kwaskowe owoce. Mniam! Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka ( KLIK ). Składniki: (na blaszkę 25x35cm) 300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa KREM: 500g mascarpone 300ml kremówki 3 łyżki cukru pudru MUS: 300g truskawek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Przygotowanie: KREM: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone. Krem ma być gęsty i gładki
Cakes By Kejtkonsystencją - kremowa, plastyczna masa z maleńkim waniliowymi piegami, rozpływająca się w ustach. Moja Córka bardzo chwaliła smak, dla mnie jednak mogłyby być nieco mniej słodkie... składniki: 400 ml śmietany kremówki 4 świeże jaja 3/4 szkl cukru laska wanilii Jaja (najlepiej ze sprawdzonego źródła - ja mam ten komfort, że dostaję jaja prosto z kurnika Taty...) sparzyć, rozbić, ubić z cukrem
6niebokremem rozpuścić w garnuszku :) Składniki ma masę sernikową: 700 g waniliowego serka homogenizowanego o smaku waniliowym (możecie użyć dowolnego smaku, ja wolę tradycyjnie użyć waniliowego) 250 ml schłodzonej śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny w proszku truskawki i jeżyny do dekoracji Sposób przygotowania: Żelatynę zalać wrzątkiem (1/3 kubka), dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Śmietanę
ClauditteMissCookingwyjąć je z zamrażarki około dziesięciu minut przed konsumpcją. Dla mnie nie stanowi to przeszkody, najważniejszy jest brak niepotrzebnych składników :) Składniki: 200 ml mleczka kokosowego 200 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 szkl. cukru Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w garnku. Podgrzać do momentu, aż cukier się rozpuści. Nie gotować. Następnie wystudzić i przelać do do foremek na lody na patyku
zadanie-gotowaniejajek 250 g cukru pudru 7,5 dkg kakao krem 200 g czekolady gorzkiej 1/4 kostki masła 50 ml spirytusu i rumu skórka pomarańczowa cukier waniliowy 200 ml kremówki Tort truflowy Przepis: Żółtka ubić z cukrem pudrem, stopniowo dodając kakao. Mieszamy z ubitymi na pianę białkami, wlewamy do tortownicy ( średnica 22 cm) i pieczemy
Gotowanie-uklekkie lody kokosowe na bazie przepisu Marty Dymek ale w wersji nie wegańskiej. Lody kokosowe, bez maszynki 100 ml wiórków kokosowych 400 ml mleczka kokosowego 200 ml śmietanki kremówki skórka starta z 1/2 limonki lub cytryny 4 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli Do rondelka wsypujemy wiórki i podprażamy na złoty kolor. Łyżkę odsypujemy jako posypkę a do reszty wiórków
Dzieje kuchennej Wiewióryłyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka ekstraktu waniliowego krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 duża łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny ponadto: świeże truskawki galaretka o smaku truskawkowym Białka na bezę ubić pod koniec dodając cukier, mąkę
6nieboPrzed zmiksowaniem wyjmujemy z zupy listki laurowe. W między czasie na suchej patelni prażymy mieszankę ziaren. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i zabielamy śmietanką kremówką. Mieszamy, ale już nie gotujemy. Zupę rozlewamy do bulionówek. Posypujemy zupę zielonym pieprzem i mixem uprażonych ziaren (słonecznik, dynia, sezam i siemię lniane). Dekorujemy świeżym tymiankiem. Smacznego! The post
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 300 g brązowego cukru 3 jajka 80 ml maślanki szczypta soli Ganache 150 g gorzkiej czekolady, u mnie 70% kakao 180 ml śmietanki kremówki 2 łyżki golden syropu mała puszka dulce de leche, około 340 g Przygotuj okrągłą foremkę o średnicy 25 cm. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 145ºC
codojedzeniazrobiłam im to wspaniałe ciasto. Może i Wy skusicie się i zrobicie takie ciacho. Składnik 5 serków homogenizowanych (każdy 175 g ) 5 łyżek cukru pudru 200 g śmietany kremówki dałam 30% 8 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkopty. Serki zmiksować z cukrem pudrem
O kuchni z uczuciemłyżki cukru pudru * szklanka dżemu wiśniowego * 2 galaretki truskawkowe * świeże owoce, literki z czekolady, kwiaty z opłatka, barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy pomarańczy Przygotowanie : Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Połowę kremu wymieszać z różowym barwnikiem. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, wymieszać i wylać na płaski talerz. Odstawić do stężenia i pokroić w kostkę. Biszkopt przeciąż
Magiczne Życie Martydodatkami i robimy budyń, studzimy. Masło miksujemy na puszystą masę, łączymy z wystudzonym budyniem i miksujemy na gładką masę, wykładamy na wystudzony biszkopt. Masa śmietankowa: - 1/2 lita śmietany kremówki 30-36% - 3 łyżeczki żelatyny - 4 łyżeczki ciepłej wody - 2 łyżki cukru pudru 1. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i miksujemy, następnie łączymy
Apetyczna babeczkaprzełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki. Chłodzić do momentu, aż uznamy, że śmietanka - według nas jest już gotowa. Może to potrwać 30 minut lub kilka godzin. (Jeśli kremówka dość mocno zamarzła - przed spożyciem należy ją przetrzymać z 10 minut w temperaturze pokojowej. Jeżeli chcemy otrzymać deser lodowy - przed chłodzeniem do ubitej śmietanki warto dodać 1 łyżkę dowolnego alkoholu
Di gotujeproszku 200 g truskawek kruszonka: 110g masła roztopionego 80 g brązowego cukru lub 80 g ksylitolu 180 g mąki do podania: ubita śmietana kremówka przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 180 st C Pokroić rabarbar na 3-4 cm długości kawałki, umieścić na blasze piekarnika, posypać ksylitolem lub cukrem, skropić wodą. Piec przez 10 minut
Stare Gary