Pyszna tarta jaglano-truskawkowa na spodzie z mielonych biszkoptów - kolejny udany eksperyment, tzn. efekt połączenia składników, które miałam pod ręką. Po produkcji likieru truskawkowego (niebawem przepis) zostało mi trochę pulpy z truskawek, którą wykorzystałam do tego ciacha. Nie martw się, nie musisz wyciskać soku z 1,5 kg truskawek, żeby przygotować tę tartę - możesz po prostu rozgnieść truskawki (2-3 szkl.) widelcem, odlać nadmiar soku i dodać do pozostałych składników. A może właśnie przygotowujesz dżem ... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...