Zapraszam po super pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ogórki kanapkowe do słoików na zimę. Błyskawicznie się je robi a jeszcze szybciej zjada. Warto spróbować! - sprawdzony przepis - świetne ogórki na kanapki - można je jeść już po dwóch dniach
AniaGotuje.plProsty i pyszny przepis na ogórki ,idealne do obiadu,czy do przekąsek, kanapek. Robiłam już różne sałatki z ogórków,ale tej nie może u mnie zabraknąć,jest naprawdę smaczna. Używam do niej octu jabłkowego i przez to nie jest za kwaśna ,ale jak wolicie bardziej kwaśny smak wystarczy że dacie zwykły ocet 10 % .Polecam
Swojskie jedzonkogreckim. Oto przepis na przepyszną sałatkę Olivier w wersji fit i wege. 45 minut 4 porcje Składniki 500 g ziemniaków 1/2 szklanki zielonego groszku konserwowego 2 marchewki 2 duże ogórki kiszone 2 ugotowane na twardo jajka 1 czerwona cebula sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki musztardy miodowej sól świeżo zmielony czarny pieprz Ziemniaki i marchewki obieramy, kroimy(...)kostkę i gotujemy do miękkości. Warzywa odcedzamy i przekładamy do miski. Jajka obieramy i drobno siekamy. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Razem z jajkami i zielonym groszkiem dodajemy do ziemniaków i marchewki. Jogurt mieszamy z musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałatki i mieszamy. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Sałatkę Olivier
My Chcemy Jeśćsię sam. Naprawdę smaczne danie wyszło wyszło! Polecam spróbować! PRZEPIS NA BURGERY W PAROWCACH Składniki: 4 parowce / kluski na parze – przepis 4 kotlety mielone z ciecierzycą – przepis ogórek korniszony 2 pomidory listki sałat np rukoli majonez ketchup Jak zrobić burgery w parowcach: Najpierw kotlety podgrzewamy w piekarniku, na patelni lub w mikrofali. Następnie parowce podgrzewamy w parowarze(...)będą ciepłe. Kroimy je na pół. Potem pomidory i ogórki kroimy w plastry. Zaraz potem sałatę myjemy, osuszamy. Następnie połówkę parowca smarujemy majonezem, układamy na niej plastry pomidora, liście sałaty, kotleta na to ogórka. Potem przykrywamy wierzchem parowca posmarowanego ketchupem. Podajemy od razu. Smacznego! Artykuł Burgery w parowcach – domowy fast food pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeBardzo smaczna sałatka ziemniaczana, idealana na obiad i nie tylko, polecam. SKŁADNIKI : 1 kg młodych ziemniaków 4 duże ogórki małosolne 2 cebule ze szczypiorkiem ( może być czerwona ) 30 dkg zielonej, szparagowej fasolki 1/2 część małego kalafiora 1 mały pęczek natki pietruszki(...)PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki, ogórki i cebulę kroimy w małą kostkę. Fasolkę i kalafior gotujemy na parze, studzimy i również kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki. Składniki sosu mieszamy i wlewamy do warzyw. Dokładnie mieszamy, odkładamy sałatkę do lodówki lub od razu podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolipychotka". I miała rację bo jest to bardzo szybka i łatwa a zarazem przepyszna. Składniki: - 6 plastrów łososia wędzonego Mowi - 1 szklanka surowego makaronu typu ryż - 2 ogórki zielone - 2 łyżki czerwonej cebuli - 2 łyżki kaparów Sos do sałatki: - 2 czubate łyżki majonezu - 1 czubata łyżka jogurtu typu greckiego - 1 płaska łyżeczka(...)czosnku granulowanego - 1 łyżka posiekanego koperku - sól - pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. Łososia kroimy na kawałki, kapary odcedzamy, cebulę drobno siekamy. Ogórki kroimy w zdłuż na cztery części i wycinamy środek z pestkami żeby nie puściły wody. Wszystko mieszamy z wystudzonym makaronem. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy, doprawiamy solą
Kulinarne życiefilet z kurczaka · Cebula · 200 g boczniaków · 5 ogórków kiszonych · Fix schab Ala stroganoff · ½ szklanki śmietany 18% · ½ szklanki wody(...)patelni typu WOK prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę 3. Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem 4. Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z grzybami 5. Na koniec zagęszczamy potrawę fix- em rozrobionym z wodą oraz śmietaną, chwilkę gotujemy 6. Danie gotowe
Kulinarna ChwilaOgórki z curry to świetny pomysł na pyszne przetwory z ogórków. Sam przepis jest niezwykłe prosty i każdy poradzi sobie ze zrobieniem tych pysznych ogóreczków. - tylko kilka składników - świetne nie tylko na kanapki - można je jeść już na drugi dzień
AniaGotuje.plfilet z kurczaka · 1 opak Mrożonki groszek z marchewką · 4 ogórki konserwowe · 1 papryka czerwona · 1 papryka żółta · 1 opakowanie Pomysł na kurczaka w sosie serowym(...)kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Na drugiej patelni prużymy groszek z marchewką na rozgrzanym oleju. 3. Do warzywa dodajemy pokrojone ogórki konserwowe oraz pokrojone w paski papryki. 4. Podlewamy szklanką wody i prużymy aż warzywa będą miękkie i łączymy z mięsem. 5. Pomysł na kurczaka
Kulinarna Chwilajakości fetą, która będzie się dobrze kruszyć. Efekt powinien być równie dobry. Przepis: sałatka szopska Sałatka szopska składniki: ok. 20 pomidorków koktajlowych (lub dwa duże i dojrzałe pomidory) 2 ogórki gruntowe 1 czerwona cebula pół dużej, czerwonej papryki 150 g sera szopskiego lub dobrej jakości fety pół dużej, żółtej papryki 2 łyżeczki soku z cytryny 3 łyżki oliwy(...)oliwek sól, świeżo mielony pieprz Sałatka szopska – jak zrobić? Pomidorki pokrój na grube plastry. Ogórki obierz ze skórki i pokrój je w grube półplasterki. Paprykę pokrój w sporą kostkę. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Wszystkie składniki przełóż do sporej miski. Całość skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Dopraw solą i grubo mielonym pieprzem. Odstaw na około
okolicepalnika.plłososiem i sałatą ** Bruschetta z pomidorami i bazylią (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2-3 porcje: 200 g wędzonego łososia 1 mała cebulka (np. szalotka, dymka) mały ogórek konserwowy świeży koperek sok z połówki cytryny 2 łyżki oliwy lub oleju pieprz łyżeczka sosu sojowego (lub szczypta soli do smaku) Łososia, cebulę, ogórek i koperek drobno posiekaj. Przełóż(...)musztardy lub chrzanu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do ziemniaczków polecam… Surówkę z surowych buraków i jabłka Chińską surówkę z białej kapusty Surówkę z selerem naciowym Surówkę ze świeżych ogórków
Kulinarny S.O.S.Cebula · 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka · 1 papryka czerwona · 2 duże ogórki konserwowe · 5 plastrów sera żółtego · 2 kulki mozzarelli · Olej do smażenia(...)prużymy na rozgrzanym oleju. 8. Mięso drobno kroimy, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka i dodajemy do cebuli. 9. Następnie dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz ogórki, 10 minut prużymy. 10. Ciasto po upieczeniu wykładamy na stół, układamy plasterki
Kulinarna Chwilakuchni. Jest to danie mięsne obiadowe przygotowywane już przez nasze babcie. Kojarzą mi się z obiadem rodzinnym, gdzie na stole królują kotlety i schabowe a jako dodatek mamy ziemniaki, ogórki konserwowe i koniecznie kompot truskawkowy. Mniam! Przepis tu podany, to takie klasyczne mielone z dodatkiem cebulki, bez dodatkowych składników, przypraw. Stanowi bazę na udany przepis, jednak samodzielnie można(...)typowymi polskimi dodatkami. Najczęściej przygotowuje je z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki, np. surówki z kapusty, buraczkami konserwowymi bądź mizerią. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone 2020-07-13 Ogórki kiszone najczęstsze błędy jakie psują smak 2020-06-29 Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 2020-06-25 Surówka z marchewki 2020-06-21 Marchewka z groszkiem
To Musisz WiedziećParówki więc przekrojone na pół dały radę. Do tego obowiązkowo ketchup i cebulka prażona. Udało mi się też towarzystwo namówić na bardzo cieniutko posiekaną młodą kapustę i plastry zielonego ogórka. Na ich życzenie było też masło bo podobno w takiej wersji jeszcze lepsze. Sztos! Polecam! PRZEPIS DOMOWE HOT DOGI Składniki: 8 małych, podłużnych bułek 4 parówki masło ogórek zielony młoda(...)dzięki czemu skórka była chrupiąca. Kilka minut w 180st. Razem z bułkami można podgrzać parówki. Można też podgrzać je gotując we wrzątku. Następnie kapustę młodą poszatkowałam bardzo drobniutko a ogórka pokroiłam w półplasterki. Podgrzane bułki kroimy na pół (nie do końca) nożem z piłą i smarujemy masłem. Potem wkładamy w bułkę trochę kapusty i plastry ogórka. Następnie kładziemy parówkę, polewamy
Dorota Smakuje