babeczki - 15371 przepisów (strona:604/1025)

muffiny z aronią i białą czekoladą 201

Dodaję białą czekoladę oraz owoce aronii i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi około 15 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe muffinki posypuję cukrem pudrem

babka w formie
Muffinki orzechowe z Grześkiem. 131

następnie dodajemy orzechy i przesiewamy mąkę z proszkiem wszystko mieszamy mikserem, na końcu dodajemy ubite białka, posiekanego wafelka  i delikatnie mieszamy łyżką. Pamiętajmy że ciasto na muffinki czy babeczki miesza się jak najkrócej, gdy ciasto będziecie długo wyrabiać muffinki wyjdą twarde. Do papilotek nakładamy porcję ciasta ja nakładam zawsze łyżką  do lodów wtedy wszystkie wychodzą raczej równe. Piekarnik

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowe muffiny z gruszką i cynamonem 118

muffinek - klik ... Mogę śmiało przyznać, że sprawdza się doskonale. Naprawdę dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie. Co prawda można w niej upiec tylko 6 babeczek, ale są one sporej wielkości. Akurat w tym przepisie wchodzi trochę więcej, lecz nie ma problemu jak gotowe ciasto trochę postoi, a muffinki zostaną upieczone w dwóch turach

Di gotuje
Muffiny imbirowe ze śliwkami 152

Bardzo lubię wspólne gotowanie i pieczenie. Dzisiejszy temat to jesienne muffiny. Postanowiłam zmodyfikować ten przepis i upiekłam bardzo jesienne babeczki z rozgrzewającym imbirem i słodko-kwaśnymi śliwkami. Razem ze mną wypieki przygotowały: Gin , Ania i Emilia . Składniki na 10-12 sztuk: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka imbiru

Czerwień i błękit
Czekoladowe mini babeczki 182

Takie babeczki świetnie sprawdzają się na przyjęciach dla dzieci. Są małe i naprawdę pyszne :) Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znikają :) Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 3 łyżki gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 2 szklanki mleka migdałowego (można zastąpić

kuchnia doski
Figi i kawa. Muffinki 204

najniższych  obrotach. Krem się zważy, a następnie przybierze pożądaną konsystencję. Na końcu dodać kawę, połączyć. Krem przełożyć do woreczka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki. Wyciskać na babeczki, następnie oprószyć je kakao i udekorować figami pokrojonymi w ósemki. Smacznego! A za niecałe dwa miesiące znów jadę do szkoły. Ależ ten czas pędzi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki z mąki kokosowej z imbirem 152

Lubię smak imbiru, ten jego lekko pikantny posmak. Postanowiłam go wykorzystać do babeczek. Składniki : 200 g twarogu 2 jaja 50 g mąki kokosowej łyżeczka imbiru 3 łyżki cukru/słodzika 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę za pomocą blendera. Wkładamy do foremek do muffin. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Limonkowe muffinki do kubka gorącego kakao 196

łyżeczki proszku do pieczenia – u mnie Wodzisław sok z 1 limonki (+ opcjonalnie skórka z limonki) 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko cukier puder do oprószenia babeczek *muffinki nie są za słodkie, jeśli wolicie słodsze wypieki możecie zwiększyć ilość cukru Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni (u mnie grzanie góra-dół). W jednej misce mieszamy łyżką składniki suche

Słodkie okruszki
Muffinki czekoladowe z bydyniem 139

Uwielbiam te babeczki,są bardzo lekkie,pyszne i czekoladowe.Przepis pochodzi ze strony  Smaker.pl . Oczywiście nie byłabym sobą jakbym odrobinę nie zmieniła przepisu.Babeczek z mojego przepisu wychodzi dosyć sporo,więc można zmniejszyć proporcję składników o połowę.Muffinki są naprawdę pyszne i szybkie w przygotowaniu.Polecam wypróbować. Budyń waniliowy: 400 ml mleka czubata łyżka mąki ziemniaczanej czubata łyżka mąki pszennej 3 łyżki

Anielskie wypieki
Muffinki z białą czekoladą i suszoną żurawiną 87

wymieszać łyżką. Czekoladę drobno pokroić. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce masy. Powrzucać po kilka kawałeczków białej czekolady. Pozostałe ciast rozłożyć po równo. W surowe babeczki powtykać suszoną żurawinę. Piec ok 20-25 minut w temp. 200 st. Smacznego

Zielona Kuchnia
Waniliowe muffinki z suszonymi figami 72

mokre. Połączyć obie masy i dokładnie przemieszać. Foremki (lub blachę) do muffinek wyłożyć papilotkami. Masę nakładać łyżką. Figi suszone pokroić na drobne kawałki. Powciskać po kilka kawałeczków w każdą babeczkę. Piec ok 20-25 minut w temperaturze ok. 200st. Smacznego

Zielona Kuchnia
Cynamonowe muffinki na maślance 236

Cynamonowe pięknotki <3  Wstyd, cynamon tematem bloga a tu dopiero cynamonowy przepis ! Muffinki. Czy aby na pewno ? A nie czasem babeczki (cupcakes) ? I tu mam dylemat. Bo te nie są na maśle ,ale z drugiej strony są wilgotne , dość ciężkie i nie potrzebują żadnego kremu. A może ja się zwyczajnie nie znam ? ;) Nieważne jak je nazwać

CynamonemPoOczach
Śniadaniowe mini muffinki jajeczne z cukinią, szynką i żółtym serem (bez mąki) 116

muffinki, które są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. W zasadzie możecie je nadziać Waszymi ulubionymi składnikami, ale z pewnością ładnie podane (*) zyskają na atrakcyjności. Polecam! (około 10 małych babeczek) 3 jajka 1/4 łyżeczki curry sól, pieprz Dodatkowo: 100g szynki 100g cukinii 50g żółtego sera Ponadto: masło/olej do wysmarowania formy Szynkę z cukinią (młodą ze skórką, starszą obrać) pokroić

Di gotuje
Rabarbarowe muffinki z budyniem 121

wszyscy się ze mną zgodzą, ale jestem pewna, że większość sądzi podobnie jak ja... ;). Tym razem ten zgrany duet przybrał u mnie formę rozkosznych muffinek ( tak tak, muffinek, nie babeczek ;) ). Muffinki są mięciutkie, wilgotne, dzięki rabarbarowi kwaskowe, a waniliowy budyń - domowy, jak w Eklerkach - dopełnia całości. A jeśli budyń ugotujemy wcześniej, to cała reszta pracy pójdzie błyskawicznie :). Bardzo polecam :). Składniki

Opowieści z piekarnika
Babeczki marchewkowe z bitą śmietaną 152

Babeczki marchewkowe puszyste i mięciutkie. Najlepsze na ciepło ale w wersji na zimno z bitą śmietaną wcale nie tracą na smaku. Warto wypróbować bo przepis jest szybki i łatwy ; ) Składniki : 1, 5 szklanki startej marchwi  2 szklanki mąki pszennej  1,5 szklanki cukru  1 szklanka oleju lub oliwy z oliwek  4 jajka 1 łyżeczka sody

Słodka Strefa

Proponowane wyszukiwania