Bardzo dobre delikatne ciasto, konsystencja podobna jak babka gotowana, mniam Ja zrobiłam z połowy porcji i użyłam blaszki o wymiarach 25 x 21 cm, w składnikach podaję ilości na dużą blaszkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Powoli wlewać olej i ajerkoniak, nie przerywając mieszania. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Po łyżce dodawać do masy jajecznej, mieszać już bardzo delikatnie. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 C i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl