Dzisiaj mam dla Was przepis na chłodnik z botwinki, który co prawda wymaga krótkiego gotowania, ale to zaledwie kilkanaście minut. Kiedyś wydawało mi się, że nie lubię chłodników, a to z prostego powodu: u nas w domu nigdy się ich nie robiło! Jednak, gdy spróbowałam uznałam, że to naprawdę świetny posiłek podczas upalnych dni. Składniki: 1 litr bulionu warzywnego 1 pęczek botwinki z buraczkami 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka octu winnego sól, pieprz 400 ml kefiru dodatkowo: jajko ugotowane na twardo, 2-3 r... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...