kurczak - 40214 przepisów (strona:595/2681)

Sałatka z kurczakiem i fasolką szparagową 79

ważne (zwłaszcza dziś), niemal zawsze możemy je przygotować z tego, co akurat mamy w kuchni.  Żeby uciec dziś od pieczywa na kolację postawiłam na sałatkę z kurczakiem - wyszła super. Sałatka z kurczakiem i fasolką szparagową - przepis na 4 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: opakowanie miksu sałat, 2 filety z kurczaka, 12 pomidorków koktajlowych, 100g fasolki szparagowej, łyżkę oleju(...)oliwek, łyżeczki musztardy, łyżeczki syropu klonowego, soli i pieprzu do smaku. 1. Mięso pokrój na mniejsze kawałki, przypraw pieprzem i solą. 2. Ma patelni rozgrzej olej i obsmaż kurczaka na rumiano, po czym odstaw do ostudzenia. 3. Fasolkę gotuj przez kilka minut, żeby była jędrna, odcedź i również odstaw do ostudzenia. 4. Pomidorki przekrój na pół. 5. Składniki sosu dokładnie

Z notatnika dietetyka
Przepyszne kotleciki serowo-drobiowe 117

Przepyszne kotleciki serowo-drobiowe Delikatne, lekko chrupiące z zewnątrz i pysznie soczyste w środku siekane kotleciki z kurczaka z dodatkiem żółtego sera. Palce lizać!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 10dkg żółtego sera typu gouda 2 jajka 1 łyżka majonezu 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej do smażenia     *** Mięso z kurczaka(...)kroimy w drobną kostkę *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Do miski przekładamy kurczaka oraz ser, wbijamy jajka i dodajemy majonez oraz łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu *** *** Do całości wsypujemy obie mąki *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Na patelni mocno rozgrzewamy olej i układamy po około dwie łyżki „ciasta” na każdy kotlet *** *** Smażymy na średnim ogniu

Blog z Apetytem
Biriani czyli kurczak po indyjsku 124

najbardziej popularnych potraw z ryżu wywodząca się z kuchni indyjskiej. Moja wersja to ryż basmati pachnący cebulą i wyrazistym czosnkiem, z dodatkiem świeżego startego imbiru, aromatycznych, soczystych kawałków kurczaka i suszonych śliwek. Smakuje rewelacyjnie i jest doskonałym pomysłem na sycący, pełnowartościowy obiad. Składniki: 200g ryżu basmati 750g mięsa z uda kurczaka bez skóry i kości 5 ząbków czosnku 4 cebule(...)Wykonanie: 1. Ryż wypłukać w wodzie, następnie zalać wodą i odstawić na około 15-20 minut. Po tym czasie ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku. 2. Mięso z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem i paprykami. Odstawić do lodówki  na około 1 godzinę. 3. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie z dodatkiem masła. Następnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Abstrakcyjna zupa z kurczakiem 103

Abstrakcyjna zupa z kurczakiem Lubimy dania jednogarnkowe, kiedy czasu na brak. Proponuję zupę z kurczakiem z papryką z dodatkiem curry. Składniki: ·        Filet z kurczaka ·        ½ kg ziemniaków ·        Cebula ·        Papryka czerwona ·        Papryka(...)Mięso kroimy kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2.   Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 3.   Pod koniec gotowania dodajemy kurczaka i kostki rosołowe. 4.   Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5.   Do cebuli dodajemy pokrojone paseczki papryki oraz czosnek. 6.   Warzywa łączymy z mięsem i doprawiamy

Kulinarna Chwila
Szpinakowa zapiekanka makaronowa 94

jedzenie dla Shreka – jest taka zielona i zakręcona. Do zrobienia zielonego sosu użyliśmy sprawdzonego połączenia smakowego – szpinaku, sera feta oraz kremówki. Zapiekankę wzbogaciliśmy podpieczonym mięsem z piersi kurczaka oraz startym serem (parmezanem i żółtym). Tak przygotowana zapiekanka bardzo nam smakowała, była sycąca i pożywna, wprost idealna na jesienny, szybki obiad. Składniki na szpinakową zapiekankę makaronową 250 g makaronu(...)cavatappi, świderek) 1 pierś z kurczaka 300 g świeżego szpinaku 150 g sera feta 250 ml śmietanki kremówki 3 ząbki czosnku 150 g startego żółtego sera sól, pieprz do smaku Dodatkowo: margaryna do wysmarowania formy olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, krótko obsmażyć na bardzo rozgrzanej

niecodziennikpary
Kurczak w porach w wolnowarze 100

Ostatnio staram się mieć w zamrażalniku oczyszczone i pokrojone w półplasterki białe części porów. Są świetną bazą lub dodatkiem dla wielu dań. Tym razem połączyłam pory z pieczarkami i kurczakiem, a wszystko przygotowałam w wolnowarze. Użyłam udek bez skóry ale ze skórą też będą dobre. Można też użyć kurzych piersi, ale moim zdaniem mięso z udek jest znacznie smaczniejsze(...)macie lub nie lubicie, można użyć musztardy Dijon. W trakcie pieczenia powstaje pyszny, kremowy sos, warto więc podać mięso z puree ziemniaczanym lub np z francuskimi kluskami. Polecam!  Kurczak w porach w wolnowarze - przepis składniki 450 g udek kurczaka, bez kości 200 g porów ( białe części) 1 cebula 3 ząbki  czosnku ok 100 g pieczarek

Stare Gary
Makaron ze szpinakiem i szparagami w sosie śmietanowym 129

Makaron ze szpinakiem i szparagami w sosie śmietanowym to idealne połączenie delikatnego smaku szparagów, śmietany, szpinaku i makaronu. Wbrew pozorom jest to bardzo lekkie i pożywne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka na bułce 135

mamy akurat w lodówce. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki oraz inne przepisy na zapiekanki . Składniki : 2 długie bagietki pszenne (lub 4 przekrojone bułki) 1 pierś z kurczaka 1 łyżka masła 20 dag żółtego, startego sera Sól, pieprz 1 czerwona cebula Świeża bazylia Składniki na sos : 2 ząbki czosnku 500 g passaty 1 łyżeczka suszonego oregano Sól, pieprz(...)przez około 15 minut. Po tym czasie powinna zgęstnieć. Następnie sos doprawiamy suszonym oregano oraz solą i pieprzem. Następnie na maśle podsmażamy cebulę oraz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Całość doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie przyprawą do kurczaka. Bagietki kroimy na pół, a następnie przekrawamy wzdłuż. Bagietki kolejno smarujemy przygotowanym sosem, podsmażoną piersią z kurczaka oraz czerwoną cebulą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka z kurczakiem i śliwkami 74

tego, że ok 12.00 w pracy idziemy całym działem jeść obiad i będąc w Poznaniu u rodziców poczułam ssanie w żołądku. Za długo nie myślałam – wyjęłam patelnię, pocięłam kurczaka w kostkę i szybko zamarynowałam. Przygotowałam szybką, sycącą sałatkę którą zawsze można zabrać ze sobą do pracy. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka(...)śliwki węgierki 1 pomidora kilka liści sałaty 1 ogórka gruntowego sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek Kurczaka myjemy, wykrawamy wszystkie błonki, które będą nam przeszkadzać. Przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną oliwy po czym odstawiamy na ok 30 minut w chłodne miejsce. W tym czasie przygotowujemy bazę sałaty – pomidory, ogórki i ową sałatę (możecie użyć sałaty lodowej

Szybko Tanio Smacznie
Stripsy/nuggetsy a’la KFC 1310

świetna propozycja na prostą i smaczną przekąskę, kolację czy obiad. Smakują wyśmienicie zarówno w towarzystwie domowego sosu czosnkowego jak i frytek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 duży ząbek czosnku 2 łyżeczki soli 1 czubata łyżeczka słodkiej paptyki pół łyżeczki pieprzu opcjonalnie większa szczypta ostrej papryki/ chili(...)olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia nuggetsów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kurczaka kroimy w ok centymetrowe plastry, do garnka/miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, 3/4 szklanki mąki, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy do powstania jednolitego ciasta, pokrojonego kurczaka przekładamy do marynaty z ciasta, dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na ok 2-3 h aby mięso przeszło smakiem, następnie

Blog kulinarny S9.PL
Kurczak miodowo-czosnkowy 114

Niejednokrotnie zdarza mi się, że nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu. Wówczas robię jakiś szybki sos, gdzie głównym składnikiem jest filet z piersi kurczaka. Pomysłów na takie dania jest wiele, a często składniki do ich przygotowania znajdziemy w lodówce. Dzisiaj przygotowałam kurczaka w sosie miodowo-czosnkowym z dodatkiem kolorowej papryki, cukinii i cebuli. Podałam go z ugotowanym ryżem(...)również dobrze smakowałby z makaronem lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 400 g filetu z piersi kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 mała cukinia 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 3 łyżki ciemnego sosu sojowego szczypta soli 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso

Danka Pichci
Zupa kokosowa z kurczakiem (Zuppa speziata al cocco con pollo) 142

SKŁ ADNIKI 400 g filet ó w z piersi z kurczaka 400 ml wody 200 ml mleka kokosowego 200 ml bulionu z kurczaka  3 cebulki dymki 5 cm świeżego imbiru 2 limonki 1 papryczka chili oliwa z oliwek s ó l **** INGREDIENTI 400 g di petto di pollo 400 ml di acqua 200 ml di latte di cocco(...)sale PRZYGOTOWANIE Obrany imbir drobno siekamy. Papryczkę chili kroimy na pól, usuwamy nasione i kroimy w plasterki. Cebulki dymki kroimy w drobną kostkę.  Filet z piersi kurczak kroimy w kawałki.  W garnku rozgrzewamy 3-4 łyżki oliwy. Podsmażamy papryczkę chili, imbir i cebulkę.  Dodajemy kawałki kurczaka, wlewamy mleko kokosowe i 400 ml wody; doprawiamy

La grande e la piccola cuoca
Kotlety drobiowe Szu Szu 102

Kotlety drobiowe Szu Szu to przepyszne, delikatne i soczyste mięso piersi z kurczaka w chrupiącej ciasto-panierce. Szybkie i proste w przygotowaniu, przepis poleciła mi koleżanka, na pewno jeszcze nie raz zagości na naszym stole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Jedna podwójna duża pierś z kurczaka 3 żółtka jajek 2 łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego 4 nie za czubate łyżki(...)czosnku 3 łyżki oleju plus olej do smażenia przyprawy: 1 łyżeczka soli. 1 łyżeczka słodkiej papryki, pół łyżeczki pieprzu, większa szczypta ostrej papryki, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na płaskie kotlety, które lekko rozbijamy tłuczkiem( staramy się aby wszystkie kawałki były mniej więcej tej samej grubości), do szerszego garnka/miski przekładamy wszystkie składniki do ciasto-panierki

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania