lodówce. Wszystkim smakują i szybko znikają. Polecam! Składniki: 3-4 placki tortilli 1 pojedynczy filet z kurczaka serek śmietankowy (typu Almette, Turek…) mieszanka sałat papryka czerwona ogórek zielony Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, zioła prowansalskie olej do smażenia *** Mięso z kurczaka kroimy w podłużne paski, smarujemy olejem i obsypujemy przyprawami. Jeśli mamy(...)czas możemy mięso odłożyć na około 1 godzinę aby przeszło przyprawami *** *** Paprykę i ogórka dokładnie myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy ze skórki. Warzywa kroimy w cienkie paseczki *** *** Na patelni lub patelni grillowej rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy fileciki na średnim ogniu z każdej strony na rumiano *** *** Na każdym placku tortilli rozsmarowujemy 2-3 łyżki serka śmietankowego *** *** Na skraju tortilli
Blog z ApetytemSycąca / nie dałam rady zjeść całego talerza / – Genialna również na kolację – Łatwa i szybka w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI: 2 DUŻE KOLOROWE TALERZE CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT SKŁADNIKI: – Pęczek rzodkiewki – Ogórki gruntowe – 3 sztuki – Sałata rzymska mini – 2 główki – Cebula czerwona marynowana* – Mozzarella mini – opakowanie – Sól do smaku – Pieprz czarny świeżo mielony do smaku – Oliwa – 2 łyżki DO MARYNOWANIA(...)popieprz do smaku. Zamieszaj. 3. Liście sałaty rzymskiej poukładaj na talerzach na około. Lub według gustu. Pozostałe małe środkowe listki pokrój drobno i przełóż do miski. 4. Rzodkiewki i ogórki gruntowe pokrój w plasterki i przełóż do sałaty. 5. Dodaj poprzekrawane na pół kulki mini mozzarelli. 6. Dołóż cebulę czerwoną marynowaną, całość posól i popieprz do smaku. Dodaj
globuskulinarnykawałek kiełbasy z piersi kurczaka Morliny 3) mała cebula 4) puszka kukurydzy 5) 2 ogórki kiszone 6) 4 łyżki marynowanego zielonego pieprzu 7) papryka czerwona 8) garść rukoli(...)rozgrzanym oleju. Następnie, gdy kiełbasa będzie już podsmażona, dodajemy osączoną kukurydzę, marynowany pieprz zielony, pokrojone w plasterki czarne oliwki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone. Wszystko mieszamy i chwilę podsmażamy. 3. Następnie dodajemy serek topiony i śmietanę oraz ok. 200 ml wody, w której gotował się makaron i wszystko delikatnie mieszamy
Na kulinarnym poligonieZapraszamy do podzielenia się swoimi pomysłami. Możecie to zrobić w komentarzu pod postem lub na Facebook . Sałatka z kalafiorem i warzywami składniki: 1 średni kalafior 1 duży pomidor 2 ogórki gruntowe pół pęczka dymki 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej majonez sól i pieprz do smaku Sałatka z kalafiorem i warzywami wykonanie: 1. Kalafiora dzielimy na różyczki(...)następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Pomidora kroimy na cząstki np. ósemki. Ogórka razem ze skórką w plasterki. Szczypiorek i cebulę kroimy w dowolny sposób. 3. Warzywa mieszamy z 2 łyżkami majonezu oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na dno miseczki. 4. Na maśle rumienimy bułkę na złoty kolor. 5. Kalafiora odcedzamy, a następnie lekko studzimy. Na koniec
Kuchnia Na Wypasieryżowa Składniki 1 szklanka ryżu 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym (duże kawałki) 1 mała papryka czerwona 4 łyżki marynowanej cebulki 4 ogórki konserwowe 4 jajka lub 8 przepiórczych oliwa z oliwek majonez sól pieprz natka pietruszki Instrukcje Ryż gotujemy w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy, studzimy. Przekładamy do salaterki. Tuńczyka osączamy(...)zalewy i rozdrabniamy widelcem, dodajemy kukurydzę i cebulkę odcedzoną z zalewy. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy, dodajemy sól, pieprz, 3-4 łyżki oliwy z oliwek i majonez wg uznania. Na koniec dodajemy jajka pokrojone na duże kawałki lub przepiórcze na połówki. Całość posypujemy natką pietruszki i delikatnie mieszamy. sałatka ryżowa to co lubię
To co lubię - gotuję i polecamsmak można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa z pieczarkami Składniki 4-5 płatów śledziowych 200 g marynowanych pieczarek 1 średnia czerwona cebula 2 ogórki kiszone 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej majonez lub jogurt pieprz Instrukcje Śledzie zalewamy wodą lub mlekiem i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie osuszamy(...)papierowym ręczniku i kroimy w kostkę. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Pieczarki osączamy z zalewy i większe dzielimy na pół. Wszystkie składniki łączymy w misce, dolewamy 2-3 łyżki oleju i ew. majonez oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem. Artykuł Sałatka śledziowa z pieczarkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamSałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli Składniki 1 szt. średniej kapusty pekińskiej ½ puszki fasoli czerwonej ½ puszki kukurydzy 5 jajek ugotowanych na twardo 1 papryka czerwona 3 -4 średnie ogórki konserwowe majonez 2-3 łyżki sól pieprz Instrukcje Kapustę drobno poszatkować, dodać kukurydzę i fasolę odsączoną z zalewy. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Jajka pokroić w kawałki
To co lubię - gotuję i polecampewnością nam się przyda. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Łódeczki z awokado Porcje 2 Składniki 1 dojrzałe awokado 1 tuńczyk w sosie własnym 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 ogórki konserwowe sok z cytryny lub limonki łyżka gęstego jogurtu lub majonezu sól pieprz Instrukcje Awokado myjemy i kroimy na pół. Wyjmujemy pestkę, a miąższ delikatnie kroimy w kratkę uważając żeby(...)przeciąć skórki. Wydrążamy łyżką, skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki żeby nie ściemniał. Tuńczyka osączamy z zalewy i rozdrabniamy na niewielkie kawałki, ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dodajemy jogurt lub majonez i ponownie delikatnie mieszamy. Wkładamy do skórek awokado i od razu podajemy. Artykuł Łódeczki z awokado pochodzi z serwisu
To co lubię - gotuję i polecamminut. Idealna na drugie śniadanie do pracy (czosnek można pominąć ;) ). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z makaronem i kurczakiem Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 2 pomidory 4 ogórki konserwowe 100 g drobnego makaronu (waga przed ugotowaniem) papryka słodka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu 6 łyżek oleju rzepakowego sól pieprz Instrukcje Mięso opłukać(...)pokroić w drobną kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i papryką, smażyć aż się ładnie zrumieni na złoty kolor. Wystudzić. W tym samym czasie ugotować makaron i ostudzić. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Sos : Musztardę z jogurtem dokładnie wymieszać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i 2 łyżki oleju. Wszystkie składniki
To co lubię - gotuję i polecamwindow.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka jarzynowa Składniki 8 średnich marchewek 4 ziemniaki 4-5 jajek gotowanych na twardo 0,5 dużego selera lub jeden mały 2 małe pietruszki 4-5 ogórków kiszonych 1 kwaśne jabłko pół małej cebulki duża puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy (opcjonalnie) majonez 1 łyżka musztardy (opcjonalnie) sól pieprz Instrukcje Marchew, pietruszkę, selery i ziemniaki dokładnie(...)Ugotowane i zimne warzywa obieramy ze skórki i kroimy w kostkę ( ja lubię drobno pokrojoną sałatkę). Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do dużej miski. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki, cebulę i obrane jabłko również kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę osączmy z zalewy i dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem z odrobiną musztardy. Dobrze jest
To co lubię - gotuję i polecamkolorową sałatkę. Świetnie się sprawdzi jako kolacja czy jako sałatka imprezowa, polecam. Składniki: 3-4 garście sałaty 250 g sera feta 200 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek zielony 5-6 rzodkiewek 2 łodygi selera naciowego 1 mała cebula czerwona garść kiełek groszku/słonecznika 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz Wykonanie(...)Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku lub kilku mniejszych talerzykach. Pomidory przekroić na pól, ogórka obrać i pokroić w kostkę. Cebulę seler oraz rzodkiewkę pokroić w plasterki. Ser pokroić w większą kostkę. Na sałatę ułożyć pomidory, ogórek, ser, rzodkiewkę, seler naciowy oraz cebulę. Na wierzch dać kiełki słonecznika. Do słoiczka wlać oliwę, sok z cytryny , zioła i doprawić
magiczna kuchnia KasiZaskakujące połączenie smaków. Słodkie winogrona i kukurydza, kiszony ogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić. Ale efekt smaczny wg konsumentów. Składniki: 200 g szynki konserwowej 1 słoiczek żółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto ) 1 mała puszka kukurydzy 200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta(...)duże kwaśne jabłko 1 kiszony ogórek 5 jajek 4 łyżeczki chrzanu ze słoiczka Pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego pieprz 200 g ciemnych bezpestkowych winogron Przygotowanie: Szynkę pokroiłem w grubsza kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi ser oraz kiszonego
R'n'G Kitchengotowe ptysie od Brześć . Ptysie wystarczyło tylko przekroić na pół i nadziewać pastą. Szybko i smacznie :) Składniki na pastę: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki konserwowe * 1 łyżeczka chrzanu * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Dodatkowo gotowe ptysie Wykonanie: Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować(...)twardo, pokroić w bardzo drobną kostkę. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, chrzan, sól i pieprz, dobrze wymieszać. Ptysie przekroić na pół, nadziewać pastą tuńczykową. Takie ptysie najlepiej nadziewać krótko przed podaniem
Zrób to smaczniefaszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki konserwowe * 1 łyżeczka chrzanu (użyłam Moryń ) * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, pokroić(...)bardzo drobną kostkę. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, chrzan, sól i pieprz, dobrze wymieszać
Zrób to smaczniełopatki wieprzowej · 1 papryka żółta · 1 papryka czerwona · 3 ogórki konserwowe · ½ puszki kukurydzy konserwowej · 200 g przecieru pomidorowego · Szczypta chili(...)Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju, kiedy mięso jest już prawie miękkie dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w kostkę ogórki konserwowe. 2. Następnie dodajemy kukurydze bez zalewy i przecier pomidorowy, doprawiamy chili i chwilę gotujemy, sos jest gęsty, więc nie potrzeba go zagęszczać. 3. Cukinie
Kulinarna Chwila