Pierogi z mięsem i pieczarkami
Pierogi z mięsem i pieczarkami
Przepis na : obiad
Przepis powstał dla odmiany zwykłych pierogów z mięsem. Od tej pory jeśli robię pierogi z mięsem to tylko wg tego przepisu. Nadzienie nie jest suche a wręcz bardzo wilgotne dzięki pieczarkom. Składniki: Ciasto: ok. 1 kg mąki pszennej 2 jajka ok. 1,5 szklanki wody Farsz: ok. 0,5 kg gotowanego mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) 30 dag pieczarek 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto dobrze wyrobić. Wody dodać tyle, żeby s... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Na Ciasteczkowych Papierach
Autor
dagita
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, mięso, pieczarki, ciasto, pierogi z mięsem, mięso mielone, papryka, karczek, mielone, zupa, schab, sosy, por , pieczarki w cieście, mielone pieczarki, wieprzowina, zupa pomidorowa, obiad, schab gotowany, jajka z farszem, mięso duszone, mięsa pieczone, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pieczarki w sosie, pieczarki do obiadu, sos pomidorowy, pieczeń z mięsa mielonego, zupa z mięsem mielonym
Inne przepisy z Na Ciasteczkowych Papierach
Dodaj komentarz