Przepis na : obiad
Paella z cukinią (czytaj paeja) to siostra włoskiego risotto i pilawu popularnego w Krajach Bliskiego Wschodu. Risotto gotujemy zalewają ryż porcjami bulionu, mieszając stale. Pilaw mieszamy co jakiś czas, ale zalewamy całą porcją bulionu, który mamy do wykorzystania w przepisie. Paella to ryż zalany od razu całym bulionem i nie mieszany w trakcie gotowania, tak by na spodzie wytworzyła się specjalna, zapieczona skorupka. No i paella to szafran, którego smak uwielbiam! Robi się ją naprawdę szybko, smakuje n... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...