Czekoladowy sos Ganache

Czekoladowy sos Ganache

Czekoladowy sos Ganache

Czekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub obtoczyć w nim swoje ulubione owoce. Jego konsystencja zmienia się w zależności od temperatury. Ciepły jest lejący i świetnie sprawdzi się w roli polewy (polewy, która nawet po zastygnieciu się nie łamie- ale zachowuje swoje plastyczne właściwości), gdy osiągnie temperatę pokojową, to najlepszy moment aby umieścic go w rękawie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe Torty

Autor

karinakarina

Właścicielka bloga domowetorty.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

torty, tort, czekolada, polewa, sosy, ciastka kremówki, trufle, desery, deser, ciasto, krem, krem czekoladowy, domowa czekolada, pyszne ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, polewa czekoladowa, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasta z masa

Inne przepisy z Domowe Torty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.