Piec w 200 stopniach C około 15 minut. Po upieczeniu wystudzić. Polewa 100 g czekolady 3 łyżki mleka Czekoladę rozpuścić nad parą z dodatkiem mleka. Krem 600 ml śmietany kremówki (36%) cukier ( według własnego smaku) 250 g serka mascarpone Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno, a następnie dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Z babeczek ściąć górę Każdą
O kuchni z uczuciemwylać na podpieczony spód. Piec 60 minut w 160*C, aż sernik się zetnie,a wierzch będzie sprężysty. Wyjąć, wystudzić. Mus malinowy: 500 g świeżego ananasa 300 ml śmietanki kremówki 36 % 3 łyżki cukru sok z połowy cytryny 6 łyżeczek żelatyny w proszku Ananasa miksujemy na gładkie puree. Cukier, puree i sok z cytryny umieszczamy w garnku, doprowadzamy do zagotowania
Chocolate Muffin Blogseler (ok. 500 g) – po obraniu ok 400 g 1 łyżka masła klarowanego mała szczypta soli 80 g bulionu warzywnego lub drobiowego (użyłam domowego rosołu) 30 g śmietanki kremówki 30% 5-15 g sera Gruyere garść posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Seler obrać, pokroić w plastry o grubości ok. 2,5 mm. Następnie pokroić w cienkie paseczki i dopiero
Moja Delicjaszklanki mąki, 1 szklanka drobnego cukru, 150 g zimnego masła, 2 jajka, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kopiate kakao, 700 g sera twarogowego, 170 ml śmietany kremówki 36 %, 150 g cukru pudru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 3 łyżki mąki, 4 jajka, 1 pomarańcza, cukier puder, plastry kandyzowanej pomarańczy, Wykonanie: z mąki , proszku, cukru, jajek i masła zagnieść
Anioły w kuchniObrane banany kroimy w plastry a następnie układamy na wystudzonym biszkopcie i obficie skrapiamy sokiem z cytryny. wystudzoną czekoladę dość obficie polewamy banany. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę a pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch ciasta ścieramy na tarce o małych oczkach pozostałą
Smakowite Daniasosem do makaronu. Naprawdę wyszedł wyśmienity, więc polecam. dla dwóch osób 100 g krewetek 100 g wędzonego łososia 2 szalotki pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki sól, pieprz 200 g makaronu Szalotkę i pietruszkę poszatkować. Szalotkę podsmażyć maśle, dodać zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Lekko podsmażyć
Jadło i czytadłopatelni robimy sos. Smażymy pokrojoną cebulę w kostkę, pieczarki. Pieczarki muszą być rumiane, wtedy dopiero możemy wlać wino. Zalewamy winem białym. Redukujemy. Gdy już nadmiar płynu odparuje, dodajemy śmietankę kremówkę oraz podsmażone kawałki polędwicy. Przyprawiamy sos solą, pieprzem, dodajemy rozmaryn świeży pokrojony drobno. Redukujemy aż powstanie sos - 4/5 minut. Glazurowane marchewki mini: Do garnka nalewamy wodę i gotujemy marchewki
Gotowanie, czyli hobby dla każdegocurd. .. Poezja doznań smakowych! To jeden z najprostszych i najszybszych deserów świata - gotowy w dosłownie kilka minut! Efekt zachwyci każdego :-) Polecam! Składniki: Na 2 porcje: 300 g schłodzonej śmietany kremówki 36% * 1 duże dojrzałe mango 3 owoce kiwi 3 łyżki kremu lemon curd (np. z tego przepisu ) 4 - 5 średnich bez (gotowych lub z tego przepisu ) listki świeżej mięty
maniapieczeniałyżki cukru pudru 2 łyżki cappuccino Wykonanie: Biszkopciki łamiemy na małe kawałki. Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Do przezroczystych pojemników lub szklaneczek wkładamy kilka kawałków ciasteczek. Ubitą kremówkę przekładamy na pokruszone ciasteczka, dodajemy pokrojone czekoladki, posypujemy kawą cappuccino, przykrywamy masą śmietanową. Na koniec dekorujemy górę deseru przepołowionymi czekoladkami schoco Bons
Podróż w kulinariaprzykryciem, co jakiś czas mieszając. Kasza powinna zmięknąć, napęcznieć, wchłonąć prawie cały bulion. Potrawę próbujemy – solimy, pieprzymy. Kiedy kasza już gotowa, wrzucamy do rondla 2 łyżki masła, śmietanę kremówkę i starty ser. Dokładnie mieszamy, aż całe masło i ser się rozpuszczą, zagęszczając całość i czyniąc ją mocno kremową. Podajemy od razu, gorące, posypane drobno usiekaną natką pietruszki . Z tej ilości
Karo in the Kitchenmoim blogu w postaci sernika bez pieczenia, zainteresowanych odsyłam tutaj . składniki: bezy: 1 szkl białek 1 szkl cukru 300 g zmielonych orzechów włoskich szczypta soli krem: 400 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki kremu czekoladowego (typu nutella) 2 wafelki czekoladowe (moje góralki) do dekoracji: kakao kilka połówek orzechów Białka ubić z solą na sztywną pianę, pod koniec partiami
6niebobloga Ziołami Malowane tym przepisem , który jedynie delikatnie przetworzyłam. Po prostu niebo w gębie, musicie ich spróbować! Składniki na 2-3 porcje: - 200ml śmietanki sojowej (u mnie 17% lub kremówki 30%) - 1 kaki - 1/2 laski wanilii *opcjonalnie: ciasteczka do dekoracji (u mnie florentynki) Kaki obieramy, kroimy w plastry i umieszczamy w plastikowym pojemniczku, który wkładamy do zamrażalnika
Be Fit Be StrongSkładniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 mleczna czekolada 3 łyżki oleju masa śmietanowa 1/2 l śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny masa wiśniowa 2 słoiczki wiśni 0,33 l drylowanych 2 galaretki wiśniowe 3 budynie waniliowe 1 szklanka cukru ponadto 7 ciastek herbatników
kgwjanczewosklepie LeDuvel . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na lody: 130ml zaparzonej, ostygniętej kawy 80ml likieru Baileys 150ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru (niekoniecznie, dla mnie były wystarczająco słodkie od likieru) 1. Foremkę Zoku włożyć do zamrażalnika na co najmniej 12 godzin. 2. Wszystkie składniki
Mała Cukierenkaziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, ziemniaki 6 średnie, masło 1 łyżka, kucharek 1,5 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana kremówka 1/2 szklanki wątróbkę oczyścić z błon, dobrze opłukać i zagotować, zebrać cedzakiem pianę dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i zagotować, dodać ziele angielskie i liście laurowe, kucharka, paprykę, pieprz wsypać
W Mojej Kuchni Lubię