ogórki - 26028 przepisów (strona:534/1736)

Karkówka po myśliwsku / Slow Roasted Pork Neck 158

posmakuje wszystkim mięsożercom. Podajcie ją z ziemniakami, ryżem lub, jeszcze lepiej, z kluskami z gotowanych ziemniaków (np. śląskimi). Smacznego:) Karkówka po myśliwsku, składniki: 500 g karkówki w plastrach kilka ogórków kiszonych, duża cebula, 1-2 ząbki czosnku, garść suszonych grzybów (namoczonych przez noc lub kilka godzin w wodzie) sól, pieprz, słodka papryka, tymianek i odrobiną mąki do panierowania karkówki(...)panierować w mące. Smażyć kilka minut do zrumienia z obu stron. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Pomiędzy plastrami mięsa i na nim ułożyć odsączone, pokrojone grzyby, pokrojone w kostkę ogórki, cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek.  Przygotować zalewę: połączyć wszystkie składniki zalewy do smaku. Sos powinien być lekko słodki, kwaśny i pikantny, więc w razie potrzeby

Lekcje w kuchni
Swojski smalec ze skwarkami z boczku 87

wszystkich czytelników uwielbiających swojszczyznę i prostotę. Swojski smalec ze skwarkami z boczku i karmelizowaną cebulką. Smalczyk wieprzowy to doskonałe smarowidło do świeżo upieczonego, białego chleba. Jeszcze tylko kawałek kiszonego ogórka i idealna, chłopska przekąska gotowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Swojski smalec ze skwarkami z boczku 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość(...)surowej słoniny wieprzowej, bez skóry 200 g surowego boczku dobrej jakości 2 ząbki czosnku ekologicznego 3 cebule suszony majeranek sól i pieprz DODATKOWO DO PODANIA kromki białego pieczywa ogórki kiszone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż ją na patelni do zarumienienia i wytopienia tłuszczu z boczku. Smalec przepuść przez praskę do mielenia

ProstePesto.pl
Gyros Premium 253

filet z kurczaka ·        1 Papryka żółta ·        1 papryka czerwona ·        4 szt. ogórków konserwowych ·        3 łyżki majonezu ·        3 łyżki ketchupu pikantnego ·        15 dag sera(...)Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros. Prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Do mięsa dodajemy pokrojone w paski papryki oraz w pokrojone w kostkę ogórki. 5.    Majonez mieszamy z ketchupem i smarujemy upieczone warzywa. 6.    Na sosie układamy mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem

Kulinarna Chwila
SOCZYSTY KURCZAK PIECZONY W MAJONEZIE 70

godzin. Piekarnik nagrzać do 160'C. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia, ułożyć mięso. Piec je po 25 minut z każdej strony. Mięso podałam z ziemniakami, sosem grzybowym i ogórkami krojonymi w ćwiartki  Moryń . Ogórki mają kwaśno- słodki posmak i idealnie wkomponowały się w cały obiad

Zrób to smacznie
Karkówka duszona w Karmi 68

kilku minutach gotowania zdejmij rondel z ognia.   Duszoną karkówkę podawaj z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami (śląskimi, kopytkami, gnocchi) . Danie uzupełni dodatek surówki, sałatki obiadowej, warzyw konserwowych (ogórków, papryki) , duszonych warzyw lub pieczarek.   Pomysły na obiad:           (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatki do obiadu… Sałatka obiadowa z cukinii Sałatka z ogórków

Kulinarny S.O.S.
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 71

kalafiora w przyprawach z ciecierzycą i pastą tahini. Ciekawym uzupełnieniem jest tzw. relisz cebulowy , czyli zeszklona do miękkości cebulka. Musiałam jednak dodać coś od siebie i uzupełniłam burgery kiszonym ogórkiem 🙂 Nie pomijajcie go. Raz, że dodaje smaku, a dwa burgery dzięki niemu są soczyste. Składniki burgerów: 100 g ziarna komosy ryżowej (Quinoi) 1 puszka czarnej fasoli (400 g) 1 łyżeczka(...)suszone daktyle bez pestek 2 łyżki musztardy (użyłam sarepskiej) 2 łyżki dżemu morelowego (użyłam brzoskwiniowy) olej rzepakowy lub oliwa 6 bułek pełnoziarnistych okrągłych (użyłam grahamek) 3 kiszone lub konserwowe ogórki sól morska Składniki hummusu: 1 mały kalafior 1 łyżka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżka mielonej kolendry 1 łyżka wędzonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonego chilli 1 puszka ciecierzycy

Moja Delicja
Kiszona biała kapusta 149

soli na litr wody). Na wierzchu będzie się robić piana – usuwamy pianę. Jeśli chcecie mieć pewność, że kapusta ukisi się dobrze, dajcie do każdego słoiczka łyżkę soku spod kiszonych ogórków. Kiszonych, a nie kwaszonych, to jest różnica. Sok wystartuje wam fermentację. Jeśli używacie do kiszonej kapusty suszonych owoców, to pamiętajcie, że mają dużo cukru. Ja użyłam suszonej żurawiny(...)świecie mają z Charsznicy i możecie ją dostać w Lidlu lub internecie. Nikt mi nie zapłacił za polecenie, używam jej od lat, kiedy nie mam swojej i jest pyszna. Ogórki też mają super. Post Kiszona biała kapusta pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Meksykańskie cudo 81

Cebula ·        Papryka czerwona ·        Papryka żółta ·        4 ogórki konserwowe ·        410 g puszki fasolki czerwonej ·        520 g sosu meksykańskiego ·        15 dag sera żółtego Sposób przygotowania(...)solą. 3.    Mięso układamy na makaronie. 4.    Cebulę obieramy, prużymy na rozgrzanym oleju. 5.    Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki i kostkę ogórki. 6.    Następnie dodajemy fasolkę odlaną z zalewy i sos meksykański. 7.    Warzywa z sosem układamy na mięsie i posypujemy startym na tarce o dużych oczach

Kulinarna Chwila
TORTILLA Z POLĘDWICZKAMI I WARZYWAMI 83

sycąca – Genialna na kolacje – Niezawodna do szkolnej śniadaniówki ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT SKŁADNIKI: – Polędwiczki z kurczaka – 5 sztuk – Tortille pszenne duże – 4 sztuki – Roszponka – duża garść – Ogórek gruntowy – duży 1 sztuka – Papryka czerwona – duża 1 sztuka – Marynowana czerwona cebula / Cebula mała czerwona, łyżka octu ryżowego, łyżka wody, odrobina cukru i soli / – Ser tarty grana padano(...)mniejsze części. 5. Paprykę czerwoną, umyj, oczyść z gniazd nasiennych pokrój na 4 części a potem w paski. Tak przygotowaną paprykę przesmaż na odrobinie oliwy około 10 minut. 6. Ogórka i dymkę umyj i pokrój w plasterki. 7. Kiedy wszystkie składniki są gotowe, ułóż je na tortillach na środku, po równo w dowolnej kolejności, ale zaczynając od sosu a kończąc

globuskulinarny
Ogórki konserwowe 70

Ogórki konserwowe to zdecydowanie klasyka wśród wszystkich przetworów! U mnie jest to obowiązkowa pozycja w spiżarni. Robiłam je już naprawdę wiele razy i w moim domu nigdy się one nie znudzą. Jestem pewna, że u wielu osób jest tak samo. Artykuł Ogórki konserwowe pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
SAŁATA RZYMSKA Z GRILLOWANĄ CIECIORKĄ 85

kolacje – Odpowiednia na obiad nie tylko w ciepłe dni ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT SKŁADNIKI: – Sałata rzymska mini – Mozzarella – 5 mini kulek – Cieciorka gotowana – 4 łyżki – Ogórek gruntowy – Roszponka – garść – Marynowana czerwona cebula / Cebula mała czerwona, łyżka octu ryżowego, łyżka wody, odrobina cukru i soli / – Jogurt naturalny gęsty – Ząbek czosnku – Świeżo mielony pieprz czarny do smaku – Świeżo mielona(...)około miseczki z dipem, pozostałą rzymską sałatę pokrój drobniej i dodaj na całe liście. 4. Cieciorkę odsącz z zalewy i zrumień na suchej patelni. Dodaj do sałatki. 5. Ogórka umyj i pokrój w plasterki, mozzarellę przekrój na pół i wszystko dołóż do całości. Dodaj kilka listków roszponki. 6. Na koniec dołóż marynowaną cebulkę, popieprz i posól do smaku najlepiej świeżo

globuskulinarny
Szaszłyki Karola 102

Składniki: ·        20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        3 cebule ·        4 ogórki konserwowe ·        4 ziemniaki ·        2 opakowania małych papryczek ·        ½ łyżeczka majeranku(...)wyrabiamy mięso. 2.    Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona. 3.    Każdą część papryczki nadziewamy mięsem. 4.    Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki. 5.    Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy. 6.    Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na wykałaczkę do szaszłyków

Kulinarna Chwila
Sałatka Tycjana 96

pęczek rzodkiewki ·               4 ogórki konserwowe ·               15 dag szynki konserwowej ·               15 dag sera żółtego(...)Pieprz ·               4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1.    Rzodkiewkę, ogórki, szynkę oraz ser kroimy w kostkę. 2.    Mieszankę po Polsku odlewamy z zalewy i łączymy z pozostałymi składnikami. 3.    Następnie dodajemy obrane i drobno posiekane jajka. 4.    Doprawiamy pieprzem

Kulinarna Chwila
Papryczkowe rożki 99

fileta z kurczaka ·        Sól ·        Przyprawa gyros ·        3 ogórki konserwowe ·        ½ puszki kukurydzy konserwowej ·        2 ciasta francuskie Sposób przygotowania: 1.    Mięso drobniutko kroimy, doprawiamy przyprawa Gyros oraz solą, dodajemy(...)drobno pokrojone ogórki i kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki razem. 2.    Papryczki obieramy z nasion, odcinamy zieloną końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór. 3.    Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa. 4.    Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę. 5.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kulinarna Chwila
Kotleciki z czerwonej soczewicy i płatków ryżowych z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z ogórka w sosie miętowym 78

Kotleciki z czerwonej soczewicy i płatków ryżowych z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z ogórka w sosie miętowym Składniki na sałatkę z ogórka: 1 ogórek zielony pokrojony w kostki 150 g gęstego jogurtu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy 2 łyżki posiekanych listków mięty sól, pieprz Składniki na pieczone ziemniaczki: 8-9 ziemniaków pokrojonych na ćwiartki ½ łyżeczki kurkumy(...)głębokim oleju do momentu aż będą lekko rumiane ale nie brązowe. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy. Kotleciki będą lekko chrupiące. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z ogórka. Smacznego

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania