 Babeczki ze słonym karmelem i orzechami 164
Babeczki ze słonym karmelem i orzechami 164przerywając ucierania dodajemy kolejno po jednym jajku i na koniec masę kajmakową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy partiami do mokrych składników. Masę przelewamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 10 minut w 180 st. C. Posypujemy solą i orzechami i pieczemy kolejne 10-15 minut
Kucharzyca Muffinki piernikowe (Gingerbread muffin) 176
Muffinki piernikowe (Gingerbread muffin) 176przyprawami. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Muffiny pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone babeczki odstawiamy do wystygnięcia. Krem Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, szczyptą cynamonu i serkiem philadephia. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffinki. **** PREPARAZIONE Muffin Riscaldate il forno
La grande e la piccola cuoca Muffiny z malinami i piernikami 137
Muffiny z malinami i piernikami 137następnie napełnij je masą do 3/4 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C przez 25 min. Dekoracja: resztkę czekolady (50g) rozpuść z kawałeczkiem masła i od razu polej babeczki. Na przestygniętej polewie ułóż płatki suszonej róży, żurawinę, możesz muffinki udekorować dowolnie, np. płatkami migdałowymi, orzechami, a nawet pokruszyć pierniki. Smacznego! Artykuł Muffiny z malinami i piernikami pochodzi z serwisu
Raj dla Podniebienia Mufiny z masą makową z białego maku 175
Mufiny z masą makową z białego maku 175Może nie wyszły idealne, bo jakieś "brzuszki "im wyrosły,ale za to "z uśmiechem ".Po rozkrojeniu babeczki akurat tak mi się skojarzyło.Mufinki proste do zrobienia, można użyć dowolnego nadzienia np, ugotowanego budyniu, jakiegoś dżemu lub tak jak u mnie masa makowa z białego maku.Zostało mi trochę takiej masy od rogalików marcińskich .Do upieczenia mufinek użyłam mąki szymanowskiej
Moje domowe kucharzenie Muffinki choinki 160
Muffinki choinki 160nasze stoły trafią tradycyjne makowce, pierniki i serniki proponuję zrobić pachnące piernikiem i pomarańczami muffinki w kształcie choinek. To propozycja zarówno dla małych jak i trochę większych, bo babeczki w takiej świątecznej wersji posmakują każdemu.Można je zrobić także na same święta, będą pięknie prezentowały się Waszych stołach. Przy okazji chciałam Wam polecić stronę ambition.pl , gdzie znajdziecie mnóstwo przepisów, akcesoriów
Bon appetit mon amie CZEKOLADOWE BABAECZKI Z MARCEPANEM 154
CZEKOLADOWE BABAECZKI Z MARCEPANEM 154Wilgotne babeczki czekoladowe z pyszną marcepanową kulką w środku. Odpowiednio słodkie i czekoladowe, długo zachowujące świeżość. Przygotowanie ich trwa chwilę, pod warunkiem, że minimum godzinę wcześniej wyjmiecie składniki z lodówki. Pamiętajcie, aby po dodaniu suchych składników do mokrych, mieszać masę krótko i delikatnie. Zbyt długie mieszanie sprawia, że ciasto po upieczeniu traci lekkość i wilgotność. Masa może
cool and minty Czekoladowe muffinki z pająkiem 174
Czekoladowe muffinki z pająkiem 174się 1 listopada, a z nim halloween-owe zabawy. Na takie przyjęcie dla dzieci możemy zrobić czekoladowe muffiny z pajączkami. Przy okazji możemy zaangażować maluch do pomocy w wykonaniu babeczek będą miały podwójną zabawę. CZEKOLADOWE MUFFINY Z PAJĄKIEM Składniki: muffiny: (12 szt.) 250 g mąki 150 g cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka
Bon appetit mon amie Muffinki kakaowe z borówkami (vege) 131
Muffinki kakaowe z borówkami (vege) 131borówkami w wersji vege podbiją nie tylko wegańskie serducha. Są naprawdę smaczne i pachnące. A do tego łatwe i szybkie. I to jest chyba najlepsza rekomendacja Składniki na 12 babeczek: 2 ½ szklanki mąki ½ szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka roślinnego 4 łyżki musu jabłkowego ¾ szklanki oleju 200 g borówek Składniki suche (mąkę, cukier
Słodki sentyment Łatwe i szybkie babeczki z truskawkami 222
Łatwe i szybkie babeczki z truskawkami 222Ciasto tak łatwe i szybkie, że dłużej zajmuje pokrojenie truskawek niż przygotowanie samych babeczek. Co więcej ciasto nic przez to nie traci na smaku, jest lekkie, delikatne i wilgotne za razem. Naprawdę warte poświęcenia kilku minut na przygotowanie. Składniki: 2 jajka 100 g cukru 150 ml maślanki 150 ml oleju 150 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Słodki Blog Czekoladowe muffiny z dynią (Muffin di zucca e cioccolato) 186
Czekoladowe muffiny z dynią (Muffin di zucca e cioccolato) 186kropelki czekoladowe. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Muffiny pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone babeczki odstawiamy do wystygnięcia. **** PREPARAZIONE Riscaldate il forno a 180 gradi. Nel frullatore mettete la polpa di zucca, l'olio e l'acqua. Frullate il tutto fino ad ottenere una consistenza
La grande e la piccola cuoca Fit mug cake na płatkach jęczmiennych 227
Fit mug cake na płatkach jęczmiennych 227pieczenia, syrop daktylowy i przyprawę. Mieszamy składniki łyżką. Masę przekładamy do dużej filiżanki. Filiżankę z masą wkładamy do kuchenki mikrofalowej. Ciasto zostawiamy w kuchence około 3,5 minuty. Naszą babeczkę wyciągamy z filiżanki na talerzyk. Polewamy miodem lub syropem z agawy, do tego pół plasterka cytryny i gotowa. Smacznego
Słodkie okruszki Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 146
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 146mieszanka do wypieku pieczywa lub do mniejszych deserów, ze względu na swój lekko orzechowy posmak. Mąka jęczmienna . Sprawdzi się jako mieszanka mąk do wypieku pieczywa lub mniejszych deserów jak babeczki czy ciastka. Nie przesadzajmy jednak z ilością, bo im więcej tej mąki, tym większa kruchość. Za to mała jej ilość nadaje wilgotności. Mąka kukurydziana (bezglutenowa). Korzystając z jej żółtawej
zdrowo i aktywnie Muffinki cytrynowe 174
Muffinki cytrynowe 174ciasta nakładać do wysmarowanej metalowej formy muffinkowej lub do foremek silikonowych – do ok. ¾ wysokości. Do formy metalowej można wkładać papilotki. Piec w 200 C przez ok. 10 - 12 min. Babeczki są gotowe, gdy wbity w nie patyczek jest suchy. Przygotować masę cytrynowa. Mikserem ubić masło z twarożkiem i cukrem pudrem. Dodać sok z cytryny i ucierać aż masa zgęstnieje
Gotujemy i jemy Muffinki kokosowo-marchewkowe 174
Muffinki kokosowo-marchewkowe 174papilotek, formy do muffinek wysmarowanej masłem lub foremek silikonowych. Powinno wypełnić ok. ¾ foremki. Piec w temp. 180 C ok. 20 – 25 min. Muffinki są gotowe, gdy patyczek wbity w babeczkę jest suchy
Gotujemy i jemy