Pierogi z mięsem i pieczarkami

Pierogi z mięsem i pieczarkami

Pierogi z mięsem i pieczarkami

Przepis na : obiad

Przepis powstał dla odmiany zwykłych pierogów z mięsem. Od tej pory jeśli robię pierogi z mięsem to tylko wg tego przepisu. Nadzienie nie jest suche a wręcz bardzo wilgotne dzięki pieczarkom. Składniki: Ciasto: ok. 1 kg mąki pszennej 2 jajka ok. 1,5 szklanki wody Farsz: ok. 0,5 kg gotowanego mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) 30 dag pieczarek 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto dobrze wyrobić. Wody dodać tyle, żeby s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na Ciasteczkowych Papierach

Autor

dagitadagita

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, mięso, pieczarki, ciasto, pierogi z mięsem, mięso mielone, papryka, karczek, mielone, zupa, schab, sosy, por , pieczarki w cieście, mielone pieczarki, wieprzowina, zupa pomidorowa, obiad, schab gotowany, jajka z farszem, mięso duszone, mięsa pieczone, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pieczarki w sosie, pieczarki do obiadu, sos pomidorowy, pieczeń z mięsa mielonego, zupa z mięsem mielonym

Inne przepisy z Na Ciasteczkowych Papierach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.