Chleb bezglutenowy, gryczano-ryżowy na zakwasie
Chleb bezglutenowy, gryczano-ryżowy na zakwasie
Nie jest tajemnicą, że najlepszy smakowo i jakościowo chleb, to ten – który upieczemy sami. Lista zalet dodatkowo wzrośnie, gdy zdecydujemy się upiec nasz chleb na zakwasie. Zakwas nie tylko odpowiada za lepszy smak i teksturę chleba bezglutenowego, ale również zwiększa jego wartość odżywczą i obniża Indeks Glikemiczny, a to tylko niektóre z jego dobroczynnych wpływów. To prawda, że ‘wychodowanie’ zakwasu wymaga od nas trochę cierpliwości, ale warto się na nią zdobyć, bo smak oraz właściwości domowego chlebka ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowe Torty
Autor
karina
Właścicielka bloga domowetorty.com
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, torty, tort, bezglutenowe, chleb na zakwasie
Inne przepisy z Domowe Torty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję