trzepaczkę. Przygotuj składniki: 6 białek, 300 g drobnego cukru, 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej, 1 łyżeczka soku z cytryny lub białego octu winnego, szczyptę soli, 250 ml śmietany kremówki, opakowanie serka Mascarpone, opakowanie (ok. 500 g) mrożonych malin, czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej, cukier do smaku. Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Nie przerywając ucierania dodawaj stopniowo
blog.moje-pasje.infoUmieścić na czas przygotowania masy. Masa: 500 g twarogu lub sera mielonego do serników 250 g sera mascarpone 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 125 ml śmietany kremówki 36% 4 jajka 1/2 szklanki cukru pudru (można więcej lub mniej) 2 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej Śmietanę umieścić w garnku, podgrzać prawie do zagotowania. Zdjąć z palnika. Dodać
Chocolate Muffin Bloggrubych kryształków perłowego cukru, który karmelizuje się w trakcie pieczenia, dzięki czemu gofry są chrupiące, słodkie, o smaku karmelu. Bardzo polecam. Przepyszne bez jakichkolwiek dodatków, z kleksem niesłodkiej, ubitej kremówki jeszcze lepsze :) Spróbujecie? ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym
Domowa cukiernia EwySkładniki na domowy Baileys: na około 1 litr likieru 300 ml dobrej, irlandzkiej whiskey 1 puszka masy krówkowej (ja użyłam gostyńskiej o wadze 510 g) 200 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 2 łyżeczki kawy instant 2 łyżeczki słodkiego kakao 2 łyżki wrzątku 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ziarenka z połowy laski wanilii, ewentualnie 1-2 łyżki ekstraktu
Rozpustne gotowanienastroju z rana, zjesz smaczne lekkie śniadanie! Polecam z jajkiem na miękko na stojaczku! Dla 3-4 osób Czas przygotowania: Kilkanaście minut Składniki: Kostka twarogu 60ml śmietanki kremówki Łyżeczka świeżo pokrojonego szczypiorku 5 małych rzodkiewek startych na małych oczkach 3/4 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej świeżo mielony pieprz 4 małe kromki chleba razowego bez skórki oliwa z oliwek mielona
Kuchnia PROzdrowotnamożecie smarować foremkę czekoladą w międzyczasie. Polecam serdecznie Składniki na 12 czekoladek: – 100 g białej czekolady – około 100 g malin (świeżych lub mrożonych) – 25 ml śmietanki kremówki – 1 łyżeczka cukru – 100 g gorzkiej czekolady – silikonowa foremka do pralin oraz pędzelek Zanim przystąpimy do jakichkolwiek działań, najlepiej od razu wstawić foremkę do lodówki, żeby była
Relaxtimenadaje, bo się nie sklei. Składniki: 1szklanka ryżu na risotto 0,5 szklanki białego wina--- niekoniecznie 1 cebula 100 g boczku mały kawałek cukinii pokrojonej w słupki 100ml kremówki 80-100g tartego sera żółtego 700ml bulionu z kurczaka oliwa z oliwek 1 marchewka pokrojona zielenina -u mnie lubczyk 1 szkl. gotowanych grzybów leśnych Wykonanie Przygotować 700 ml bulionu
w mojej kuchnimałym ogniu od czasu do czasu mieszamy. Następnie pod koniec smażenia dodajemy suchą galaretkę i dokładnie mieszamy. Ciepłą masą przekładamy placki. składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku 3 łyżeczki żelatyny trochę wody wykonanie: W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy żelatynę. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy
Domowy Smak Jedzeniagarnuszku z gorącą wodą, by była bardziej płynna – u mnie nie było takiej potrzeby). Wszystko razem dokładnie mieszamy, do połączenia. Następnie wykładamy przygotowany ryż na dno pucharków. Schłodzoną kremówkę ubijamy. Do wciąż płynnej śmietany dodajemy pozostałą masę krówkową oraz sól morską. Następnie dodajemy mascarpone i miksujemy jeszcze chwilę, by wszystkie składniki ładnie się połączyły. Karmelową masę przekładamy do pucharków
Smaki Na Talerzuwarto posypać go odrobiną gałki muszkatołowej. Będzie pysznym i aromatycznym dodatkiem do deserów lub do kawy. Eggnog, likier jajeczny Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 200 ml mleka 100 ml kremówki 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki cynamonu ziarenka z 1 laski wanilii 150 ml rumu Wykonanie: Jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę. Cukier powinien
Kulinarne przygody Gatityśrednicy 24 cm. Spód: - 2 łyżki masła - 1 szklanka wiórków kokosowych Masa sernikowa: - 60 do 70 dag gotowego mielonego sera z wiaderka - 2 galaretki cytrynowe - 1 szklanka śmietany kremówki 30-36 % - 2 szklanki wrzątku do rozpuszczenia galaretek Wierzch: - 4 łyżki wiórek kokosowych Można również użyć do dekoracji dostępne sezonowe owoce: truskawki, maliny, jagody. Do sera można również dodać wanilię
Apetyczna babeczkaśmietanki, można wtedy dodać trochę mniej cukru. Bardzo polecam i życzę smacznego! Waniliowa panna cotta z szampanem i konfiturą malinową Składniki na 4 porcje: 1 i 1/2 szklanki śmietanki kremówki 36% 1 szklanka wina musującego (szampana) + 1/4 szklanki (użyłam półwytrawnego różowego wina musującego, możemy użyć również prosecco) 4 łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii 4-5 łyżek jasnego brązowego cukru
Mała Cukierenkaciastkach, wyrównując jej powierzchnię. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników, na której rozprowadzamy krem budyniowy. Na masie budyniowej ponownie układamy ostatnią już warstwę z herbatników. Wykładamy na nią ubitą kremówkę i wyrównujemy powierzchnię. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Ja użyłam deserowej, ale można użyć też gorzkiej lub mlecznej. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
MyCookBook.pldodatku bardzo smaczne i wilgotne. Składniki: Biszkopt: 1, 5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 8 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 36 % 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 puszka gotowej masy makowej Helio 1 polewa czekoladowa Helio Posypka cukrowa Forma 25x40 cm. Papier
Bajeczna Kuchniaobsypania boków 50 g masła 2 łyżki cukru ziarenka z 1/2 granata Masa serowa: 500 g serka białego z wiaderka 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku 200 g kremówki 30% 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej Wykonanie: Dwie łyżki wiórków odkładamy na później. Do garnuszka wsypujemy szklankę wiórków, dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy na małym ogniu podgrzewamy, aż masło
Kulinarne przygody Gatity