ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:538/892)

Mufinki z bakaliami 159

dodać mokre i wymieszać.Dodać także pokrojone bakalie.Nakładać łyżką do foremek i piec ok. 20-30 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku.Po wystudzeniu udekorować. 500 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu zielony barwnik spożywczy posypka do dekoracji Śmietanę  ubić z zagęstnikiem i cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać szczyptę barwnika. Krem przełożyć

Moje domowe kucharzenie
50 propozycji ciast na Święta 40882

cytryny  3. Murzynek z kremem śmietankowo - cytrynowym  4. Ciasto łaciate 5. Ciasto Świętego Jakuba  6. Ciasto pianka cytrynowa  7. Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8. Kremówka 9. Ciasto 4 w 1 10. Ciasto Doroty 2 11. Leśny mech   12. Ciasto afrykańczyk   13. Chałwowiec z brzoskwiniami  14. Słonecznikowiec 15. Ciasto Prince Polo

kruche babeczki
Zupa piwna z serem i kiełbasą 203

zupa piwna z serem i kiełbasą, razem z krupnikiem na suszonych śliwkach, jest tradycyjną niemiecką zupą. Składniki: 350 ml piwa jasnego 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 115g śmietany kremówki (ewentualnie minimum 18%) 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 85g sera typu cheddar 50g mąki 6 łyżek masła 2 łyżki plus 2 łyżeczki oleju 1 jabłko 3-4 kiełbasy dobrej

Pociąg Do Kuchni
Tort orzechowo kawowy 150

regulować rodzajem użytej czekolady. Więcej lub mniej czekolady deserowej i mlecznej. 250 cukru pudru, 10 jajek, 250 g orzechów nerkowca, 30 g kawy drobno zmielonej, krem: 1 l śmietany kremówki (30 -36%), 200 g czekolady deserowej, 100 g czekolady mlecznej, 50 ml brandy Tortownicę (średnica 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, lub mielonymi

królestwo garów
Sernik Z Jogurtów Greckich 1889

foremki wykładamy biszkoptami i wylewamy na nią masę. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50-60 min. Po upieczeniu  i wystudzeniu sernika ,szykujemy polewę. W rondelku zagotowujemy kremówkę, odstawiamy ja z ognia i dodajemy do niej połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy i wylewamy na ciasto

Gotowanie...to proste !
Sandacz w rieslingu 157

Danie z kuchni niemieckiej  Składniki 800 g małych ziemniaków 5 łyżek masła 800 g filetów z sandacza sól pieprz 200 ml rieslinga 200 ml śmietany kremówki 50 g szczawiu (może być ze słoiczka) 1 łyżeczka soku z cytryny cytryna do dekoracji     Przygotowanie   Ziemniaki ugotowałem w mundurkach. Obrałem, podsmażyłem na łyżce masła. Zabezpieczyłem przed wystygnięciem. Filety sandacza

R'n'G Kitchen
Ptysie z truskawkami 172

zrobienia. Polecam jak chcemy zaskoczyć gości. ptysie: 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki wody 65 g masła 2 jajka duże szczypta soli krem: 350 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka cukru 7 truskawek 1/3 mango cukier puder do posypania Do garnka wlewam wodę dodaję masło i rozpuszczam na gazie, do gotującego wsypuję mąkę i mieszam energicznie drewnianą łyżką

wesoła kuchnia
Pawlova z kremem patisier 174

Przelewam do garnka i na wolnym ogniu krem gotuję aż pojawią się bąbelki. Wyłączam gaz i dodaję masło, mieszam. Gdy krem wyjdzie nam za gęsty można dodać do niego kremówkę ubitą i chwilę miksować. Oczywiście śmietanę dodajemy do kremu zimnego

wesoła kuchnia
Czekoladowo truskawkowe bezy 131

szklanka białek 180 g cukier kryształ drobny szczypta soli 1 łyżka octu winnego 1 łyżką mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 1 szklanka śmietany kremówki 30 % truskawki do dekoracji czekoladowe słupki mięta Białka temperatura pokojowa ubijam ze szczypta soli na sztywno i dodaję łyżkę cukru ubijając dalej. Jak się rozpuści dodaję kolejną łyżkę cukru

wesoła kuchnia
Sernik podwójnie wiśniowy 152

papierem do pieczenia. Na spodzie formy ugniatam szklanką masę ciasteczkową. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Dodaję jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń, skórkę z pomarańczy i miksuję ale nie za długo,  do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Zbyt długie miksowanie napowietrza sernik. Masę wylewam na spód z ciastek

wesoła kuchnia
Bezglutenowy jabłecznik z jeżynami 170

łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru brązowego 3 jajka jabłka: 1,5 kg jabłek kwaśnych 1 i 1/2 galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru płaskie krem: 600 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki wody 200 g jeżyn 50 g czekolady gorzkiej Do miski wbijam białka temp pokojowa i ubijam mikserem ze szczyptą soli, na sztywno ale nie przebijam

wesoła kuchnia
Semifreddo kokosowo ryżowe 194

Deser lodowy ryżowo kokosowy z owocami sezonowymi. W mojej wersji mleczko kokosowe ale można je zastąpić śmietaną kremówką jak ktoś woli. Z ryżem preparowanym który przypomina mi smaki dzieciństwa który to był wielkim smakołykiem jak nic innego nie było.  szyszki: 40 g ryżu preparowanego 1 łyżka miodu 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła pozostałe: 100 g malin

wesoła kuchnia
Zapiekanka porowo ryżowa 179

masło klarowane natka pietruszki Por myję i kroję w krążki. Przesmażam na maśle klarowanym dolewam odrobinę wody i duszę na wolnym ogniu. Jak pora będzie miękka dodaję śmietanę ukwaszoną, kremówkę, doprawiam solą, pieprzem. Pierś z kurczaka kroję na plastry, sola, pieprzę, posypuję papryką czerwoną, przyprawą do kurczaka. Odstawiam na 30 minut. Ryż gotuję zgodnie z instrukcją opakowania. Naczynie do zapiekania

wesoła kuchnia
Naleśnikowe szaszłyki z gruszkami 187

szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżka masła sól szczypta 3 łyżki wody gazowanej olej do smażenia farsz: 250 g serka śmietankowego 1/2 szklanki śmietany kremówki 1 żółtko 2 łyżki cukru waniliowego owoce: 2 gruszki 1/2 cytryny 15 dkg śliwek 2 łyżki miodu Masło rozpuszczam w rondelku i studzę.Dolewam do ciasta. Do wysokiego pojemnika przekładam składniki

wesoła kuchnia
Pierniko babka pod gwiazdami 129

łyżki powideł śliwkowych 1 łyżka kakao 1 łyżka czubata przyprawy do piernika 3 jaja wielkość M 1/2 szklanki śmietany 36 % Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1/4 szklanki śmietany kremówki 1 łyżka masła Gwiazda: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski przekładam masło, smalec i ucieram z pudrem mikserem. Jak masa będzie puszysta dodaję stopniowo żółtka i dalej ucieram. Dodaję przesianą

wesoła kuchnia