ponadto : - 1 kg ziemniaków młodych - olej rzepakowy do smażenia Ziemniaki wyszoruj, potnij na łódeczki, smaż w gorącym, głębokim oleju podawaj z solą morską. surówka : - 1/2 kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - 1 papryka czerwona - garść kiełków soczewicy - 1 jabłko szara reneta - świeża natka z pietruszki - sól, pieprz, majonez, jogurt lub śmietana Kapustę. ogórki i paprykę poszatkuj na mandolinie, dodaj
SMYKWKUCHNIulubionym mięsem. Ja podałam z odsmażanymi na maśle tłuczonymi ziemniakami i pieczonym filetem z kurczaka. Teraz zimą bardzo polecam Wam taką surówkę. Potrzebujemy: 50 dag kiszonej kapusty 8 średnich ogórków kiszonych 2 średnie marchewki 1 mała cebula sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 4 łyżki oleju natka pietruszki według uznania Wykonanie pysznej surówki: 1. Kapustę(...)płuczemy i odciskamy z wody, drobno kroimy. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i również dokładnie odciskamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchewki obieramy, płuczemy i osuszamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. 2. Wszystkie składniki mieszamy w misce z olejem przyprawiając do smaku solą i pieprzem. 3. Surówkę
IzabelawkuchniSałatka z makaronem z zupek chińskich to idealna propozycja na lekką przekąskę imprezową lub pyszną kolację. Składniki 3 paczki zupek vifon rosół 3 ogórki kiszone 3 ogórki gruntowe pół kostki żółtego sera szynka około 15 plastrów pół puszki kukurydzy 1 papryka 3 pomidory szczypiorek majonez sól, pieprz do smaku Przygotowanie Pokroić wszystko w kostkę dodać 3 paczki zupek
Wasze Przepisysporą ilością sera zapieka się w piekarniku. Z racji tego bagietka jest przypieczona i chrupiąca, a ser idealnie roztopiony. Czosndoga po upieczeniu możesz uzupełnić ulubionymi dodatkami takimi jak pomidor, ogórek zielony, korniszon czy prażona cebulka. Czosndog, podobnie jak hot dog lubi towarzystwo keczupu, musztardy i majonezu. Czosndog przepis, w którym użyjesz gotowych bagietek czosnkowych jest bardzo prosty w wykonaniu. Jeśli(...)dostępne składniki uniwersalność dania dowolny zestaw dodatków Czosndog, czyli hot dog po polsku Składniki: bagietka czosnkowa ( 175 g ) : 2 szt. parówki: 4 – 5 szt. ser żółty: 100 g ogórek zielony korniszony: 2 – 3 szt. mała cebula posiekany szczypiorek: 1/3 szklanki cebula prażona: 2 łyżki keczup majonez Czosndog, czyli hot dog po polsku Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury
Kuchnia Na Wypasieminut czas przygotowania Składniki: · 1 kg schabu · 2 papryki czerwone · 4 ogórki konserwowe · 10 dag sera żółtego · 200 g przecieru pomidorowego · 4 łyżki(...)wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie. 4. Następnie dodajemy przecier, ketchup, musztardę, ocet, wsypujemy cukier, tymianek oraz paprykę ostrą. 5. Paprykę oraz ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z sosem, 10 minut gotujemy. 6. Roladki gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna Chwilapodniesienie naszej odporności Warto sięgać systematycznie po kiszonki. Są doskonałym źródłem witaminy C i jest to naprawdę prosty domowy sposób na podniesienie odporności . Może to być kiszona kapusta, ogórki, ale również sok z kapusty lub z ogórków kiszonych. Podczas procesu kiszenia powstaje kwas mlekowy, który doskonale wpływa na regulację flory bakteryjnej jelit. Od wielu lat wiadomo, że kiszone
W Kawiarencealbo po prostu dodać to co masz w kuchni, albo lubisz najbardziej. Nasza miska sushi bez zawiania bliska jest amerykańskiej wersji sushi California Rolls z rybą, awokado, marchewką i ogórkiem. Użyliśmy jednak wędzonego łososia, a nie świeżego. Dorzuciliśmy też rzodkiewkę dla koloru i chrupkości. Jest także jarmuż, którego w sushi raczej nie uświadczysz, ale uwierz, że świetnie pasuje do całego(...)jest pyszny. Nasza misa sushi bez zawijania powstała z kompilacji przepisów z kilku blogów, najwięcej wzięliśmy z Foxandbriar.com Składniki: 100 g wędzonego łososia 1 szklanka ryżu 2 marchewki 1 ogórek 1 awokado Pęczek rzodkiewek 2 garści jarmużu Suche glony nori Sezam do posypania Sos do ryżu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego lub winnego 1 łyżeczka cukru
Niedzielny kucharzBardzo smaczna, a zarazem bardzo prosta w przygotowaniu sałatka z dodatkiem mortadeli. Składniki 800g mortadeli 4 ogórki konserwowe 2 średnie cebule 40 ml oleju słonecznikowego 30 ml octu jabłkowego 60 ml wody sól, pieprz Przygotowanie Ogórki pokroić w kosteczkę, cebulkę obrać i pokroić w półksiężyce. Mortadelę pokroić w paski lub można kupić już pokrojoną. Przełożyć składniki do miseczki
Wasze PrzepisySałatka ta świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs pieczonych, smażonych czy z grilla. Składniki 9 ziemniaków 5 ogórków kiszonych por szczypiorek koper Sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie 9 ziemniaków ugotować w mundurach, wystudzić i pokroić w kostkę. 5 ogórków kiszonych pokroić w małe paski. Białą cześć pora lub jedną dużą cebulkę
Wasze Przepisysałatkę z pieczonych udek z kurczaka. Sałatka jest bardzo syta, można ją podać nawet zamiast obiadu. Składniki 2 pieczone udka z kurczaka drobny makaron (u mnie drobne kokardki) kilka ogórków korniszonów por mała puszka kukurydzy 20 dkg sera żółtego mały słoik pieczarek cebulka zielona Sos dwie łyżki majonezu dwie łyżki jogurtu naturalnego dwa ząbki czosnku szczypta cukru(...)cytryny Przygotowanie Mięsko z udek obrać i pokroić, dodać pokrojonego pora i zasypać ugotowanym gorącym makaronem, odstawić do wystudzenia. Następnie dodać odsączoną kukurydzę, pokrojone ogórki, pieczarki, ser żółty pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojoną dymkę cebulki i wymieszać. Wymieszać majonez z jogurtem naturalnym, dodać wyciśnięty czosnek, sok z cytryny oraz cukier. Sos wlać
Wasze PrzepisySól · 1 łyżka przyprawy Gyros Składniki dodatkowe: · 2 łyżki masła · 1 cebula · 1 opakowanie makaronu rurki · Papryka żółta · Papryka czerwona · 4 ogórki konserwowe · 1 łyżka mąki pszennej · 2 łyżki musztardy · 1 szklanka śmietany 12% · 15 dag sera żółtego · Kostka rosołowa Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki(...)osolonej wodzie. 3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym maśle. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w pół plasterki ogórki, dodajemy kostkę rosołową. Podlewamy ½ szklanki wody i chwilę gotujemy. 5. Mąkę rozrabiamy z musztardą oraz śmietaną i hartując wlewamy do sosu. 6. Następnie dodajemy starty
Kulinarna Chwilamakaronowa z tuńczykiem PRZEPIS NAJLEPSZA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM Składniki: 1,5 szkl ryżu ugotowanego na sypko 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 3 ogórki korniszony 0,5 szklanki dyni marynowanej 5 łyżek ziaren słonecznika 3 jajka 5 łyżek majonezu sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku Jak zrobić najlepsza sałatkę z tuńczykiem: Zaczynamy(...)ugotowania jajek na twardo. Następnie tuńczyka, kukurydzę, dynię odsączamy z płynu. Potem jajka obieramy i kroimy w kostkę. Zaraz potem ogórki kroimy w kostkę. Następnie słonecznik prażymy na suchej patelni. Potem wszystkie składniki mieszamy razem. Finalnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Artykuł Najlepsza sałatka z tuńczykiem – przepis pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujepieczecie chleby co piątek. Tym razem mój nr 2 zaraz po Pasta do kanapek z czerwonej soczewicy Składniki: 300 g ziaren słonecznika pęczek świeżego koperku 1-2 średnie kiszone ogórki 2-3 łyżki ulubionego oleju/oliwy pół łyżeczki soli Przygotowanie: około 250 g ziaren słonecznika namocz przez kilka godzin w przegotowanej wodzie, najlepiej zostawić(...)rano przepłukać pod bieżąca wodą. Pozostały słonecznik upraż na suchej patelni na złoto (zaczyna wydzielać cudowny zapach, gdy jest już idealnie przyprażony). Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a koperek drobno posiekaj. Moczony i odcedzony słonecznik zblenduj na gładką masę z olejem, dodaj pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj. Przechowuj w lodówce, świeżość zachowuje nawet do 2 tygodni. Smacznego! OLYMPUS DIGITAL
greenscarfProsta i szybka w wykonaniu sałatka z makreli wędzonej to idealna propozycja na bezmięsną sałatkę dla każdego. Składniki: wędzona makrela 3 średnie ogórki kiszone 2 jaja na twardo szczypiorek lub cebulka 1 łyżka majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Makrele filetujemy i rwiemy na większe kawałki. Jaja i ogórki kroimy w średnią kostkę. Szczypiorek lub cebulkę siekamy drobno
Wasze Przepisy