wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Kajmak równomiernie rozsmarować na herbatnikach, wygładzić i przykryć kolejną warstwą herbatników. Mascarpone ubić z twarogiem i kremówką na sztywno. Dodać cukry, wymieszać. Batoniki pokroić w niewielką kostkę, dodać do masy i połączyć. Krem dokładnie rozprowadzić na herbatnikach, wyrównać. Przykryć ostatnią warstwą herbatników. Śmietankę ubić na sztywno
Domowa cukiernia Ewytwarde, ale po chwili cudownie miękkną i stają się prawdziwymi "mordoklejkami"! Koniecznie wypróbujcie! Przepis od Yasmin Othman z książki "Atelier Confectionery". Składniki: 250g cukru, 125 ml śmietanki kremówki, 1 łyżka golden syrup / miodu, 30 g masła, 2 i 1/2 łyżeczki fleur de sel, 1 laska wanilii, wyskrobane ziarenka blacha o wymiarach 18x18 Do garnuszka z grubym dnem wlać śmietankę, dodać
Plate of JoyOrzechy rozdrobnić na malutkie kawałki, podprażyć je na suchej patelni. Masło i cukier rozpuścić w rondelku, przestudzić. Wystudzonym masłem zalać przygotowane wcześniej orzechy i zmiksować na niskich obrotach. Dodać kremówkę i miód, ponownie delikatnie zmiksować. Dodać mleko w proszku. Całość ucierać na puszysty krem. Smacznego
Domowa cukiernia Ewywersji śnieżnej - z cukrem pudrem, kakaowe i w orzechach :) Trufelki idealnie sprawdzą się jako prezent gwiazdkowy :) Składniki: - 100g pierników bez nadzienia i polewy - 200g gorzkiej czekolady - 100ml śmietany kremówki 30% - 2 łyżki serka mascarpone lub innego kremowego białego serka typu philadelphia - 1 łyżeczka mielonego cynamonu - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1 łyżka miodu dekoracja: - cukier puder - kakao - drobno posiekane orzechy/pistacje Gorzką
CookYourselfwiększych dzieci :) Dla 3 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 4 obrane i pokrojone banany 1 obrane i pokrojone jabłko 3 łyżki serka homogenizowanego waniliowego 200ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru brzozowego Sok wyciśnięty z 1 cytryny Dodatki: suszona śliwka i orzech brazylijski Przygotowanie: 1/ Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą konsystencję, Przelać do pucharków, na górę ułożyć dodatki. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnamleka 55 g żółtek jaj 50 g cukru 20 g skrobi ziemniaczanej 40 g mlecznej czekolady 80 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 280 g ubitej śmietanki kremówki 36% Przygotowanie: Robimy krem budyniowy - dodajemy do garnka mleko, żółtka, cukier i skrobię. Podgotowujemy. Odstawiamy z gazu i dodajemy czekoladę. Dokładnie mieszamy. W szklance dodajemy żelatynę i zalewamy 2 łyżkami zimnej wody
Gotowanie, czyli hobby dla każdegojest lekko zredukowany przez śmietanę. Wspaniale komponuje się z grzybami i makaronem. Składniki 400 g makaronu castellane 200 g mrożonych grzybów 100 g sera gorgonzola 150 g śmietany kremówki 1 cebula 1 łyżeczka masła klarowanego 500 ml bulionu warzywnego natka pietruszki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym
R'n'G Kitchennastępnie w kostkę (ciasto można także pokruszyć). Do 1/2 szklanki gorącej wody wsypujemy kawę, mieszamy i studzimy. Do wystudzonego naparu dodajemy łyżkę likieru migdałowego Amaretto. Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder ubijamy krótko mikserem. Masa powinna być gęsta. Przygotowujemy pucharki/szklanki/kieliszki. Na dno każdego z nich wsypujemy trochę rozdrobnionego piernika, polewamy go ok. 2-3 łyżeczkami kawy z dodatkiem likieru
MyCookBook.plżółtko jajka Masa serowa: 1/2 kg twarogu zmielonego trzykrotnie 75 gram cukru pudru 25 gram rozpuszczonego masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 opakowania budyniu waniliowego 100 gram śmietanki kremówki 2 jajka Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Kruche ciasto Wszystkie składniki na kruche ciasto czekoladowe zagniatam szybko, owijam folią spożywczą i umieszczam w zamrażalniku na 40-50 minut. Piernikowy spód
Mango Papajapiekłam godzinę w 180 st C. Po upieczeniu odstawiam do całkowitego wystudzenia. Z zimnego ciasta odcinam wierzch i kruszę go w misce na piasek. Resztę ciasta nasączam sokiem. Kremówkę ubijam ze smietanfixami i cukrem pudrem, smaruję ciasto częścią śmietany, na masę układam pokrojone w kostkę brzoskwinie, nakładam resztę bitej śmietany, wierzch obsypuję skruszonym ciastem i ziarenkami granatu. Ciasto chłodzę
Takie tam pichceniemąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki masła 15 g świeżych drożdży 160 ml ciepłego mleka Nadzienie: 200 g mielonych orzechów (włoskich,pekan lub brazylijskich) 100 ml śmietany kremówki 90 g miodu 1/2 łyżeczki aromatu rumowego 1 łyżka wódki lub rumu (wtedy nie dajemy aromatu) 1/2 łyżeczki cynamonu Do ciepłego mleka rozkruszamy drożdże, dodajemy cukier, przykrywamy ściereczką
Chocolate Muffin Blogczekoladowa. Dodatek żelatyny sprawia, iż jest wyjątkowo plastyczna i sprężysta. Dzięki temu idealnie się trzyma, nie kruszy się i nie odpryskuje. Ciut więcej trudu, niż rozpuszcenie czekolady w gorącej kremówce, ale efekt znakomity. Bardzo polecam! Składniki na 1 keksówkę: 250 g masła 200 g mąki orkiszowej 630 150g mączki ziemniaczanej 250 g ksylitolu lub cukru 4 jajka 250 g suchego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyłożyć papierem i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 40-45 minut. Wyjąć i wystudzić. Polewa 100 g czekolady mlecznej 100 ml śmietany kremówki Dodatkowo posypka cukrowa W małym rondelku doprowadzić do wrzenia śmietanę, zdjąć z palnika i dodać pokruszoną w kostki czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawić chwilę do wystygnięcia, a następnie
O kuchni z uczuciemsuchego patyczka. Po upieczeniu odstawimy ciasto do wystudzenia. Następnego dnia przekrawamy na dwa blaty. składniki na masę chałwową: 200 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30% dodatkowo: 200 g dżemu z czarnej porzeczki wiórka czekoladowe wykonanie: Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy drobniutko pokruszoną chałwę. Całość podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie
Domowy Smak Jedzeniaboki formy. Schłodzić. Składniki: 500 g mascarpone 500 g gładkiego twarogu 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g roztopionej gorzkiej czekolady 150 g cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki gorzkiego kakao Czekoladę roztopić razem z kakao i przestudzić. Sery zmiksować z mąką. Jajka ubijać minutę Dodać do masy serowej i zmiksować. Powoli wlewając czekoladę miksować na niskich
Chocolate Muffin Blog