ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:575/892)

rolada z kremem z mascarpone i kokosem 174

ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem kokosowy: 80 g wiórków kokosowych 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru kokosowego wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z wiórkami kokosowymi oraz likierem. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę dodajemy do serka i delikatnie

Domowy Smak Jedzenia
ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI 206

razu zwinąć biszkopt w roladę razem z papierem. Odłożyć do przestudzenia. W między czasie można zająć się przygotowaniem kremu.  Do przygotowania kremu potrzebne jest 500ml śmietany kremówki 36%, cukier puder do smaku. Maliny do dekoracji. Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Ciasto delikatnie rozwinąć, wysmarować śmietaną (jeden dłuższy brzeg ciasta pozostawić bez śmietany około

Zrób to smacznie
Miseczki z czekolady z bitą śmietaną 115

czekolada deserowa - 100 g czekolada mleczna - 100 g śmietanka kremówka -250 ml cukier puder- 3 łyżki mleko - 4 -5 łyżek czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, gdy już będzie gładka i płynna wysmarować nią foremki silikonowe na babeczki , reszta która pozostanie można użyć do innych foremek,  schłodzić w lodówce, Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć

Camilla w kuchni
Ciasto "3 Bit" 192

warstw herbatników, masy kajmakowej, budyniu i prawdziwej bitej śmietany! Jednym słowem bomba kaloryczna ;) Ten deser to mój ideał wśród ciast...       Składniki: ok. 400g herbatników 500ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 2 x budyń waniliowy puszka masy kajmakowej gotowe wiórki czekoladowe (lub starta gorzka czekolada - dla mniej słodzących)   Przygotowanie: Budyń gotujemy wg przepisu

Alutka-Gotuje
Rozkoszna zebra 142

momentu rozpuszczenia czekolady, odstaw do ostudzenia. W misce zmiksuj 4 żółtka z cukrem waniliowym, następnie dodawaj partiami czekoladę - miksując do uzyskania jednolitej masy. W drugiej misce dobrze ubij kremówkę - dodaj stopniowo do miski z masą czekoladową (delikatnie mieszając łyżką). Teraz ubij białka razem z solą (na sztywną pianę). Pod koniec miksowania dodaj cukier puder ubijając jeszcze przez minutę. Kiedy masa

Alutka-Gotuje
Lingontårta - tarta z borówką leśną 294

Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C. Ciasto ponakłuwać w kilka miejscach widelcem. Piec około 20 minut, do momentu ładnego zarumienienia się ciasta. Wyjąć, wystudzić. Masa: 600 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 350 g gęstego dżemu lub konfitury borówkowej* 2 łyżki cukru pudru oraz: 50 g białej czekolady suszona żurawina * Dżem musi być gęsty - lejący po prostu wypłynie z ciasta. Śmietanę

maniapieczenia
Kawa mrożona z lodami, bitą śmietaną i owocami 184

tylko do połączenia składników (powinny zostać grudki nie rozbitych lodów). Naszą mrożoną kawę natychmiast przelewamy do wybranej szklanki. Na wierzch nakładamy porcję bitej śmietany (gotowej lub ubitej, dobrze schłodzonej kremówki wyciśniętej np. przez rękaw cukierniczy) i jagody. Ja użyłam mrożonych owoców, bo przy tych temperaturach są wspaniałym uzupełnieniem do mrożonej kawy. Tak przygotowaną mrożoną kawę podajemy natychmiast i delektujemy się

Słodkie okruszki
Najłatwiejsze i najszybsze domowe lody karmelowe. Przepis na lody karmelowe bez maszynki, bez jajek. 193

based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% (zimna) 200 ml słodzonego karmelowego mleka skondensowanego (zimne) mała szczypta soli opcjonalnie 2 łyżki rozdrobnionych orzechów Przygotowanie Śmietankę wyjmujemy z lodówki. Ubijamy śmietankę 30% wraz z mała szczyptą soli

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z koglem - moglem i truskawkami 235

żelatyny 2 galaretki truskawkowe Delecta 300g świeżych truskawek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Jogurt naturalny, serki waniliowe i kremówkę łączymy z koglem moglem i delikatnie mieszamy. Dodajemy cukier waniliowy (lub 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowgo). Żelatynę rozpuszczamy w 100ml gorącej wody. Lekko studzimy i łączymy z masą. Żelatynę najlepiej zahartować

DefinicjaSmaku
Książęca fasolówka 192

ząbki czosnku 1 łyżka suszonej cebuli ( ma inny smak niż świeża ) sól , pieprz do smaku 3-4 gałązki rozmarynu ( można użyć suszonego ale lepszy świeży ) 100 ml słodkiej śmietanki kremówki ( niestety ona daje specyficzny smak-nikt nie mówił ,że będzie fit ) Fasolę namaczamy w garnku z wodą na noc , wtedy łatwiej będzie ją ugotować . Żeberka myjemy , oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu

Ogrodnik w podróży
MAKARON Z KURCZAKIEM, BOCZKIEM I KOZIM SEREM W KREMOWYM SOSIE 238

czarnych oliwek garść suszonej żurawiny 100-120 g koziego sera (najlepiej w roladce, ja dałam twardego w plastrach) kartonik 250-300 ml śmietany 12% (dałam pół na pół z kremówką 30%) 1 łyżeczka majeranku suszonego 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju (rzepakowego, kokosowego) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 0,5 łyżeczki suszonego tymianku sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Słodko-Słony Świat Ilony
Trójkolorowy deser warstwowy z truskawkami 181

posypania płatki migdałowe do posypania Opcjonalnie: cukier puder do oprószenia truskawek (w przypadku, gdy nie są słodkie) Śmietanę zmiksować z 2 łyżkami cukru. (Powinna być gęsta. Można użyć kremówki.) W miseczkach/pucharkach (najlepiej przezroczystych) układać warstwowo: pokruszone ciastka (9 sztuk), 1/2 porcji śmietany, truskawki pokrojone w plasterki, pozostałe herbatniki (3) i wyłożyć resztę śmietany. (W przypadku, gdy truskawki są kwaśne - należy

Di gotuje
Babeczki zajączki 245

opakowanie posypki o smaku owocowym Delecta Decorada 1 opakowanie kuleczek zbożowych w różowej skorupce Delecta Decorada Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem i mixem Delecta. Ubitą kremówkę przełożyć do rękawa cukierniczego, masę równomiernie wycisnąć na babeczki. Przygotowane wcześniej ciasteczka maślane układać na tylnej części kremu śmietankowego, z rodzynek stworzyć oczy, z różowych kuleczek nos, a z kolorowej posypki

Domowa cukiernia Ewy
Tort z owocami 176

jeszcze zanim zostanie rodzicem...  No i wczoraj częstowałam tortem z owocami :-) Właśnie tym, który opisałam Wam poniżej :-) Biszkopt rzucany - niejednokrotnie Wam go już polecałam :-) masa z mascarpone i kremówką - dziś trochę rzadsza, żeby dodatkowo biszkopt chłonął wilgoć :-) i owoce... dowolne, jakie lubicie, ja wykorzystałam truskawki póki są, ale inne też się sprawdzą :-) koniecznie pamiętajcie, by biszkopt upiec dzień wcześniej

Czary - gary w kuchni
Babeczki kakaowe z krówkami i masą serową 165

szklanki cukru cukierki krówki (tyle sztuk ile babeczek) jajko szklanka mleka pół szklanki oleju (najlepiej słonecznikowego) Składniki na dekorację: 300g twarogu śmietankowego pół szklanki cukru pudru pół szklanki śmietany kremówki  po pół krówki na każdą babeczkę posypka o smaku karmelu Decorada od Delacty Wykonanie babeczek: Mąkę przesiewamy wraz z kakaem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier waniliowy i cukier

Mania Wypiekania