pysznym sosem oraz warzywami. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Sól · 4 ogórki konserwowe · Olej do smażenia · Przyprawa do kurczaka · 2 łyżki majonezu(...)mięso. 10. Na sosie układamy drobno pokrojoną paprykę oraz ogórki. 11. Posypujemy pozostałym serem
Kulinarna Chwilarównież nam zastąpić drugie śniadanie. Składniki: · Brokuł · 5 jajek ugotowanych · 5 ogórków konserwowych · Kukurydza · Makaron tortellini · Pieprz(...)Majonez Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 2. Brokuł również gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i drobno kroimy. 3. Ogórki kroimy w kostkę. 4. Dodajemy kukurydzę. 5. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. 6. Następnie dodajemy ugotowany makaron. 7. Łączymy
Kulinarna ChwilaMajonez · Sól Sposób przygotowania: 1. Paluszki krabowe kroimy w plasterki, układamy na dnie naczynia. 2. Smarujemy majonezem. 3. Ogórka obieramy ze skórki, skórkę możemy zostawić do dekoracji, solimy najlepiej na sitku, żeby wodą nam spłynęła. 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy na majonezie. 5. Pora kroimy(...)krążki, wykładamy na ser. 6. Następną warstwą jest ogórek i ponownie smarujemy majonezem. 7. Na majonez wykładamy kukurydzę, którą przykrywamy startym na tarce białkiem. 8. Ponownie smarujemy majonezem. 9. Ostania warstwa to starte żółtko jajka. 10. Dekorujemy dowolnie
Kulinarna Chwilałyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 18 % · 2 papryki czerwone · 6 ogórków konserwowych · 1 puszka fasolki czerwonej · 200 ml koncentratu pomidorowego · 2 łyżki(...)cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 8. Z papryk usuwamy nasiona i kroimy w paseczki, przekładamy do grzybów. 9. Ogórki również kroimy i łączymy z grzybami. 10. Na koniec wlewamy wraz zalewą fasolkę oraz koncentrat, można dolać odrobinę wody żeby sos nie był
Kulinarna ChwilaCebula · 20 dag pieczarek · Papryka czerwona · 4 ogórki konserwowe · Kukurydza · Makaron Tortellini · Sos duński · 20 dag sera(...)prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki oraz kukurydzę. 8. Na makaron wykładamy mięso. 9. Na mięsie układamy warzywa. 10. Polewamy sosem
Kulinarna ChwilaSól · 30 dag pieczarek · 2 papryki czerwone · 5 ogórków konserwowych · Chili · Przyprawa Gulasz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym(...)oleju, doprawiamy solą. 2. Kiedy mięso jest już prawię miękkie, dodajemy pokrojone pieczarki. 3. Podlewamy wodą i dodajemy pokrojoną w paseczki papryki. 4. Ogórki kroimy drobno, przekładamy do mięsa. 5. Doprawiamy chili. 6. Sos rozrabiamy w ½ szklance wody i łączymy z mięsem. 7. Chwilę gotujemy
Kulinarna Chwilasmakiem sałatki. Tylko chwila pracy a efekt i smak na pewno zachwyci przybyłych gości :) Składniki na sałatkę: * 4 jajka * 120 g szynki konserwowej * 4 gałązki szczypiorku * 2 mniejsze ogórki kiszone * 1 łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku * kilka kromek(...)skorporów pomidorowych z ziołami i czosnkiem (użyłam Mamut ) Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w bardzo drobną kostkę. Tak samo pokroić szynkę konserwową i ogórki kiszone. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystko umieścić w misce, dodać majonez, sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę nakładać na skorpory. Można udekorować posiekanym szczypiorkiem i plasterkami
Zrób to smaczniemizeria: ogórki zielone 6 sztuk średnie, cukier 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka, jogurt naturalny 380 gram Umyte ogórki zetrzeć na tarce grubsze oczka, wsypać cukier, pieprz, sól, wlać ocet, jogurt i wszystko wymieszać, wsypać posiekany koperek. Kalafior ugotować w nie solonej wodzie na "al dente", ugotowany wylać
W Mojej Kuchni LubięNiesamowicie proste danie z wędzonym boczkiem. Boczek wędzony własnoręcznie - aromatyczny, pachnący i pyszny. Podałam z prostą sałatką z pomidora, ogórków kiszonych i cebulką. W prostocie siła! :) Składniki: 500 g makaronu 300 g wędzonego boczku 2 cebule sól i pieprz posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przecedzić. Boczek wędzony pokroić w kosteczkę, cebule(...)razem chwilkę podgrzać. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wsypać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Podawać z ulubionymi warzywnymi dodatkami: u mnie prosta sałatka z pomidora, czerwonej cebulki i ogórków kiszonych, doprawiona solą i pieprzem, z dodatkiem kilka kropli oliwy z oliwek. Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..brzegi zieleniną dzięki temu na pewno będziecie zdrowsi Sałatka obiadowa z sałaty rzymskiej – składniki: mała główka sałaty rzymskiej, 1/2 czerwonej cebulki, 6-8 suszonych pomidorów, 3-4 ogórki kiszone, garść kiełków brokuła, ser grana(...)padano – około 30g, 2 łyżki sosu winegret. Sposób przygotowania: Na początek sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie suszone pomidory kroimy w mniejsze plasterki, a cebulkę w kostkę. Kiszone ogórki kroimy w kostkę. Ser grana padano ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do większej miski wrzucamy sałatę, warzywa oraz dodajemy kiełki brokuła i starty ser. Całość polewamy sosem winegret
Natka Pietruszkipuree z pieczarek – sos pieczarkowy warzywa: bulwy (topinambur) „au gratin” bulwy (topinambur) smażone zupy: botwinka / chłodnik z kwasem z ogórków chołodziec na kwaśnym mleku – chłodnik z kwasem z ogórków kiszonych zupa migdałowa zupa pomidorowa po włosku – a la Rossini zupa wiśniowa
królestwo garówmogą być z dnia poprzedniego ) - 1 mała czerwona cebula - 2 średnie ogórki konserwowe - pół pęczka szczypiorku - 2 łyżki majonezu - 1 łyżka śmietany 18% - pieprz do smaku Śledzie, ziemniaki, ogórki i cebulę kroję w kostkę, szczypiorek siekam. Dodaję majonez i śmietanę oraz pieprz do smaku. Całość mieszam i odstawiam do lodówki na minimum pól godziny do połączenia smaków. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródWyśmienita ogórkowa sałatka z dodatkami innych warzyw, idealna do dań obiadowych, szczególnie zimową porą, ale także świetna do grillowanego mięsa, od wielu sezonów króluje na naszym stole. Składniki: 8kg ogórków 1kg cebuli 1kg czerwonej papryki 1kg marchewki 9 łyżek soli(...)Zalewa: 2 szklanki octu 1 szklanka cukru 20g pieprzu mielonego 4 łyżeczki ostrej papryki 9 ząbków czosnku po 1 łyżce oleju do każdego słoika Wykonanie: 1. Ogórki umyć, wysuszyć, pokroić w plasterki, a cebulę pokroić w półplasterki. 2. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski, a marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Szalona Kuchnia Ewelinyobejdzie się, ale warto je kupić, trzymać w lodówce, ponieważ nadają sałatce z sushi tego specyficznego, morskiego posmaku. Składniki: ½ szklanki ryżu 200 g surowych krewetek (oczywiście mogą być mrożone) ½ ogórka 1 pęczek rzodkiewek 1 marchew Kilka liści sałaty Kilka plastrów glonów nori (opcjonalnie) 4 łyżki marynowanego imbiru 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego lub winnego ½ łyżeczka soli 2 łyżki(...)wyłóż krewetki i smaż po 2 minuty z każdej strony. Zdejm z patelni i przełóż na ręcznik papierowy, żeby je osączyć z tłuszczu. Krok 3 Przygotuj warzywa. Umyj sałatę, ogórek, rzodkiewki i marchew. Obierz marchewkę, a następnie obieraczką do warzyw pokrój w cienkie paski. Ogórek i rzodkiewki posiekaj w plasterki. Krok 4 Wykładaj danie na talerz: ryż, krewetki, ogórek, rzodkiewkę
Niedzielny kucharz