ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:604/892)

Spaghetti carbonara (wg oryginału) 148

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Oryginalna carbonara nie zawiera kremówki - Włosi jej dodatek uważają za profanację tego dania. Powinna być również bez cebuli (ja dodałam). Jednakże na własne potrzeby - spaghetti można urozmaicić śmietanką czy odrobiną serka mascarpone. (2-3 porcje) 100-150g surowego wędzonego boczku lub pancetty (włoskiego suszonego boczku) 1 cebula 1 jajko 2 żółtka (ma być tyle

Di gotuje
Likier KRÓWKA 3877

pełnoletnich.  Jeśli zastanawiacie się, który likier lepszy: Kukułka czy krówka, to niestety Wam nie pomogę, bo dla mnie oba są znakomite! Składniki: 500 g krówek 350 ml śmietany kremówki lub mleka zagęszczonego niesłodzonego 500-700 ml wódki (u mnie 700 ml) Przygotowanie: Krówki umieścić w rondlu, zalać śmietaną i podgrzewać na małym ogniu (ale nie gotować!) od czasu

Domowa Cookierenka Agi
KOLOROWE PUCHARKI 148

Składniki: 3 galaretki o różnych kolorach  1 pojemnik kremówki (330ml)  1 banan  rozpuszczalne kakao do posypania  Sposób wykonania: Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Jedną galaretkę rozlać na płaski półmisek a dwie pozostałe do pucharków. Odstawić do stężenia. Śmietanę ubić i udekorować pucharki. Galaretkę w półmisku pokroić w kostkę i położyć na ubitą śmietanę. Ozdobić bananem

Prosto i Smacznie z Anetą
PYSZNY SERNIK NA KRUCHYM BEZGLUTENOWYM SPODZIE- MÓJ ULUBIONY 211

zdejmujemy obręcz. Ciasto przekładamy na talerz i posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym lub smarujemy lukrem przygotowanym z kilku łyżeczek pudru trzcinowego z kilkoma kroplami aromatu migdałowego i dodatkiem kremówki (lub wody). Ja posypałam wierzch dodatkowo płatkami migdałów. Smacznego :-) http://mojpieknystol.pl/ http://mojpieknystol.pl

Smaczne Zdrowe
PIEROGI NA SŁODKO Z TWAROGIEM - SMAK Z MOJEGO DZIECIŃSTWA 117

żółtko 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 1łyżka śmietany   Sos waniliowy: ************************** 0.5 kostki masła 2 łyżki cukru pudru ziarenka z pół łaski wanilii śmietanka kremówka 30 % *******************************  Z podanych składników Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.Rozwałkować cienko i wykrawać szklanką krążki.Nadziać farszem z białego sera. Twaróg biały zmielić i utrzeć z żółtkiem , szczyptą soli

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Makowiec z żurawiną na kruchym cieście 148

pewnością przypadnie również do gustu wielbicielom tradycyjnej wersji.   Ciasto : 250 g mąki pszennej 65 g cukru pudru 150 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka śmietany kremówki 36 %  Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać masło i posiekać łopatką lub nożem. Wbić jajko i wlać śmietanę. Zagnieść ciasto. Uformować w kule. Na blacie rozłożyć folię spożywcza i wyłożyć kulkę

Chocolate Muffin Blog
Zupa z suszonych borowików 192

marchewki 1 duża pietruszka kawałek pora kawałek selera 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżka majeranku 1 łyżka mąki z lekkim czubem 125 ml śmietanki kremówki 30% (pół szklanki) sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Grzyby zalewamy na noc trzema szklankami letniej wody (750 ml). Na drugi dzień

Poezja smaku
Ciasto lion 314

wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Kajmak równomiernie rozsmarować na herbatnikach, wygładzić i przykryć kolejną warstwą herbatników. Mascarpone ubić z twarogiem i kremówką na sztywno. Dodać cukry, wymieszać. Batoniki pokroić w niewielką kostkę, dodać do masy i połączyć. Krem dokładnie rozprowadzić na herbatnikach, wyrównać. Przykryć ostatnią warstwą herbatników. Śmietankę ubić na sztywno

Domowa cukiernia Ewy
Fleur de sel caramels - Pyszne karmelki z wanilią i solą 194

twarde, ale po chwili cudownie miękkną i stają się prawdziwymi "mordoklejkami"! Koniecznie wypróbujcie! Przepis od Yasmin Othman z książki "Atelier Confectionery". Składniki: 250g cukru, 125 ml śmietanki kremówki, 1 łyżka golden syrup / miodu, 30 g masła, 2 i 1/2 łyżeczki fleur de sel, 1 laska wanilii, wyskrobane ziarenka blacha o wymiarach 18x18 Do garnuszka z grubym dnem wlać śmietankę, dodać

Plate of Joy
Domowy krem kinder bueno 135

Orzechy rozdrobnić na malutkie kawałki, podprażyć je na suchej patelni. Masło i cukier rozpuścić w rondelku, przestudzić. Wystudzonym masłem zalać przygotowane wcześniej orzechy i zmiksować na niskich obrotach. Dodać kremówkę i miód, ponownie delikatnie zmiksować. Dodać mleko w proszku. Całość ucierać na puszysty krem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Trufle piernikowe 159

wersji śnieżnej - z cukrem pudrem, kakaowe i w orzechach :) Trufelki idealnie sprawdzą się jako prezent gwiazdkowy :) Składniki: - 100g pierników bez nadzienia i polewy - 200g gorzkiej czekolady - 100ml śmietany kremówki 30% - 2 łyżki serka mascarpone lub innego kremowego białego serka typu philadelphia - 1 łyżeczka mielonego cynamonu - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1 łyżka miodu dekoracja: - cukier puder - kakao - drobno posiekane orzechy/pistacje Gorzką

CookYourself
Deser bananowy song 219

większych dzieci :) Dla 3 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 4 obrane i pokrojone banany 1 obrane i pokrojone jabłko 3 łyżki serka homogenizowanego waniliowego 200ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru brzozowego Sok wyciśnięty z 1 cytryny Dodatki: suszona śliwka i orzech brazylijski Przygotowanie: 1/ Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą konsystencję, Przelać do pucharków, na górę ułożyć dodatki. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Urodzinowy tort Mimi z musem czekoladowym, truskawkami i ganache 150

mleka 55 g żółtek jaj 50 g cukru 20 g skrobi ziemniaczanej 40 g mlecznej czekolady 80 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 280 g ubitej śmietanki kremówki 36% Przygotowanie: Robimy krem budyniowy - dodajemy do garnka mleko, żółtka, cukier i skrobię. Podgotowujemy. Odstawiamy z gazu i dodajemy czekoladę. Dokładnie mieszamy. W szklance dodajemy żelatynę i zalewamy 2 łyżkami zimnej wody

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Castellane z grzybami w sosie gorgonzola 146

jest lekko zredukowany przez śmietanę. Wspaniale komponuje się z grzybami i makaronem.   Składniki 400 g makaronu castellane 200 g mrożonych grzybów 100 g sera gorgonzola 150 g śmietany kremówki 1 cebula 1 łyżeczka masła klarowanego 500 ml bulionu warzywnego natka pietruszki     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym

R'n'G Kitchen
Piernikowe tiramisu 127

następnie w kostkę (ciasto można także pokruszyć). Do 1/2 szklanki gorącej wody wsypujemy kawę, mieszamy i studzimy. Do wystudzonego naparu dodajemy łyżkę likieru migdałowego Amaretto. Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder ubijamy krótko mikserem. Masa powinna być gęsta. Przygotowujemy pucharki/szklanki/kieliszki. Na dno każdego z nich wsypujemy trochę rozdrobnionego piernika, polewamy go ok. 2-3 łyżeczkami kawy z dodatkiem likieru

MyCookBook.pl