ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:546/892)

Torcik z malinami i musem z białej czekolady 274

minut do tzw."suchego patyczka". Mus z białej czekolady: laska wanilii (ziarenka) 200 g białej czekolady (wersja słodsza 300 g) 180 ml mleka 2% 220 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę daje do małego rondelka i zalewam odrobiną wody (tak żeby ją przykryła). Zostawiam na chwilę, żeby napęczniała. Stawiam na palniku i rozgrzewam, do momentu

kruche babeczki
Rolada z czarną porzeczką 119

ciasto: 6 jajek, 6 łyżek cukru pudru, 6 łyżek mąki pszennej, skórka otarta z cytryny, krem: 500 g czarnej porzeczki, 200 ml śmietany kremówki 30%, 3-4 łyżki cukru, 8 g żelatyny Ciasto: jajka ubić na pulchną masę, dalej ubijając dodawać cukier puder. Następnie dodać mąkę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić

królestwo garów
Brownie z mascarpone i truskawkami 293

postacią czekolady, mascarpone i truskawek ☺ składniki: brownie: 3 tabliczki gorzkiej czekolady kostka masła 3 jajka 250 g cukru 130 g maki pszennej masa mascarpone: 500 g mascarpone 200 g kremówki 3 łyżki cukru pudru 3 krople ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 0,7 kg truskawek, obranych i przekrojonych na pół Wykonanie: 2 kostki czekolady rozpuścić razem z masłem

Ania i Marcin gotują
Deser panna cotta z musem owocowym 165

serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 200 ml mleka pół laski wanilii 4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny na mus owocowy garść truskawek garść białych porzeczek do dekoracji wiśnie Mleko z wanilią i cukrem zagotować, dodać żelatynę i mieszać aż żelatyna się rozpuści. Serek ze śmietanką zmiksować za pomocą blendera, Dodać mleko z wanilią, cukrem i żelatyną, i wymieszać. Wylać

Gotowanie jest łatwe
Zupa/ krem z białych szparagów 248

Krem z białych szparagów Składniki: 1 pęk białych szparagów 1 mała pietruszka (korzeń) 4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 litr bulionu drobiowego pieprz, sól 80 ml śmietanki kremówki 30% grzanki: chleb tostowy, łyżka masła  Przygotowanie: Szparagi i pietruszkę opłukać, odkroić twarde końcówki (ok. 3 cm), łodygi obrać, pokroić na 1 cm kawałki. W garnku rozgrzać 2 łyżki

Tagebuch po polsku
Truskawkowe tiramisu 255

upalny dzień. Dzisiaj pokażemy wam prosty przepis na truskawkowe tiramisu. Przepis Składniki: 3 płatki żelatyny (lub 3 łyżeczki) 5 jajek 100 g cukru 250 g mascarpone 100 g śmietany kremówki (lub ramy do ubicia) 500 g truskawek 5 łyżek białego wina 200 – 300g biszkoptów Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej jak macie sprawdzoną żelatynę, bo niestety

KasiaiKrzysiu.pl
Deser z malinami, mascarpone, kakao i biszkoptami 830

serkiem mascarpone, jakoś tak pasuje mi i do słodkich dań, ciast czy deserów i do tych na wytrawnie. Jak robię z nim deser to nie dodaję już śmietany kremówki, tylko mleko, żeby było lżej i mniej kalorycznie. Kakao powoduje, że nie jest bardzo słodki, dlatego jeśli ktoś preferuje więcej słodyczy to musi do serka dodać więcej cukru pudru. Udanego dzionka

kruche babeczki
zupa szpinakowa z fetą 160

składniki: 600 g liści szpinaku 1000 ml bulionu 100 g sera feta 100 g śmietany kremówki 1-2 ząbki czosnku 3 dymki 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła pieprz, gałka muszkatołowa wykonanie: Białą część dymki oraz czosnek siekamy i podsmażamy na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mrożony szpinak i gotujemy pod przykryciem przez

Domowy Smak Jedzenia
Sernik czekoladowy bez pieczenia 1194

jest dość długi. U mnie do zdjęć nie zdążyła zastygnąć polewa, ale nie miałam czasu i zrobiłam takie jakie było. Składniki 1 kg sera (dałam wiaderkowy) 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g czekolady gorzkiej 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej cukier puder do smaku 6 łyżeczek żelatyny Spód 140 g herbatników 70 g masła Herbatniki pokruszyć drobno

O kuchni z uczuciem
Torcik gofrowy z bitą śmietaną i nektarynkami 179

cukru 1/3 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 3 jaka 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 30% 3 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 opakowania śmietan-fixu Dodatkowo: 8 nektarynek Listki mięty Okrągła gofrownica Sposób przygotowania: Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając

Bajeczna Kuchnia
Tort z malinowym musem i marakują 236

skrobii 50 g cukru 2 żółtka 1 jajko 50 g masła Malinowy mus 250 g malin 3 listki żelatyny 100 g kremowego twarożku 75 g cukru 200 ml śmietanki kremówki Krem maślany z białą czekoladą 200 g białej czekolady 300 g masła 300 g kremowego twarożku 400 ml cukru pudru kilka kropel czerwonego naturalnego barwnika do ciast Dekoracja Perły cukiernicze

codojedzenia
Torcik jeżynowy 171

ciągle nowych, rządnych wiedzy uczniów. 100 LAT!!!!!! Zapraszam do odwiedzenia stron: www.akademiakulinarnawhirlpool.pl/ www.marcoghia.pl/   Składniki: 750g jeżyn 1/2 szklanki mąki 4 jajka 300g cukru 330g jogurtu naturalnego 330g śmietany kremówki 1 cukier waniliowy skórka otarta z 1/4 cytryny 10 łyżeczek żelatyny 1 łyżka soku z cytryny 1 opakowanie galaretki cytrynowej Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć na kremową masę

kuchnia doski
Zielone ciasto z jagodami 166

pszennej typu 450, ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy do nasączenia: 30 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu, 5 ml soku z cytryny, szczypta cukru krem: 500 ml śmietany kremówki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 11 g żelatyny, 50 ml gorącej wody, 400 g jagód* Szpinak zmiksować z sokiem z cytryny. Odcedzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać

królestwo garów
Francuskie ciasteczka z jagodami Crème brûlée 263

Tradycyjny Crème brûlée jest przygotowany na żółtkach i kremówce z charakterystyczną skorupką w postaci palonego cukru. Mój krem nie wymaga pieczenia (prawie), a przygotowałam go na serku mascarpone i zatopiłam w nim świeże jagody. Nie obyło się też bez karmelizowanego cukru na wierzchu, a wszystko przygotowałam w jadalnych miseczkach, tzn w cieście francuskim :) 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 4 żółtka

https:KKuchniaMniam
Tęczowy koktajl na imprezę i dla dzieci 368

fioletowych owoców (jeżyny, jagody) garść czerwonych owoców (wiśnie, truskawki) kilka liści szpinaku 0,5 banana 0,5 mango 2 waniliowe serki homogenizowane kilka listków mięty niebieski barwnik spożywczy śmietana kremówka Wy ko n an i e: Zblenduj wszystkie owoce, włóż je następnie do osobnych miseczek. Z jeżyn i jagód przygotuj podwójną porcję, w dwóch różnych miseczkach. Wymieszaj owoce z serkiem

Garniec Magalie