ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:549/892)

Zapiekanka porowo ryżowa 152

masło klarowane natka pietruszki Por myję i kroję w krążki. Przesmażam na maśle klarowanym dolewam odrobinę wody i duszę na wolnym ogniu. Jak pora będzie miękka dodaję śmietanę ukwaszoną, kremówkę, doprawiam solą, pieprzem. Pierś z kurczaka kroję na plastry, sola, pieprzę, posypuję papryką czerwoną, przyprawą do kurczaka. Odstawiam na 30 minut. Ryż gotuję zgodnie z instrukcją opakowania. Naczynie do zapiekania

wesoła kuchnia
Naleśnikowe szaszłyki z gruszkami 163

szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżka masła sól szczypta 3 łyżki wody gazowanej olej do smażenia farsz: 250 g serka śmietankowego 1/2 szklanki śmietany kremówki 1 żółtko 2 łyżki cukru waniliowego owoce: 2 gruszki 1/2 cytryny 15 dkg śliwek 2 łyżki miodu Masło rozpuszczam w rondelku i studzę.Dolewam do ciasta. Do wysokiego pojemnika przekładam składniki

wesoła kuchnia
Pierniko babka pod gwiazdami 101

łyżki powideł śliwkowych 1 łyżka kakao 1 łyżka czubata przyprawy do piernika 3 jaja wielkość M 1/2 szklanki śmietany 36 % Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1/4 szklanki śmietany kremówki 1 łyżka masła Gwiazda: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski przekładam masło, smalec i ucieram z pudrem mikserem. Jak masa będzie puszysta dodaję stopniowo żółtka i dalej ucieram. Dodaję przesianą

wesoła kuchnia
Kremówka 399

Dziś znów przepis na klasyka. Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu kremówkę uwielbiam i nie mogę się jej oprzeć. Delikatne, kruche, ciasto i budyniowy krem - prosto i elegancko.  Ciasto:  3 szkl. mąki  1 szkl. kwaśnej śmietany szczypta soli  kostka margaryny Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy śmietanę i sól, zagniatamy. Schładzamy co najmniej godzinę

Cynamonowe szczęście
Ciasto krówka 445

wspaniały smak, polecam. Składniki: Ciasto: 500 gram mąki pszennej 250 gram masła 200 gram cukru 3 jajka 2 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody Masa śmietanowa: 750 ml. śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 puszka masy orzechowej Helio Orzechy włoskie do dekoracji Papier do pieczenia  Forma 25x40 cm. Sposób

Bajeczna Kuchnia
Świąteczny piernik czekoladowy z mango 151

zalewy i pokrój je w kostke wielkości zblizonej do kostki piernikowej. Galaretkę  rozpuść w 150 ml wody z dodatkiem łyżki cukru.  Odstaw  do ostudzenia. Ubij kremówkę, wymieszaj ją z serkiem mascarpone, sokiem cytrynowym i skórką cytrynową  po czym  wymieszaj masę z  t ężejącą galaretką. Wyłóż na  ciasto połowę  masy. Na górze ułóż

Gotuj Sam!
Gwiazdkowy duet z czekoladowego musu 113

wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie ubijamy na sztywno śmietanę ze szczyptą soli. Pod koniec dodajemy cukier. Następnie dokładamy do przestudzonej czekoladowej masy ok. 2-3 łyżki ubitej kremówki i mieszamy dla rozluźnienia konsystencji. Potem dodajemy resztę śmietany i delikatnie mieszamy do połączenia. Gotowy mus wykładamy na stężały mus z białej czekolady. Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny

MyCookBook.pl
Krem z dyni 147

gotowanie kremu z dyni o każdej porze, ale wtedy używać mrożonej dyni. Składniki: 1-2 kg dyni 3 szklanki bulionu drobiowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki Śmietana kremówka 18% Sól, pieprz Oliwa z oliwek Sposób przygotowania: W przepisie używam świeżej dyni. Na początku dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Cebulę, czosnek i marchew również obieramy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Delicja makowa z wiśniami i kawą wg Aleex 358

dodać 60 ml wrzącej wody i wymieszać. Odstawić na kilka minut, następnie mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Dodać likier, wymieszać i ostudzić. 10. Do miski wlać zimną śmietankę kremówkę, od razu dodać zimne mascarpone i cukier puder. Miksować przez około 1-2 minuty na wyższych obrotach do czasu powstania gęstej i sztywnej masy. 11. Połączyć masę z ostudzoną żelatyną

W mojej kuchni
TORCIK AJERKONIAKOWY 142

napęcznieje, delikatnie rozgrzewamy w kąpieli wodnej lub mikrofali i studzimy (żelatyna ma być płynna i letnia). Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę wlewamy do masy z ajerkoniakiem. Mieszamy. Do ubitej kremówki dodajemy małymi porcjami adwokatową masę. Mieszamy ponownie i wylewamy na nasz ciasteczkowy spód obłożony dookoła rurkami. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie przygotowujemy naszą advokatową polewę. Żelatynę

Walijskie Pichcenie
Piernik jaglany bez glutenu i cukru 489

masę (będzie rzadka). Piecz w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 45 max 50 minut (góra-dół) do suchego patyczka.  Krój po wystudzeniu. Pysznie smakuje z ubitą kremówką lub dobrze schłodzoną i ubitą śmietaną kokosową

Ze smakiem i z pasją
Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli 93

Bita śmietana: 200 ml śmietanki 30-36% 1 łyżka syropu z puszki brzoskwiń kilka kropel soku z cytryny cukier puder (opcjonalnie; jeśli ktoś lubi słodkie) Dodatkowo: ulubiona mieszanka musli Kremówkę - opcjonalnie z odrobiną pudru ubić na sztywno, a na końcu delikatnie wmieszać sok z cytryny i puszki brzoskwiń. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć na płaskich spodkach/talerzykach. Każdą połówkę wypełnić

Di gotuje
MROŻONY JOGURT JEŻYNOWO ANANASOWY 106

Jednak wolę się poświecić, bo wiem, że nie będę tego żałować . Składniki: jeżyny 300 gram ananas 200 gram (świeży lub mrożony i dojrzały) jogurt grecki 5 kopiastych łyżek śmietana kremówka 100 ml. miód płynny 1 łyżka sok z cytryny 1- 2 łyżki Sposób przygotowania: Jeżyny umyć i zmiksować blenderem razem z ananasem ( ananasa należy obrać

Kuchnia Paulettes
PRZEKŁADANE CIASTO WANILIOWE Z BORÓWKAMI Z MIKROFALI Z DOMOWYM KARMELEM SOLONYM I ORZESZKAMI NERKOWCA 97

łyżki woda ciepła 3 łyżki mleko 1 szkl. olej Kujawski z pierwszego tłoczenia 1.5 łyżki mąka 1 płaska łyżka sól 1 szczypta orzeszki nerkowca posiekane 3 łyżki Dodatkowo: śmietana kremówka 150 ml.  cukier puder 1 łyżka borówki kilkanaście szt.  orzeszki nerkowca do posypania Sposób przygotowania: Ciasto: W średniej misce umieścic jajko, mleko, cukry, mąkę, ekstrakt i olej Kujawski

Kuchnia Paulettes
SERNIK KAWOWY 119

łyżki masło miękkie 70 gram cukier 70 gram cukier waniliowy 1 op. jaja 4 szt. proszek do pieczenia 1 łyżeczka kawa rozpuszczalna 1/2 szkl. (z 1 łyżki) Wierzch: śmietana kremówka 150 ml.  kakao do oprószenia cukier puder 1 łyżka Metoda: Spód: Kawę rozpuścić w wodzie. Każdy biszkopt zanurzyć w kawie, ale nie za długo (aby nam się nie rozwalił

Kuchnia Paulettes