ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:579/892)

Truskawkowy przekładaniec 186

kwaskowe owoce. Mniam!  Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka ( KLIK ). Składniki: (na blaszkę 25x35cm) 300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek  1 galaretka truskawkowa KREM: 500g mascarpone 300ml kremówki 3 łyżki cukru pudru MUS: 300g truskawek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Przygotowanie: KREM: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone. Krem ma być gęsty i gładki

Cakes By Kejt
domowe lody waniliowe 142

konsystencją - kremowa, plastyczna masa z maleńkim waniliowymi piegami, rozpływająca się w ustach. Moja Córka bardzo chwaliła smak, dla mnie jednak mogłyby być nieco mniej słodkie... składniki: 400 ml śmietany kremówki 4 świeże jaja 3/4 szkl cukru laska wanilii Jaja (najlepiej ze sprawdzonego źródła - ja mam ten komfort, że dostaję jaja prosto z kurnika Taty...) sparzyć, rozbić, ubić z cukrem

6niebo
Sernik na zimno - Thermomix TM 5 176

kremem rozpuścić w garnuszku :) Składniki ma masę sernikową: 700 g waniliowego serka homogenizowanego o smaku waniliowym (możecie użyć dowolnego smaku, ja wolę tradycyjnie użyć waniliowego) 250 ml schłodzonej śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny w proszku truskawki i jeżyny do dekoracji Sposób przygotowania: Żelatynę zalać wrzątkiem (1/3 kubka), dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Śmietanę

ClauditteMissCooking
Lody kokosowe. 161

wyjąć je z zamrażarki około dziesięciu minut przed konsumpcją. Dla mnie nie stanowi to przeszkody, najważniejszy jest brak niepotrzebnych składników :) Składniki: 200 ml mleczka kokosowego 200 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 szkl. cukru  Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w garnku. Podgrzać do momentu, aż cukier się rozpuści. Nie gotować. Następnie wystudzić i przelać do do foremek na lody na patyku

zadanie-gotowanie
Tort truflowy – palce lizać 177

jajek 250 g cukru pudru 7,5 dkg kakao krem 200 g czekolady gorzkiej 1/4 kostki masła 50 ml spirytusu i rumu skórka pomarańczowa cukier waniliowy 200 ml kremówki Tort truflowy Przepis: Żółtka ubić z cukrem pudrem, stopniowo dodając kakao. Mieszamy z ubitymi na pianę białkami, wlewamy do tortownicy ( średnica 22 cm) i pieczemy

Gotowanie-uk
Lody kokosowe, bez maszynki czyli poWeekendowe Lakocie odc.120 158

lekkie lody kokosowe na bazie przepisu Marty Dymek ale w wersji nie wegańskiej.  Lody kokosowe, bez maszynki 100 ml wiórków kokosowych 400 ml mleczka kokosowego 200 ml śmietanki kremówki skórka starta z 1/2 limonki lub cytryny 4 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli Do rondelka wsypujemy wiórki i podprażamy na złoty kolor. Łyżkę odsypujemy jako posypkę a do reszty wiórków

Dzieje kuchennej Wiewióry
sernik w wersji tortowej 218

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka ekstraktu waniliowego krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 duża łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny ponadto: świeże truskawki galaretka o smaku truskawkowym Białka na bezę ubić pod koniec dodając cukier, mąkę

6niebo
Zupa z białych warzyw. Zupa krem z białych warzyw 153

Przed zmiksowaniem wyjmujemy z zupy listki laurowe. W między czasie na suchej patelni prażymy mieszankę ziaren. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i zabielamy śmietanką kremówką. Mieszamy, ale już nie gotujemy. Zupę rozlewamy do bulionówek. Posypujemy zupę zielonym pieprzem i mixem uprażonych ziaren (słonecznik, dynia, sezam i siemię lniane). Dekorujemy świeżym tymiankiem. Smacznego!   The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowy tort kuszący 109

łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 300 g brązowego cukru 3 jajka 80 ml maślanki szczypta soli Ganache 150 g gorzkiej czekolady, u mnie 70% kakao 180 ml śmietanki kremówki 2 łyżki golden syropu mała puszka dulce de leche, około 340 g Przygotuj okrągłą foremkę o średnicy 25 cm. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 145ºC

codojedzenia
Sernik z serków homogenizowanych bez pieczenia 113

zrobiłam im to wspaniałe ciasto. Może i Wy skusicie się i zrobicie takie ciacho. Składnik 5 serków homogenizowanych (każdy 175 g ) 5 łyżek cukru pudru 200 g śmietany kremówki dałam 30% 8 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkopty. Serki zmiksować z cukrem pudrem

O kuchni z uczuciem
Tort z galaretkami dla babci 84

łyżki cukru pudru * szklanka dżemu wiśniowego * 2 galaretki truskawkowe  * świeże owoce, literki z czekolady, kwiaty z opłatka, barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy pomarańczy  Przygotowanie : Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Połowę kremu wymieszać z różowym barwnikiem. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, wymieszać i wylać na płaski talerz. Odstawić do stężenia i pokroić w kostkę. Biszkopt przeciąż

Magiczne Życie Marty
Słodkie trio dla Mamy 126

dodatkami i robimy budyń, studzimy. Masło miksujemy na puszystą masę, łączymy z wystudzonym budyniem i miksujemy na gładką masę, wykładamy na wystudzony biszkopt. Masa śmietankowa: - 1/2 lita śmietany kremówki 30-36% - 3 łyżeczki żelatyny - 4 łyżeczki ciepłej wody - 2 łyżki cukru pudru 1. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i miksujemy, następnie łączymy

Apetyczna babeczka
Mrożona bita śmietana z pestkami i olejem z pestek dyni 157

przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki. Chłodzić do momentu, aż uznamy, że śmietanka - według nas jest już gotowa. Może to potrwać 30 minut lub kilka godzin. (Jeśli kremówka dość mocno zamarzła - przed spożyciem należy ją przetrzymać z 10 minut w temperaturze pokojowej. Jeżeli chcemy otrzymać deser lodowy - przed chłodzeniem do ubitej śmietanki warto dodać 1 łyżkę dowolnego alkoholu

Di gotuje
Rabarbar pod kruszonką czyli rabarbarowe crumble 170

proszku 200 g truskawek kruszonka: 110g masła  roztopionego 80 g  brązowego cukru lub  80 g ksylitolu 180 g  mąki do podania: ubita śmietana  kremówka przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 180 st C Pokroić rabarbar na 3-4  cm długości kawałki, umieścić na blasze piekarnika, posypać ksylitolem lub cukrem, skropić wodą. Piec przez 10 minut

Stare Gary