Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe z białek i śmietanki

Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe z białek i śmietanki

Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe z białek i śmietanki

Przepis na : deser

Prognozy pogody zapowiadają kolejne upały. Trzeba będzie sobie jakoś z nimi poradzić i ochłodzić się. Proponuję więc kolejny przepis na domowe lody z użyciem białek. Tym razem lody kokosowe, straciatella i jeżynowe :) Dla mnie idealne! Składniki: 400 ml śmietany kremówki 5 białek 150 g cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 50 g wiórek kokosowych pół szklanki jeżyn Sposób przygotowania: 1. Jajka parzymy we wrzątku. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę z 4 łyżkami cukru pudru. Odstawiamy. Ubijamy śmietanę z pozostał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na Ciasteczkowych Papierach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.