dostałam od zaprzyjaźnionej rodziny. Możecie je z powodzeniem zastąpić jedną porządną ćwiartką z kurczaka - też będzie ok. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wędzone skrzydełka z kurczaka 2 ogórki konserwowe 1 duży por (biała część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Skrzydełka(...)obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do mięsa. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę i odsączony seler, ogórki i jajka pokrojone w mniejszą kostkę, majonez, jogurt. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki
Kardamonovyulubioną szynkę lub podsmażone kawałki z piersi kurczaka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 zupka chińska łagodna 2 jajka 1 mała puszka kukurydzy (140 g po odsączeniu) 3-4 nieduże ogórki konserwowe 1 mała czerwona cebula 4-5 kawałków papryki konserwowej (1 cała) 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron pokruszyć do miseczki. Zalać 1/2 szklanki wrzątku. Przykryć i pozostawić do napęcznienia. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Pokroić w kostkę. Dodać do makaronu. Ogórki wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Dodać do przestudzonego makaronu. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Dodać do miski. Paprykę wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych składników
Danka PichciWielkanocne. Wychodząc Wam naprzeciw będę co jakiś czas wrzucać przepisy, które sprawdzą się także na wielkanocnym stole, tak jak właśnie te faszerowane jajka. Składniki: 8 jajek na twardo 3 ogórki konserwowe 100g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka tartego chrzanu Sól, ewentualnie pieprz- do smaku(...)Świeże zioła do dekoracji (u mnie tymianek) Sposób przygotowania: Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka i przecieramy je przez sitko. Szynkę kroimy w drobniutką kostkę, podobnie obrane ogórki konserwowe. Dodajemy do żółtek i łączymy z chrzanem, majonezem oraz przyprawami. Napełniamy przygotowane połówki białek i dekorujemy ziołami. Podajemy na świeżo, więc najlepiej przygotować sobie samą pastę i białka
Kuchnia w czekoladzieSól · Olej do smażenia · Papryka czerwona · 3 ogórki konserwowe · Kukurydza · 4 jajka gotowane na twardo · Trochę pestek słonecznika(...)osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miski. 2. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno. 4. Dodajemy kukurydzę, trochę możemy zostawić do dekoracji. 5. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. 6. Wszystkie składniki łączymy z majonezem i doprawiamy pieprzem
Kulinarna Chwilasprawdzi się również do potraw z grilla. SKŁADNIKI: 1 jabłko 3 średnie ogórki kiszone 2 małe szalotki natka pietruszki drobno posiekana sól,pieprz oliwa z oliwek WYKONANIE: ogórki i jabłko kroimy w półplasterki, szalotkę w cienkie piórka, dodajemy oliwę z oliwek wg.gustu i doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pietruszką -gotowe
Kuchnia Beatyświątecznym stole lub obiedzie piątkowym mogą znaleźć się jajka zrobione w pysznym sosie. Składniki: · 6 jaj · 3 ogórki konserwowe · Łyżka przecieru pomidorowego · 3 łyżki keczupu · Szczypta ostrej papryki(...)małym rondelku zagotować szklankę wody, po czym zdjąć go z ognia i wlać zaprawę zrobioną z mąki oraz przecieru, zagotować, doprawić solą, pieprzem, papryką. 2. Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. 3. Ugotowane na twardo jajka obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać
Kulinarna Chwilaczerwona 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe sól, pieprz do smaku majonez PRZYGOTOWANIE : Jajka obieramy, dzielimy do trzech miseczek. Do jednej dodajemy - tuńczyka, szczypiorek, paprykę, ogórek ( wszystko pokrojone ). Sól, pieprz, majonez, ubijamy tłuczkiem do ziemniaków, aż jajka połączą się ze składnikami i powstanie pasta. Do drugiej dodajemy - serek topiony, sól, pieprz i majonez, ugniatamy(...)składniki się połączą. Do trzeciej dodajemy - pokrojoną szynkę, ogórek, szczypiorek, sól, pieprz i majonez, ugniatamy aż składniki się połączą. Pasty są gotowe do jedzenia. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolibidi-language:#0400;} Warto podpatrywać innych w kuchni, ich smaki, przyzwyczajenia, metody przygotowania. Nie u każdego „tradycja” znaczy to samo. I właśnie dlatego kochamy kuchnię. Składniki: 500 g ogórków gruntowych 2 łyżki miodu lipowego 2 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ogórki obieramy, tniemy na „mandolinie”. Oprószamy solą, odstawiamy na 30 minut. Następnie odcedzamy, przepłukujemy bieżącą wodą. Mieszamy z miodem i mielonym pieprzem (wg uznania), doprawiamy octem
R'n'G KitchenPamiętacie legendarny paprykarz szczeciński, taki z puszki z plasterkiem ogórka kiszonego na wierzchu? To przysmak mojego dzieciństwa. Niezapomniany smak, którego niestety w obecnie dostępnych paprykarzach w sprzedaży nie mogę się doszukać. Nie wiem, w czym tkwi problem, czy w składnikach, czy w mojej psychice? Zaczęłam więc próbować robić paprykarz sama i po przetestowaniu kilku przepisów znalazłam(...)użyć z innego ryżu, ale mi domowy paprykarz najlepiej smakuje właśnie z ryżem jaśminowym. Z czym podaję domowy paprykarz szczeciński? Z chlebem i oczywiście, tylko i wyłącznie z ogórkiem kiszonym. Dla mnie w tym przypadku nie ma zamienników. Paprykarz i ogórek kiszony to duet doskonały! Składniki 500 g dorsza, filet bez skóry 3 łyżki oleju ( u mnie
Tajemnice Smakukilka kulek ziela angielskiego kilkanaście ziaren czarnego pieprzu sól do smaku 1/3 łyżeczki pieprzu ziolowego 1 łyżka majeranku 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki kilka mniejszych ogórków kiszonych masło lub olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka umyłam i włożyłam do garnka. Ziemniaki obrałam, opłukałam, pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam do mięsa(...)łyżce oleju. Na koniec smażenia przyprawiłam je roztartym majerankiem, pieprzem ziołowym i solą. Chwilę przesmażyłam je razem z przyprawami i dodałam do garnka do reszty składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki starłam na tarce na drobnych oczkach i przesmażyłam na maśle. Przesmażone dodałam do garnka. Do garnka nalałam tyle wody, aby zakryć składniki. Dodałam natkę pietruszki i koperek. Włożyłam listek
Waniliowe ImprowizacjeGrzybowy Strogonow. 250 gram pieczarek brunatnych 250 gram boczniaków 2 łyżki oleju cebula 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól i pieprz do smaku 2 kiszone ogórki szklanka bulionu warzywnego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego natka pietruszki kasza gryczana Obrać cebulę, pokroić w piórka. Grzyby pokroić w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę(...)pieczarki a następnie boczniaki. Poddusić. Wlać wino, odparować. Wlać bulion, przyprawy i dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i przykryć pokrywką. Dusić kilka minut. Na koniec dodać pokrojone w dużą kostkę ogórki kiszone i wymieszać. W międzyczasie ugotować kaszę gryczaną. Całość posypać natką
AZgotuj!naleśnik · 4 jajka ugotowane na twardo · 20 dag szynki konserwowej · 5 ogórków konserwowych · Puszka kukurydzy · Cebula czerwona · Pieprz(...)Naleśnika kroimy drobno, jajka obieramy ze skorupek i siekamy. 2. Szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę. 3. Dodajemy kukurydzę i drobno posiekaną cebulę. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z majonezem
Kulinarna Chwiladomowe, ale świetnie sprawdzą się też pieczarki z puszki lub ze słoika) – 3 jajka – ogórki kiszone – majonez i/lub jogurt – sól i pieprz Grzyby i ogórki odsączyć z zalewy, opłukać i osuszyć. Drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce. Dodać majonez (lub jogurt i majonez) i doprawić do smaku. Najlepiej na kilka
Szybko Tanio Smaczniekuchni godzinami. Możecie też śmiało zabrać ją na imprezę do znajomych. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – 2 ugotowane buraki (kupiłam ugotowane zapakowane próżniowo, niestety świeżych nie było) – 4 ogórki kiszone (u mnie były to małe lub średniej wielkości(...)puszka czerwonej fasoli – 1/2 czerwonej cebuli – 1 łyżka oleju lnianego – sól, pieprz do smaku Fasolę odsączamy z zalewy, przepłukujemy wodą i odstawiamy do odcieknięcia. Buraki i ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy po czym przenosimy do miski. Wszystkie warzywa mieszamy, polewamy olejem lnianym i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na minimum 1h do lodówki. Dajcie znać
Szybko Tanio Smacznie