ogórki - 26028 przepisów (strona:593/1736)

SAŁATKA BROKUŁOWA + FILMIK 112

jajkami i kukurydzą jest bardzo smaczna. Idealna na przyjęcia i nie tylko.  SKŁADNIKI :   1 brokuł  6 jajek  1 puszka kukurydzy 1 cebula czerwona 4-5 ogórków konserwowych 250 g dowolnej szynki wędzonej(...)PRZYGOTOWANIE :  Brokuł gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Dzielimy go na małe różyczki.  Cebulę, ogórki i szynkę kroimy w kostkę.  Kukurydzę odcedzamy.  Składniki sosu dokładnie mieszamy.  Składniki sałatki przekładamy do miski, wlewamy sos i dokładnie mieszamy.  Przed podaniem chłodzimy około 30 minut. Smacznego  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka ryżowa 136

kukurydzy z puszki 3 kiszone ogórki 1 czubata łyżka majonezu 2 czubate łyżki jagurtu naturalnego 1/2 łyżeczki pieprzu i soli Przygotowanie: Do miski wkładamy ugotowany ryż. Kabanosy i ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki i dokładamy do ryżu. Mieszamy i dodajemy kukurydzę. Na koniec dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz sól i pieprz. Mieszamy dokładnie. Smacznego Przepis

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Rolada z szynki -idealna przekąska na imprezę 21663

urodziny czy święta,można przygotować je dzień wcześniej i przed samą imprezą tylko pokroić-polecam spróbujcie sami  Składniki: 300 g szynki konserwowej w plastrach 4 łyżki majonezu 3 ogórki konserwowe 4-5 pieczarek marynowanych(lub podgrzybków) serek naturalny homogenizowany 200 g posiekana natka pietruszki  łyżka żelatyny sól,pieprz Przygotowanie: Żelatynę(...)zalej 4 łyżkami zimnej wody i odstaw na około 10 minut. Plastry szynki ułóż w prostokąt (30x40 cm) na folii aluminiowej tak, aby delikatnie zachodziły na siebie. Pokrój ogórki i pieczarki w drobną kostkę. Do warzyw dodaj majonez  , serek i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Podgrzej Żelatynę  rozrobioną z wodą w mikrofali ok 15-20 sekund

Swojskie jedzonko
Surówka z czerwonej kapusty, pora i papryki 122

script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 1/2 niedużej główki czerwonej kapusty - por ( jasno zielona cześć )  - 1/3 czerwonej papryki  - 2- 3 ogórki konserwowe - łyżka oleju, np. słonecznikowy - kilka kropel octu lub soku z cytryny - łyżeczka cukru - sól, pieprz   Kapustę(...)drobno szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy 2-3 minuty. Odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia. Por drobno kroimy i przelewamy na sitku wrzątkiem, odstawimy do odparowania. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, ogórki ścieramy na tarce o grubszych oczkach. Wszystkie warzywa razem łączymy, doprawiamy cukrem, solą, pieprzem, skrapiamy octem lub sokiem z cytryny ( 1 łyżeczka ), dokładnie mieszamy, skrapiamy olejem i odstawiamy

Kulinarne przemyslenia
Sałatka makaronowa z koperkiem 151

Składniki: - makaron świderki - 2 zielone ogórki - szynka(...)konserwowa - puszka kukurydzy - pęczek koperku - śmietana 18% - 3 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, cukier Przygotowanie: 1 . Makaron gotujemy, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. 2. Kroimy w kostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki wlewamy śmietanę, przeciskamy czosnek przez praskę, dodajmy majonez

Coś z niczego
Galaretka z warzyw kiszonych 111

proces produkcyjny rozłożyć na dwa dni, ponieważ te warzywa musimy najpierw ukisić. 2 marchewki 2 pietruszki 2-3 zielone ogórki Pół kalafiora lub pół brokuła Marchewki, pietruszki i ogórki drobno kroimy w talarki, natomiast kalafiora w różyczki. Zalewamy wodą z łyżka soli i zostawiamy na 24 godziny. Następnie będziemy potrzebowali Żelatynę w proszku Pieczarki marynowane ilość wg uznania

Pora na pora
Pasta z twarogu i makreli 122

200g twarogu  200g fileta wędzonego z makreli  3 ogórki kiszone 1 cebula 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz 1. Z fileta usuwamy skórę, rwiemy na małe kawałki. Ogórki i cebulę kroimy na małe kawałki.  2. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem

Szefowa kuchni
Sałatka makaronowa z szynką 138

ratunkowym, gdy ostatnio niespodziewanie przybyli goście. Zrobiona po prostu ze składników, które miałam w domu. Smakuje całkiem dobrze:) Składniki: 1 opakowanie makaronu ( ja wybrałam kolanka) 30 dag szynki 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy majonez ( ok. 4 łyżek lub wg uznania(...)ketchup ( 2 łyżki) sól pieprz Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. 2. Do miski wrzucamy makaron, pokrojoną w kostkę szynkę;  pokrojone również w drobną kostkę ogórki. Dodajemy kukurydze. Mieszamy. 3. Do sałatki dodajemy majonez, ketchup, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę przed podaniem najlepiej przechować parę godzin w lodówce. Hasta Luego

la cuchara
Zupa Gazpacho 114

idealne połączenie, któremu nie można się oprzeć. Danie świetnie sprawdza się w upalne dni, ponieważ chłodzi i jest bardzo lekkostrawna.    Składniki (4 porcje): 500 g pomidorów 1 ogórek 2 papryki czerwone 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 700 g gęstego soku pomidorowego 100 g grzanek biały pieprz, sól(...)Sposób przygotowania : Papryki myjemy, kroimy na ćwiartki, wydrążamy z pestek,oblewamy wrzątkiem i ściągamy z nich skórkę. Pomidory również parzymy i obieramy ze skorki Cebule myjemy i opieramy. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w słupki Wszystkie warzywa, oprócz ogórka, kroimy w kostkę i miksujemy za pomocą blendera lub miksera. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy sok pomidorowy, sok z cytryny oraz

The Slow Life Wife
Placki ziemniaczane z gulaszem i kiszoną zasmażaną kapustą 165

kapustą.  Po prostu pycha.  Obiad prosty ale troszkę pracochłonny.  Zapraszam :)  Składniki : 1 kg karkówki 1 cebula 1 czerwona papryka 6 pieczarek średniej wielkości 2 kiszone ogórki 1/2 papryczki chili sól, pieprz do smaku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka  przyprawy do bigosu Galeo 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Galeo 1 i 1/2 łyżeczki czerwonej papryki(...)minut. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy mięso i na małym ogniu podsmażamy, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, obrane umyte pieczarki pokrojone w pół plasterki. starte na tarce ogórki kiszone i umytą pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę. Wszystko mieszamy z mięsem i podlewamy około 500/ 600 ml wody. Patelnię przykrywamy i dusimy na małym ogniu co jakiś czas

Sama słodycz i szczypta chili
ozór w kwaśnym sosie 121

ozorków, 1 duża cebula, 0,5 szkl. czerwonego wina, 0,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu, 0,5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 2 średnie ogórki konserwowe, 4 średnie grzyby marynowane, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki oleju, cukier, sól Umyty ozór zalej w garnku wodą i gotuj do miękkości (w szybkowarze 45 minut). Gdy przestygnie obierz(...)pokrój w 1 cm plastry. Wywar pozostaw. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i wlej wino. Zagotuj, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe i grzybki oraz sok z cytryny. Włóż pokrojone ozory. Podlej taką ilością wywaru z gotowania, by przykrywały je do 3/4 wysokości. Gotuj całość 20 minut. Na koniec dopraw

Eksperyment sobotni
Sok zielona energia 114

Zawarta w soku witamina C chroni komórki przed zmianami wywołanymi niszczącym działaniem wolnych rodników. Składniki: 3 ogórki (400g) 2 banany (300g) winogrona jasne (300g) szczypta cynamonu Sposób przygotowania: Ogórki i banany obrać rozdrobnić w blenderze na jednolita masę. Winogrona umyć i wycisnąć w sokowirówce. Wszystkie składniki połączyć. Doprawić cynamonem

The Slow Life Wife
Zielony sok szpinakowy 137

kompleks ochronnie działający na układ nerwowy. SKŁADNIKI: 200 g szpinaku 400 g ogórków (3 średnie sztuki) 1 ząbek czosnku 400 ml mleka acidofilnego szczypta ziół prowansalskich SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki obrać i zmiksować blenderem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Ze szpinaku wycisnąć sok sokowirówką. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Doprawić ziołami do smaku. SMACZNEGO

The Slow Life Wife
Zupa Gazpacho 138

idealne połączenie, któremu nie można się oprzeć. Danie świetnie sprawdza się w upalne dni, ponieważ chłodzi i jest bardzo lekkostrawna.    Składniki (4 porcje): 500 g pomidorów 1 ogórek 2 papryki czerwone 2 cebule dymki 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 700 g gęstego soku pomidorowego 100 g grzanek biały pieprz, sól(...)Sposób przygotowania : Papryki myjemy, kroimy na ćwiartki, wydrążamy z pestek,oblewamy wrzątkiem i ściągamy z nich skórkę. Pomidory również parzymy i obieramy ze skorki Cebule myjemy i opieramy. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w słupki Wszystkie warzywa, oprócz ogórka, kroimy w kostkę i miksujemy za pomocą blendera lub miksera. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy sok pomidorowy, sok z cytryny oraz

The Slow Life Wife
Strogonow wg Elki 124

śmiało postawić na stole i serwować potrawę.  1 kg chudej szynki wieprzowej 500 g pieczarek 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 4 ogórki kiszone 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ostrej musztardy 3 łyżki śmietany 12% 3 łyżki mąki pszennej sól świeżo mielony pieprz mielona słodka  papryka pęczek natki pietruszki(...)mąką,wymieszać i przyrumienić. Zawartość patelni zalać bulionem,dodać koncentrat i musztardę,zagotować. Do garnka z mięsem wlać zawartość patelni,dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone w talarki ogórki kiszone. Doprawić do smaku solą,pieprzem i mieloną papryką. Całość gotować na małym ogniu do chwili aż mięso i papryka będą miękkie. Na koniec wymieszać ze śmietaną i posypać

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania