ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:595/892)

MAKOWIEC JAPOŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I KRUSZONKĄ, BEZGLUTENOWY 385

ok.40 minut z termoobiegiem. Następnie zmniejszamy temperaturę na 150*C i dopiekamy jeszcze ok.35-40 minut. Ja polukrowałam swój lukrem z pudru trzcinowego z dodatkiem kilku kropli aromatu migdałowego i kremówki. Posypałam także pokruszonymi migdałami. Smacznego :-) Polecam także moje pozostałe makowce: Makowiec japoński w wersji de-luxe, na kruchym orkiszowym spodzie Makowiec na kruchym orkiszowym spodzie , z kruszonką Makowiec japoński

Smaczne Zdrowe
Makowiec bez mąki i tłuszczu (bezglutenowy) 1750

maku pół szklanki posiekanych orzechów, migdałów 1 łyżka suszonej skórki pomarańczowej  1,5 łyżeczki przyprawy do piernika (polecam tą ) Ganasz czekoladowy: 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem. Następnie dodać mak, orzechy, skórkę pomarańczową, przyprawę do piernika i wymieszać (masa wyjdzie gęsta

Domowa Cookierenka Agi
Gorąca czekolada 133

Gęsta, bardzo czekoladowa i niezbyt słodka. Najlepsza z dużym kleksem bitej śmietany i wiórkami czekoladowymi. SKŁADNIKI: 100g gorzkiej czekolady (72% kakao) 400ml mleka 200ml słodkiej śmietanki kremówki ewentualnie cukier/słodzik do dosłodzenia wiórki czekoladowe PRZYGOTOWANIE: W garnuszku z grubym dnem podgrzewamy mleko z połową śmietanki. Wykruszamy gorzką czekoladę i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 2 minut od zagotowania

Pyry na Gaz
Zwinięty tort truskawkowo - czekoladowy 149

Składniki: BISZKOPT 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao sól  (należy upiec dwa takie biszkopty) KREM  500 ml kremówki 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 śmietan - fixy + 3 łyżki kakao do wersji czekoladowej + 3 łyżki galaretki (dżemu) truskawkowej do wersji truskawkowej PONCZ 3/4 szklanki gorącej wody 4 łyżki

Cakes By Kejt
Sernik z brzoskwiniami 170

sera białego, twarogu , może być gotowy w wiaderku ale proszę czytać skład żeby nie okazało się ,że w serze nie ma sera - 6 dużych jajek - 250 ml kremówki 30 % - 1 1/2 szklanki cukru ( szklanka 250 ml) - 2 duże łyżki kaszy manny - 1 budyń waniliowy - duża puszka brzoskwiń - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 300 g herbatników

Wypieki Rene
Królowa ciast Karpatka 172

masła x 2 - szczypta soli x 2 - 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia x 2 - 4 jajka x 2 Masa : - 1 litr śmietany kremówki 30 % - 5 sztuk śmietan-fix - 3/4 szklanki cukru pudru + kilka łyżek do posypania ciasta Sposób wykonania : Wodę wlewamy do garnka ,doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy masło i sól , jak się rozpuści ściągamy z ognia i mieszając

Wypieki Rene
Ciasto Krówka 191

miodu twardego lub 4 łyżki płynnego - 250 g zimnego masła - 125 g cukru - pół łyżeczki sody - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka olejku waniliowego Do przełożenia : -1 litr kremówki 30% - 5 szt śmietan-fix - pół szklanki cukru pudru (można więcej lub mniej ,kwestia smaku) Dodatkowo : - 500g - puszka masy kajmakowej rozrzedzonej  w kąpieli wodnej - 100 g płatków migdałów

Wypieki Rene
Tort bezowy z masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi 176

średnio  1 białko ma ok 40 ml , na blat idzie 2 białka  - 80 ml więc cukru powinno być 160 ml - szczypta soli Do przełożenia - 1 litr śmietany kremówki 30 % - 4 - 5  sztuk śmietan- fix ( ilość zależy od konsystencji śmietany ,jak jest bardziej gęsta przy wylewaniu z kartonika to dajemy mniej) - pół szklanki cukru pudru

Wypieki Rene
Luksusowe ciasto z ajerkoniakiem i wiśniami 200

minutach wyjąć z blaszki i zostawić do ostudzenia, następnie posypać cukrem pudrem. Można dodatkowo podać z kleksem ubitej śmietany, polanym kisielem wiśniowym i obrzucić dodatkowo pozostałymi wiśniami. Kremówkę ubić na sztywno, na koniec wsypać łyżkę cukru pudru, delikatnie wymieszać. Kisiel wiśniowy – z 300 ml soku odlać trochę do rozmieszania mąki ziemniaczanej. Sok zagotować, wlać rozmieszaną mąkę ziemniaczaną i jeszcze

Kuchnia Pokoleń
Ciasto czekoladowe z burakami 180

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody łyżka octu 100 g kakao 320 g cukru 15g cukru z prawdziwą wanilią polewa czekoladowa: 100 g czekolady (dowolnej) 50 g śmietany kremówki (30%) 1 łyżeczka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Keksówkę o długości ok. 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 17o °C z funkcją termoobiegu. Buraki pokroić w kostkę, zblendować

Pyry na Gaz
Straciatella miętowa 177

mleka -300 g miętowych landrynek -3 łyżki cukru -1/2 szklanki wody -1 kostka masła -kilka kostek startej gorzkiej czekolady Pianka -150 ml jogurtu naturalnego -0,5 l śmietanki kremówki 36 % -2 łyżki cukru pudru -2 galaretki agrestowe lub kiwi + 250 ml wrzątku - gorzka czekolada, biszkopty okrągłe, 2 łyżeczki kawy Oddziel białka od żółtek- białka ubij na sztywno. Pod koniec

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik W-Z (Wuzetka) 223

krem: 500 gr śmietany 30 lub 36 % schłodzonej 2 łyżeczki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Polewa: 100 gr gorzkiej czekolady 100 gr śmietany kremówki 30 lub 36 % wiśnie z nalewki (wyciśnięte z nalewki) W małym garnuszku podgrzać śmietanę, prawie do wrzenia, dodać połamaną czekoladę, wymieszać. Poncz: 3/4 szklanki nalewki z wiśni 1/4 szklanki wody

moj przepis na
Kajmakowe love 189

Nazwa robocza: Bananowy jest … Ciasto powstało w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki Jest to biszkopt przekładany masą kajmakową, bananami, bitą śmietanką i kremówką kajmakową. Ciasto dla wielbicieli kremowych smaków. Składniki na tortownicę 21 cm: Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 3 łyżki i 1 łyżeczka mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek

moj przepis na
Tort podwójnie czekoladowy z owocami 206

długo. Nasączenie: sok z jednej cytryny dopełniony wodą przegotowaną (tak aby w sumie było 1,5 szklanki ponczu). Ponadto: 350 gr dżemu truskawkowego 350 gr dżemu malinowego 600 ml kremówki 500 gr mascarpone barwniki 3 opakowania biszkoptów podłużnych po 220 gr każde 4-6 opakowań mm orzechowych po 100 gr każde opakowanie Wykonanie: Pierwszy blat położyć na paterę, nasączyć

moj przepis na
Tarta z Crème Pâtissière 182

bardziej kremowy, mocno waniliowy. Jego konsystencja bardziej przypomina krem karpatkowy niż budyń. Nie zawiera barwników, ani zbędnych dodatków. Aby był jeszcze bardziej aksamitny, zamiast części mleka można dodać śmietanę kremówkę (pół na pół), a gdy chcemy aby był kremem adwokatowy, nic prostszego połowę mleka zastępujemy likierem jajecznym (swoją drogą, krem adwokatowy jest genialny, pamiętam, że kiedyś zrobiłam go do przełożeniu

moj przepis na