strata! My dzięki niej jesteśmy bogatsi o bigosy, kapuśniaki, surówki, barszczyki i zakąskę do zimnej wódki, czyli ogórki. Walory smakowe to jedno. Kapusta i inne kiszonki jest bardzo zdrowa, ma sporo witamin i dobrze jest ją jeść szczególnie w zimie. Wiedział o tym towarzysz Gomułka, który przekonywał naród
Niedzielny kucharzTrudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI : 100g ugotowanego ryżu basmati (1torebka) 130g tuńczyka w sosie własnym (1puszka) 3 ugotowane jajka 140g kukurydzy konserwowej 1 czerwona cebula 3 ogórki konserwowe 1 pęczek koperku 2 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku 1. Na początku musimy ugotować ryż i jajka na twardo. Ryż studzimy a jajka obieramy(...)skorupek i kroimy w kostkę. Następnie kroimy w kostkę cebulę, ogórki a koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki. 2. Teraz dodajemy kukurydzę, ryż, tuńczyka oraz majonez. Solimy i pieprzymy do smaku a całość dokładnie mieszamy. Gotowe… Smacznego!!! Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie sałatki. Artykuł Sałatka z tuńczykiem pochodzi z serwisu
karolgotujelaski kiełbasy podwawelskiej · 1 cebula · 15 dag grzybów suszonych · 6 szt. ogórków kiszonych · 200 g przecieru pomidorowego · 1 opakowanie sosu do pieczeni ciemnego(...)miękkości około 40 minut. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbasę, namoczone wcześniej grzyby oraz pokrojone w kostkę ogórki. Gotujemy 20 minut. 3. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i sos do pieczeni rozrobiony w małej ilości wody. Doprawiamy chili i solą. 4. Danie
Kulinarna ChwilaPrzekąski krabowe przepis na: Kulinarny Blog Samanthy 4. Świąteczne koreczki przepis na: Wasze Przepisy 5. Roladki z serem i szynką przepis na: Dieta Moja Pasja 6. Rolmopsy z ogórkiem i marchewką przepis na: Pieprzyć z Fantazją 7. Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami przepis na: Podróż w Kulinaria 8. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka przepis na: Mydło(...)przepis na: Życiowe Pasje 10. Zapiekanki „kominy” z bagietki przepis na: Kuchnia na Wypasie 11. Mini przekąski na krakersach przepis na: Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki 12. Koreczki z ogórka i z wędzonym łososiem przepis na: Zdrowy Styl Joanny 13. Roladki z sera i kiełbasy nadziewane pastą jajeczną przepis na: Ja Jem 14. Ogórki z twarożkiem przepis na: Moje
BabskiePorady.pl - Przepisy