ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:593/892)

Ciasto czekoladowo-buraczane. 134

godzinę, aż wbita w ciasto wykałaczka po wyjęciu będzie sucha. Zostawić w formie przez 20 minut, następnie wyłożyć na kratkę i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Gorzką czekoladę, śmietanę kremówkę 30% i ekstrakt waniliowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszać od czasu do czasu, aż powstanie gładka masa, wystudzić. Udekorować nią ciasto. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sos karmelowy z solą 102

Gęsty, maślany słonawy. Do lodów, deserów, gofrów, naleśników i... jedzenia łyżeczką :) Na poniedziałkową chandrę jak znalazł :) Składniki: 4 łyżki białego cukru 60ml wody 6 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła około 1/3 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Do rondelka o grubym dnie (koniecznie!) wsypać cukier, rozprowadzić go po całym dnie cienką warstwą i podgrzewać na średnim ogniu aż zbrązowieje. Następnie wlać

Pyry na Gaz
Mazurek czekoladowy 131

wymyśliłam sobie taką wiosenną z motylkami. Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 g śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Polewa 200 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Dekoracja posypka płatki migdałów Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekane zimne masło, proszek do pieczenia, cukier puder i śmietanę. Wszystko szybko zagnieść na gładkie

O kuchni z uczuciem
Wspomnienie lata: Sernik z wiśniami. 134

smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Przygotowaną kruszonkę rozkładamy równomiernie dociskając do spodu tortownicy.  2. Twaróg utrzeć na gładką masę ze pozostały cukrem, startą skórką cytrynową, 3 jajkami, kremówką, aromatem cytrynowym oraz kaszą manną. Tak przygotowaną masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie, Ciasto piec 50-60 min w temperaturze 175 st, C ( z termoobiegiem

vaniliowoczekoladowa
Drożdżowa strucla orzechowa 144

zimnego masła 50 g cukru Przygotowujemy kruszonkę. W misce szybko rozcieramy w palcach podane składniki.    Nadzienie: 300 g mielonych orzechów (włoskich,pekan lub brazylijskich) 100 ml śmietany kremówki 90 g miodu 1/2 łyżeczki aromatu rumowego 1 łyżka wódki lub rumu (wtedy nie dajemy aromatu) 1/2 łyżeczki cynamonu    1 białko Składniki (bez białka) na nadzienie dokładnie mieszamy

Chocolate Muffin Blog
Babka kakaowa ucierana 146

Składniki 3 jajka 1 szklanka maki pszennej 100 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa 200 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku stale ucierając. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i dodawać na przemian

O kuchni z uczuciem
Muffiny dla czekoladoholików 174

musisz wypróbować czekoladowe muffinki . Najlepiej użyć czekolady gorzkiej– o minimum 70% zawartości kakao - jest najbardziej aromatyczna. Jeżeli ubóstwiasz ciastka nadziewane, twoje kulinarne oczekiwania spełnią babeczki z kremem – wykorzystaj śmietanę kremówkę, ser mascarpone, kakao i cukier puder. Trzeci wariant to ciasteczka z kawałkami czekolady – do suchej masy trzeba dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto na maślance uprzyjemni smak rozpływającej się w ustach

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort z wiśniami 179

mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia blatów: 2 łyżki żelu wiśniowego z frużeliny wiśniowej + 105 ml wody Masa śmietanowa: 550 ml śmietany kremówki (30%) 2 łyżki cukru pudru Masa wiśniowa: Słoik / puszka frużeliny wiśniowej (ja zużyłam około 300 g ) 1. Masło miksujemy z roztopioną lekko ciepłą czekoladą. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. 2. Powoli dodajemy

NA MOIM TALERZU
biramisu 166

składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 500 ml piwa o smaku cytrynowym ok. 400 g podłużnych biszkoptów 4 banany, dojrzałe 4 żółtka 150 g cukru 1 laska wanilii 200 ml mocnego naparu kawy 2 łyżki likieru kawowego kakao do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Napar z kawy mieszamy z likierem kawowym. 250 ml piwa wlewamy

Domowy Smak Jedzenia
Naturalne przyprawy i dodatki do zdrowszego grillowania 138

syropem z agawy, dodać imbir, olej sezamowy i chili do smaku. Domowy sos czekoladowy . Jest on bardzo łatwy do zrobienia. Wystarczy w rondelku roztopić ciemną czekoladę ze śmietanką kremówką lub bitą śmietaną często mieszając i pilnując aby się nie przypaliła. The post Naturalne przyprawy i dodatki do zdrowszego grillowania appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Torcik Śmietanowo-Owocowy 116

nazywany "Hiszpanem" wypatrzyłam u MARGARYTKI, brałam udział w organizowanym przez nią konkursie;) Składniki na tortownicę (średnica 26 cm) 1 paczka biszkoptów ( ja używam tych z biedronki) 600 ml śmietany kremówki 30% ja dałam dużą i małą firmy Piątnica 4 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń Tortownicę wyłożyć pergaminem. Na spodzie poukładać biszkopty. Rozpuścić dokładnie 2 galaretki w 2 szklankach gorącej wody

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto Paryski Michałek 414

temp. 180* Gdy ostygnie przekrajamy na pół. DODATKOWO: Potrzebujemy 2 opakowania ciastek Paryskich z Biedronki( podłużne przekładane kremem i marmoladą) Masa Michałkowa: 0,5l śmietany kremówki 30% (najlepsza Rawicka z woreczka dostępna w Dino) 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 12-15 michałków w białej czekoladzie Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixem i dodajemy do ubitej serek mascarpone. Na koniec

Moje Słodkie Piekiełko
Śmietanowiec 167

częsci. W między czasie przygotowujemy galaretki 4 szt. (różne smaki i kolory), 1 galaretka w 1 szklance wody. Odstawiamy by stężały. Później kroim w kostkę. MASA: - 1 litr śmietany kremówki 30% - 2-3 łyżki cukru pudru - 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w szklance wody ( zamiast żelatyny można rozrobić galaretkę cytrynową w 1 szklance wody). Śmietanę delikatnie ubijamy, dodajemy cukier

Moje Słodkie Piekiełko
Malinowo- bezowa Chmurka 294

śmietanowa: 0,5 l śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki wody Najpierw rozrabiamy żelatynę, studzimy. Następnie ubijamy śmietanę kremówkę pod koniec ubijania dodajemy cukier, serek mascarpone i chłodną żelatynę. Masę tą wykładamy na zastygnięte maliny. Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Biała musza mieć temperaturę

Moje Słodkie Piekiełko
TAGLIATELLE ALE CARBONARA 131

makaronu tagliatelle 200 g szynki podwędzanej 4 żółtka 300 ml śmietany kremówki 1 ząbek czosnku parmezan oliwa sól morska pieprz świeżo mielony Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody na al dente, może to być również spagetti . Szynkę kroimy na kawałki, nie za małe aby nie zginęły nam w sosie. Na patelni rozgrzewamy oliwę i zrumieniamy szynkę. Dolewamy połowę śmietany

KuchcikoweLove