Przepis na : obiad
No to sobie zrobiłam przerwę od blogowania. Chyba nawet dłuższą niż podczas wakacji. Pisałam już Wam, że lubię systematyczność, jeżeli chodzi o Kardamon. Wiedziałam, że nie będzie mnie parę dni w domu, postanowiłam więc napisać posta na cudzym laptopie. Ogarnęłam zdjęcie, wysłałam je. Przyjechałam do Mony i okazało się, że jej laptop z moim blogiem nie współpracuje. Ciągle coś było nie tak. Olałam to więc, wyrzuty sumienia gryzły aż do dziś. Siedzę więc na swoim komputerze, w pokoju Toli – bez Toli. Mam dla ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...