ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:594/892)

Genialna tarta z brukselką (i syropem klonowym...) 155

wysypania formy Na nadzienie 4 plasterki boczku 2 łyżki syropu klonowego 250g brukselki (nasze!) 1 większa/ 2 małe szalotki 1 łyżka masła 50g masła 2 łyżki mąki 100ml śmietanki kremówki 100ml mleka 100g sera Comte 1 duże jajko sól i pieprz do smaku W kwestii kruchego ciasta jak zwykle napiszę- ja lubię takie bez dodatku jajek, jestem świadoma

les mirabelles
Czekoladowe muffinki z bitą śmietaną i czekoladowymi jajeczkami . 125

roztopionego masła 200 g mąki tortowej 190 g cukru 60 g kakao 1 cukier waniliowy 2  łyżeczki proszku do pieczenia 50 g kawałeczków czekolady 300 ml śmietany kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru  szczypta barwnika niebieskiego szczypta barwnika żółtego szczypta barwnika zielonego Wykonanie : W dwóch miskach wymieszać składniki suche i mokre. Składniki mokre dobrze wymieszać mikserem

Sama słodycz i szczypta chili
Pierś z kurczaka w pieczarkach. 76

porcji 2 podwójne piersi z kurczaka 15 dkg małych pieczarek 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 szklanka śmietany kremówki 1/2 szklanki bulionu drobiowego 3-4 ząbki czosnku 2 szalotki 3 łyżki oleju 1 łyżeczka oregano 1/2 pęczka natki pietruszki po 10 sztuk zielonych i czarnych oliwek ( opcjonalnie ) sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania :   M ięso pokrój na średnie

Przepisy i porady kulinarne
Niebiańskie sernikobrownie 227

bardzo delikatnie na podpieczony spód masę serową: Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu, zmielonego) 1 olejek waniliowy 1 łyżka budyniu waniliowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 2 jajka 100 g cukru pudru Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, blendujemy TYLKO DO POŁĄCZENIA składników, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Na przelaną na spód brownie masę serową, łyżką

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
prowansalski tort 178

smaczny. Świetnie komponuje się z kruchymi, lekko gorzkimi migdałowymi blatami. składniki: blaty: 200 g migdałów 300 g cukru pudru 10 białek sok z jednej cytryny krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru 3 łyżki amaretto ponadto: 50 g ciemnej, gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka Wysuszone migdały zmielić dość drobno. wymieszać z połową cukru pudru. Białka

6niebo
Rurki z adwokatem 195

wersji dla dorosłych z pysznym kremem adwokatowym. Kruche, pyszne i najlepiej od razu zróbcie ich więcej. Składniki: 250g mąki pszennej 125g jogurtu naturalnego 125g masła 250g mascarpone 100g śmietany kremówki 36% 75ml likieru adwokat 3 łyżki cukru pudru Olej lub masło do smarowania foremek Mąkę mieszamy jogurtem i masłem, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Schłodzone cienko rozwałkowujemy

Gotowanie i blogowanie
Ciasto Leśny Mech 111

szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 450 g. mrożonego szpinaku Krem: 500 ml. śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru mrożone jeżyny/maliny/borówki/jagody/pestki granatu/żurawina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Całe jajka ubić z cukrem. Powoli, cienką strużką wlewać olej i miksować dalej. Mąkę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kurczak tikka masala 137

szczypta ostrej papryki, wędzonej papryki oraz kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki mieszanki przypraw garam masala 1 łyżka syropu z agawy 1/3 łyżeczki soli 5-6 łyżek mleka kokosowego (lub śmietanki kremówki) sok z 1/3 cytryny natka pietruszki do dekoracji do podania: chlebek pita lub naan, jogurt naturalny, ryż długoziarnisty lub dziki Pierś kurczaka kroję w dużą kostkę. Składniki marynaty mieszam

Mango Papaja
czekoladowe serniczki w szklance 129

masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy masło i mieszamy. Następnie rozkładamy do 6 szklaneczek. składniki na masę czekoladową serową: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki 30% 100 g czekolady deserowej 25 g czekolady gorzkiej ziarenka z 1/2 laski wanilli 1 łyżka cukru pudru dodatkowo: bita śmietana do dekoracji płatki czekoladowe do dekoracji wykonanie: Czekoladę deserową i gorzką

Domowy Smak Jedzenia
Przepis na idealne polewy do wypieków 123

łyżki mleka i 100 g wiórków kokosowych. Wszystko razem gotować do zgęstnienia masy, mieszając Polewa z orzechami: Podgrzewamy 100 g margaryny z 200 g posiekanych orzechów , 12 łyżek kremówki, 8 łyżek cukru i 2 łyżki kakao, podgrzewany do zgęstnienia mieszając

W Moim Magicznym Domu
Dorsz w panierce kukurydzianej 311

najpierw dobrze rozmrozić, a następnie dokładnie osuszyć, żeby się nie rozpadała podczas smażenia. Do panierki, wedle uznania, można dodać ulubionych przypraw.  Szklanka = 250 ml. Można użyć również śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 30 lub 36%. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Fit krem kokosowy Raffaello 294

miodu 3 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony 1/2 szklanki wiórków kokosowych + do posypania  całe migdały Mleko kokosowe ubić na sztywną pianę  (nie będzie tak sztywna jak kremówka, ponieważ ma mniej tłuszczu). Dodać obydwa serki, miód i wymieszać dokładnie łyżką. Gdy powstanie jednolita masa wmieszać wiórki. Przełożyć do pucharków/kieliszków, w środek włożyć cały migdał. Posypać wiórkami

Chocolate Muffin Blog
Tiramisu 117

Składniki: 750 g mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 paczki  podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru pudru 200 ml mocnej kawy espresso 60 g likieru amaretto  1 cytryna ok. 3 łyżki kakao Wykonanie: Przygotowujemy napar z kawy espresso, studzimy dodajemy likier. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Śmietankę łączymy bardzo delikatnie

kgwjanczewo
Tiramisu ze słomką ptysiową 203

oraz kakao. Tiramisu schłodzić w lodówce. (*)  Oryginalne tiramisu zawiera jajka, ale nie wszyscy je tolerują (na surowo). W tym przypadku należy pominąć jajka i do serka dodać ubitą kremówkę. Jednak to już będzie a'la tiramisu. (**)  Użyłam formy o wymiarach około 16 x 24 cm. Można robić w mniejszej lub większej - wtedy warstwa kremu będzie grubsza/cieńsza. Deser

Di gotuje
Pralinki z malinami i białą czekoladą 108

doskonale się komponują. Składniki na 20 czekoladek: 100 g czekolady mlecznej 125 g malin  3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki galaretki malinowej 20 g białej czekolady 3 łyżeczki śmietanki kremówki Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Przygotować silikonowe foremki na pralinki. Małym pędzelkiem pokrywać boki foremek. Czynność należy powtórzyć 3 - 4 razy, aż do momentu kiedy grubość naniesionej czekolady wyniesie

Świat Ciasta