gorącą (wrzącą) wodą. Odczekać kilka minut aż czekolada nabierze temperatury i wymieszać. Ciepłą czekoladę wlewać cienkim strumieniem do kremu i wszystko razem dobrze zmiksować. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 125 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę i cukier puder ubić na sztywno za pomocą miksera, dodać serek mascarpone i jeszcze raz wszystko razem dobrze ubić
Trzeci talerzbiałka 1 jajko 1/2 kostki masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g bakalii 2 łyżki miodu 1/2 szklanki mleka 100 g cukru na masę śmietanową: 330 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny na masę orzechową: 150 g orzechów włoskich zmielonych 1/2 szklanki mleka 200 g masła 100 g cukru pudru 3 żółtka 1/2 kieliszka spirytusu dodatkowo
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamąki 2/3 szklanki cukru 1 jajko 70 ml oleju 125 ml kwaśnej śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej na mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny na wierzch: 4 mandarynki 1 opakowanie galaretki pomarańczowej Mleko zagotować, zdjąć z ognia, wrzucić połamaną czekoladę i mieszać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazdjąć z ognia. Odczekać chwilkę i gorącą masę wylać na biszkopt, odstawić do wystudzenia w chłodne miejsce. Na warstwie kokosu ułożyć ptasie mleczko. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać cappuccino a następnie żelatynę. Masę dobrze wymieszać i wylać na ciasto. Odstawić najlepiej do lodówki na kilkanaście godzin. P.S. Ponieważ wiele
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaNaponczować go kawą i posmarować połową powideł. Połamać tabliczkę gorzkiej i tabliczkę deserowej czekolady, umieścić je w misce. Miskę ustawić nad garnkiem z gorącą wodą i rozpuścić czekolady. Połowę kremówki ubić i wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Masę wyłożyć na biszkopt. Przykryć drugim krążkiem, naponczować go i posmarować powidłami. Drugą warstwę przygotować tak samo jak pierwszą, rozprowadzić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacukru 2 jajka 2 szklanki mleka 2 łyżeczki sody 4 łyżki kakao 3 łyżeczki cynamonu na przełożenie: 400 g dżemu wiśniowego 2 galaretki wiśniowe na wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu 2 łyżeczki gorzkiego kakao Mleko, kakao, masło i cukier zagotować mieszając co chwila i ostudzić. Mąkę połączyć z cynamonem, i sodą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawielbicielom truflowch cukierków. *blaszka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g cukierków "trufle w czekoladzie" łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać po żółtku. Mąkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 5 dużych kwaskowatych jabłek 1 galaretka agrestowa 3/4 szklanki cukru Masa orzechowa: 200 g orzechów włoskich 200 ml śmietany kremówki 30 % 50 ml mleka 2 jajka 3/4 szklanki cukru 300 g masła Sposób przygotowania: 1.Biszkopt kakaowy: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Cały czas miksując dodajemy
Na Ciasteczkowych Papierachdodałam likieru Malibu, ale podaję go jako składnik. Skłdniki : 10dkg wiórków kokosowych 8dkg cukru pudru 5dkg mleka w proszku 50 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki 36 % 50 g białej czekolady 8dkg masła 2 łyżki likieru "Malibu" Wiórki kokosowe zmielić lub dowolnie rozdrobnić bardzo dokładnie, na miazgę. Do rondelka włożyć masło, mleko, cukier i czekoladę. Podgrzewać
Maślane ciasteczkominut w 180 stop. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, jak jest suchy to ciasto upieczone. Z upieczonego ciasta odciąć wierzch, drobno pokruszyć. Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę , ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany , dodawać po łyżce serka mascarpone , dalej ubijać. Wyłożyć krem na szpinakowe ciasto, posypać pokruszonym ciastem, lekko docisnąć dłonią. Wierzch ciasta
Kuchnia Danusimakaron ugotowany (najlepiej domowy) ok 300 g 100 g kurek pół cebuli 150 ml śmietany kremówki 1 łyżka masła sól pieprz ziołowy staropolski 1 ząbek czosnku natka pietruszki świeża bazylia Na patelnię włożyć masło, dodać posiekaną cebulę i czosnek, chwilę przysmażyć po czym dodać umyte i pokrojone kurki. Smażyć kilka minut aż zaczną się miejscami przyrumieniać. Dodać śmietanę
Gotowanie jest łatweśliwek 2 łyżki jagód cukier 200 ml śmietany kremówki makaron łazanki ( u mnie domowe) Śliwki wypestkować, połowe wrzucić do garnka i zalać wodą ok 800 ml , zagotować i zmiksować przy pomocy blendera. Dodać resztę śliwek i jagody, ponownie zagotować i na koniec dodać śmietanę. Osłodzić do smaku. Podawać z makaronem. opublikowany
Gotowanie jest łatweciasto 5 jajek pół szkl cukru pół szkl mąki szczypta proszku do pieczenia nadzienie 200 ml śmietany kremówki lub 22% pół szkl cukru 2 łyżeczki żelatyny jeżyny Jajka wybić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę, do maki dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodać do jajek, ubite ciasto wylać na dużą blachę na papier . Piec w temp
Gotowanie jest łatweciasto 5 jajek pół szkl cukru pół szkl mąki szczypta proszku do pieczenia nadzienie 100 ml śmietany kremówki lub 22% 100 g sera białego pół szkl cukru 2 łyżeczki żelatyny jeżyny ok 1 szkl polewa czekoladowa Jajka wybić do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę, do maki dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodać do jajek, ubite
Gotowanie jest łatweoleju woda nadzienie 800g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz pieprz pomarańczowy Skworcu czosnek niedźwiedzi Skworcu 2 łyżki natki pietruszki sos 300 g pieczarek 1 cebula 300 ml śmietany kremówki sól pieprz tłuszcz do smażenia Burak przekroić na mniejsze kawałki, dodać odrobinę wody i zmiksować przy pomocy blendera, dodać jeszcze wody by masy buraczanej było
Gotowanie jest łatwe