ogórki - 26028 przepisów (strona:546/1736)

Sos tatarski 283

pół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków marynowanych pół szklanki ogórków konserwowych pół większej cebuli spora garść świeżego szczypiorku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Grzybki, cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Szczypior siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos odstawiamy do lodówki na noc, do przegryzienia

NiePieprz.pl
Sałatka All In one 123

fileta z kurczaka ·        4 jajka ·        4 ziemniaki ·        5 ogórków konserwowych ·        Puszka groszku konserwowego ·        3 łyżki majonezu ·        Olej do smażenia(...)doprawiamy przyprawą gyros i solimy. 4.   Następnie studzimy i przekładamy do miski. 5.   Do mięsa dodajemy pokrojone drobno ziemniaki i obrane ze skorupek posiekane jajka. 6.   Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z pozostałymi składnikami. 7.   Groszek odlewamy z zalewy i dodajemy do warzyw, trochę można zostawić do dekoracji. 8.   Na koniec wszystkie składniki

Kulinarna Chwila
Sałatka z jajkami, wędzonym kurczakiem, selerem i kukurydzą 88

dostałam od zaprzyjaźnionej rodziny. Możecie je z powodzeniem zastąpić jedną porządną ćwiartką z kurczaka - też będzie ok. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wędzone skrzydełka z kurczaka 2 ogórki konserwowe 1 duży por (biała część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Skrzydełka(...)obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do mięsa. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę i odsączony seler, ogórki i jajka pokrojone w mniejszą kostkę, majonez, jogurt. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki

Kardamonovy
Sałatka z zupek chińskich 1006

ulubioną szynkę lub podsmażone kawałki z piersi kurczaka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 zupka chińska łagodna 2 jajka 1 mała puszka kukurydzy (140 g po odsączeniu) 3-4 nieduże ogórki konserwowe 1 mała czerwona cebula 4-5 kawałków papryki konserwowej (1 cała) 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron pokruszyć do miseczki. Zalać 1/2 szklanki wrzątku. Przykryć i pozostawić do napęcznienia. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Pokroić w kostkę. Dodać do makaronu. Ogórki wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Dodać do przestudzonego makaronu. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Dodać do miski. Paprykę wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych składników

Danka Pichci
Jajka faszerowane ogórkami i szynką 130

Wielkanocne. Wychodząc Wam naprzeciw będę co jakiś czas wrzucać przepisy, które sprawdzą się także na wielkanocnym stole, tak jak właśnie te faszerowane jajka. Składniki: 8 jajek na twardo 3 ogórki konserwowe 100g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka tartego chrzanu Sól,   ewentualnie pieprz- do smaku(...)Świeże zioła do dekoracji (u mnie tymianek) Sposób przygotowania: Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka i przecieramy je przez sitko. Szynkę kroimy w drobniutką kostkę, podobnie obrane ogórki konserwowe. Dodajemy do żółtek i łączymy z chrzanem, majonezem oraz przyprawami. Napełniamy przygotowane połówki białek i dekorujemy ziołami. Podajemy na świeżo, więc najlepiej przygotować sobie samą pastę i białka

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka kolorowy Jarmark 88

Sól ·        Olej do smażenia ·        Papryka czerwona ·        3 ogórki konserwowe ·        Kukurydza ·        4 jajka gotowane na twardo ·        Trochę pestek słonecznika(...)osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miski. 2.   Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.   Paprykę oraz ogórki kroimy drobno. 4.   Dodajemy kukurydzę, trochę możemy zostawić do dekoracji. 5.   Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. 6.   Wszystkie składniki łączymy z majonezem i doprawiamy pieprzem

Kulinarna Chwila
Szybka surówka z ogórka kiszonego 69

sprawdzi się również do potraw z grilla. SKŁADNIKI: 1 jabłko 3 średnie ogórki kiszone 2 małe szalotki natka pietruszki drobno posiekana sól,pieprz oliwa z oliwek WYKONANIE: ogórki i jabłko kroimy w półplasterki, szalotkę w cienkie piórka, dodajemy oliwę z oliwek wg.gustu i doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pietruszką -gotowe

Kuchnia Beaty
Diabelskie Jajka 397

świątecznym stole lub obiedzie piątkowym mogą znaleźć się jajka zrobione w pysznym sosie. Składniki: ·        6 jaj ·        3 ogórki konserwowe ·        Łyżka przecieru pomidorowego ·        3 łyżki keczupu ·        Szczypta ostrej papryki(...)małym rondelku zagotować szklankę wody, po czym zdjąć go z ognia i wlać zaprawę zrobioną z mąki oraz przecieru, zagotować, doprawić solą, pieprzem, papryką. 2.   Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. 3.   Ugotowane na twardo jajka obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać

Kulinarna Chwila
PASTY JAJECZNE NA TRZY SPOSOBY + FILMIK 84

czerwona 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe sól, pieprz do smaku majonez  PRZYGOTOWANIE :  Jajka obieramy, dzielimy do trzech miseczek.  Do jednej dodajemy - tuńczyka, szczypiorek, paprykę, ogórek ( wszystko pokrojone ). Sól, pieprz, majonez, ubijamy tłuczkiem do ziemniaków, aż jajka połączą się ze składnikami i powstanie pasta.  Do drugiej dodajemy - serek topiony, sól, pieprz i majonez, ugniatamy(...)składniki się połączą.  Do trzeciej dodajemy - pokrojoną szynkę, ogórek, szczypiorek, sól, pieprz i majonez, ugniatamy aż składniki się połączą.  Pasty są gotowe do jedzenia.                                     Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Mizeria na słodko 68

bidi-language:#0400;} Warto podpatrywać innych w kuchni, ich smaki, przyzwyczajenia, metody przygotowania. Nie u każdego „tradycja” znaczy to samo. I właśnie dlatego kochamy kuchnię.  Składniki: 500 g ogórków gruntowych 2 łyżki miodu lipowego 2 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ogórki obieramy, tniemy na „mandolinie”. Oprószamy solą, odstawiamy na 30 minut. Następnie odcedzamy, przepłukujemy bieżącą wodą. Mieszamy z miodem i mielonym pieprzem (wg uznania), doprawiamy octem

R'n'G Kitchen
Domowy paprykarz 96

Pamiętacie legendarny paprykarz szczeciński, taki z puszki  z plasterkiem ogórka kiszonego na wierzchu? To przysmak mojego dzieciństwa.  Niezapomniany smak, którego niestety w obecnie dostępnych paprykarzach w sprzedaży nie mogę się doszukać.  Nie wiem, w czym tkwi problem, czy w składnikach, czy w mojej psychice? Zaczęłam więc próbować robić paprykarz sama i po przetestowaniu kilku przepisów znalazłam(...)użyć  z innego ryżu, ale mi domowy paprykarz najlepiej smakuje właśnie z ryżem jaśminowym. Z czym podaję domowy paprykarz szczeciński? Z chlebem i oczywiście, tylko i wyłącznie z ogórkiem kiszonym. Dla mnie w  tym przypadku nie ma zamienników. Paprykarz i ogórek kiszony to duet doskonały! Składniki 500 g dorsza, filet bez skóry 3 łyżki oleju  ( u mnie

Tajemnice Smaku
Kremowa zupa ogórkowa 96

kilka kulek ziela angielskiego kilkanaście ziaren czarnego pieprzu sól do smaku 1/3 łyżeczki pieprzu ziolowego 1 łyżka majeranku 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki kilka mniejszych ogórków kiszonych masło lub olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka umyłam i włożyłam do garnka. Ziemniaki obrałam, opłukałam, pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam do mięsa(...)łyżce oleju. Na koniec smażenia przyprawiłam je roztartym majerankiem, pieprzem ziołowym i solą. Chwilę przesmażyłam je razem z przyprawami i dodałam do garnka do reszty składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki starłam na tarce na drobnych oczkach i przesmażyłam na maśle. Przesmażone dodałam do garnka. Do garnka nalałam tyle wody, aby zakryć składniki. Dodałam natkę pietruszki i koperek. Włożyłam listek

Waniliowe Improwizacje
Grzybowy Strogonow do lunch boxu 119

Grzybowy Strogonow. 250 gram pieczarek brunatnych 250 gram boczniaków 2 łyżki oleju cebula 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól i pieprz do smaku 2 kiszone ogórki szklanka bulionu warzywnego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego natka pietruszki kasza gryczana Obrać cebulę, pokroić w piórka. Grzyby pokroić w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę(...)pieczarki a następnie boczniaki. Poddusić. Wlać wino, odparować. Wlać bulion, przyprawy i dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i przykryć pokrywką. Dusić kilka minut. Na koniec dodać pokrojone w dużą kostkę ogórki kiszone i wymieszać. W międzyczasie ugotować kaszę gryczaną. Całość posypać natką

AZgotuj!
Czarodziejska Sałatka 141

naleśnik ·        4 jajka ugotowane na twardo ·        20 dag szynki konserwowej ·        5 ogórków konserwowych ·        Puszka kukurydzy ·        Cebula czerwona ·        Pieprz(...)Naleśnika kroimy drobno, jajka obieramy ze skorupek i siekamy. 2.          Szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę. 3.          Dodajemy kukurydzę i drobno posiekaną cebulę. 4.          Doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z majonezem

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania