Kawa kajmakowa z bitą śmietaną

Kawa kajmakowa z bitą śmietaną

Kawa kajmakowa z bitą śmietaną

Przepis na : deser

Przy takiej pogodzie lubię dosmaczać sobie kawę. A że kajmak wprost uwielbiam, to często właśnie nim słodzę. Dodatek bitej śmietany czyni taką kawę niemal luksusową. A odrobina luksusu w chłodny, pracowity dzień, jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a wręcz przeciwnie, prawda? 😊 Składniki na 1 porcję: 2 lekko czubate łyżeczki mielonej kawy 100 ml mleka 100 ml wody 2 łyżeczki masy kajmakowej z puszki śmietana kremówka (30 lub 36%) Kawę zaparzyć i odcedzić z fusów. Można ją zaparzyć w ekspresie lub przy pomocy filtra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.