ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:538/892)

Czekoladowo- wiśniowy deser lodowy 172

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i kakao. Czekoladę rozpuszczamy w mleku w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy żółtkowej i stawiamy na małym ogniu ciągle mieszając, ale nie zagotowując. Śmietanę kremówkę ubijamy, a następnie powoli wlewamy przygotowaną masę czekoladową. Dodajemy pokruszone drobno 2 wafelki czekoladowe. Masę przelewamy do pojemnika po lodach i lekko zamrażamy mieszając ją co jakiś czas

Kuchnia w czekoladzie
Placki Ziemniaczane z Sosem Kurkowo- Śmietanowym 161

drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek . Gdy się zrumieni dodajemy kurki ( większe kroimy w kostkę ). Gdy grzyby przesmaż ą si ę wlewamy kremówkę , sok z cytryny, doprawiamy pieprzem, solą i szczypta tymianku oraz cukru. Podgrzewamy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu (nie gotuj emy). Zdejmujemy z ognia i dodajemy kwaśną śmietanę . Gotowe placki ziemniaczane polewamy

Słodka Strona
Babeczki z toffee i kremem 80

tego jak bardzo czekoladowe chcecie spód do babeczek) * 200g masła  * 2 żółtka * 1/3 szklanki cukru pudru * łyżka śmietany * 2 puszki masy kajmakowej lub toffee * 400 ml śmietany kremówki * 4 łyżki cukru pudru Do dużej miski wsypujemy mąkę, kakao, cukier, masło, śmietanę i żółtka, czyli wszystkie składniki na ciasto. Całość mieszamy aż do połączenia się składników. Gotowe ciasto chłodzimy

Klasyka Gotowania
Babeczki czekoladowe z kremem śmietanowym 178

zrobić to zwykłą łyżką. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 -25 min. Wyjmujemy babeczki z formy i pozostawiamy do wystygnięcia. KREM 200 ml śmietany 36% z lodówki (kremówki) 250 g serka ricotta lub mascarpone z lodówki 2 łyżki cukru pudru  Krem : Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy aż powstanie jednolity krem. Szprycujemy . Posypujemy groszkami

Kubki smaku
Karmelowe LOVE 286

mały słoik kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam nutelli) – około 230-250g 200g serka waniliowego homogenizowanego (możemy zastąpić serkiem mascarpone) 50g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: około 400g herbatników (6 paczek) kakao bez cukru do posypania na wierzch   Ciasto: 1. Białka ubić na sztywno i ciągle

Kocham Czekoladę
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie 236

cukru + szczypta soli Masa serowa: 250 g twarogu półtłustego 400 g waniliowego serka homogenizowanego 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszku) Masa śmietanowa: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszku) Sos malinowy: 400 g malin (mogą być mrożone) 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej + 2 łyżki wody cukier

Smaki Na Talerzu
ROLADA Z MUSEM CZEKOLADOWO NUGATOWYM I KREMEM BRZOSKWINIOWYM 144

budyń śmietankowy 1 opakowanie sok z cytryny 2-3 łyżki cukier 1 łyżeczka Mus czekoladowo nugatowy: wafelki o smaku nugatowym Lusette  2 opakowania czekolada mleczna 200 gram śmietana kremówka 36 % 200 gram mleko 200 mililitrów żelatyna 2 łyżeczki + woda do pokrycia żelatyny Dekoracja: czekolada mleczna 50 gram wafelek o smaku nugatowym Lusette  1 opakowanie mleko 3 łyżki

Kuchnia Paulettes
Cytrynowe babeczki i kilka słów o formach do pieczenia 140

szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka soku z cytryny Skórka otarta z jednej cytryny Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 25 dag mascarpone 2 łyżki kremu  lemon curd Sposób przygotowania: Wszystkie składniki do przygotowania babeczek muszą mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. W misie ubić

Wanilia i Kardamon
3 bit ciasto bez pieczenia. 151

przygotowanie zajęło niecałe 30 minut. Składniki na ciasto 3 bit bez pieczenia. puszka masy korówkowej herbatniki, ja zużyłam 500 g herbatników na blaszkę 20 cmx30 cm 400 ml śmietany kremówki 3 opakowania śmietan fix mleczna czekolada, lub posypka czekoladowa Masa budyniowa: 500 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej

Pani domowa
Czeko - ciacho 132

szkl. cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao 90 g czekolady mlecznej (tabliczka) 1 łyżka margaryny (do posmarowania blaszki) - krem czekoladowy ok. 200 ml śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru - polewa: 3 łyżki śmietanki 36% 90 g białej czekolady (tabliczka) 3 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek

Alutka-Gotuje
Czekoladowe muffinki 159

Napełniamy je do ok. 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Upieczone muffinki studzimy na kratce. Polewa czekoladowa: Do miseczki wsypujemy pokruszoną czekoladę i dodajemy kremówkę. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu. Gotową polewą smarujemy muffinki. Ozdabiamy cukrową posypką oraz wtykamy pikery. Gotowe. Smacznego

MyCookBook.pl
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI 186

minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po schłodzeniu okroiłam boki i wyjęłam z tortownicy. Ja swój jeszcze delikatnie polukrowałam lukrem marcepanowym: 2-3 łyżeczki pudru trzcinowego + kremówka + kilka kropli olejku migdałowego. Wszystko wymieszałam do uzyskania pożądanej konsystencji (u mnie dość gęste) i porobiłam wzorki na kruszonce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tort czekoladowy z malinami 144

lodówki na kilka godzin. Krem malinowy: 250 g serka mascarpone frużelina malinowa Mascarpone i frużelinę przełożyć do naczynia, zmiksować na gładką masę.   Krem czekoladowy: 200 ml kremówki 100 g gorzkiej czekolady Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać wystudzoną czekoladę, połączyć. Wykonanie - Na paterze położyć pierwszy blat czekoladowy, posmarować go kremem malinowym, przykryć drugim

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto „Fiona” – bez pieczenia 193

blaszkę z biszkoptami. Gdy masa nieco ostygnie układamy na niej delicje, galaretką do góry. Jedną galaretkę rozpuszczamy w około półtorej szklanki wrzącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy. Pod koniec dodajemy wymieszany z cukrem pudrem zagęstnik do śmietany. Obroty miksera nieco zmniejszamy i wlewamy tężejącą galaretkę, miksujemy chwilę, do połączenia. Śmietanową piankę od razu przelewamy na delicje, gdyż

Smaki Na Talerzu
Prinsesstarta - tort księżniczki 156

zagotować, często mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z ognia i dodać masło, wymieszać do jego roztopienia. Gotowy krem przykryć folią spożywczą, wystudzić. Krem śmietankowy: 675 ml śmietanki kremówki 36% 125 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietankę i mascarpone przełożyć do miski, zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodać cukier i wmieszać w masę na małych obrotach miksera

kulinarnyswiatdomi