babeczki - 15371 przepisów (strona:596/1025)

Muffiny grahamki z truskawkami 85

Muffiny grahamki z truskawkami to zdrowe i jednocześnie bardzo smaczne babeczki, które można uznać za pełnowartościową przekąskę lub zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego. Mąka graham charakteryzuje się sporą zawartością białka i nadała muffinkom ciekawego posmaku. Dodatkowo są one bardzo miękkie oraz długo zachowują swoją świeżość. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia i eksperymentujcie z ulubionymi owocami. Polecam! Muffiny grahamki z truskawkami - składniki

Di gotuje
Muffinki kakaowe z borówkami (vege) 77

borówkami w wersji vege podbiją nie tylko wegańskie serducha. Są naprawdę smaczne i pachnące. A do tego łatwe i szybkie. I to jest chyba najlepsza rekomendacja Składniki na 12 babeczek: 2 ½ szklanki mąki ½ szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka roślinnego 4 łyżki musu jabłkowego ¾ szklanki oleju 200 g borówek Składniki suche (mąkę, cukier

Słodki sentyment
Muffinki kawowo-czekoladowe 94

części mąki. Mieszamy. Kawę zaparzamy w minimalnej ilości wody i studzimy Następnie dodajemy tę kawę, śmietanę i resztę mąki i dokładnie wszystko mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek na babeczki – tak do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Studzimy i polewamy czekoladową polewą oraz posypujemy płatkami migdałowymi. Smacznego!   Share 0 Tweet 0 Pinterest 2 2 Shares

Latosiowydom
Nie wyrzucam jedzenia! Zamrażam. Co można mrozić? Zaskoczę Cię tymi 8 produktami! 108

aromat. I ważna sprawa na koniec – twarde sery poddane zamrożeniu wytrzymają 3 do 4 miesięcy. Natomiast sery półtłuste możemy mrozić tylko do 14 dni. 8. Ciasto, placek, deser, babeczki itp … – słodkie pyszności zostawiłam sobie na sam koniec. Co można mrozić? Na pewno gotowe, świeżo zrobione ciasto np na tartę ( przepis na tartę ze szpinakiem – pycha !) Zgodnie

W Kawiarence
Muffinki bananowe z czekolada 94

babeczki są tak łatwe do zrobienia, że ​​każdy, nawet dzieci, mogą je przygotować. Nie ma żadnych wymyślnych składników i zazwyczaj wszystko, czego potrzebujesz, jest już w kuchni. Ciasto przygotowuje się w 10 minut.I nie ważne czy jesteś królową wypieków czy początkującym kuchcikiem zrobisz je bez problemu w mgnieniu oka. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffiny bananowe z masłem orzechowym 123

Muffiny z bananami i masłem orzechowym. Bardzo dobre połączenie smaków. Babeczki wychodzą aromatyczne oraz wilgotne w środku. Na wierzchu, jeśli były wcześniej posypane brązowym cukrem, mają chrupiącą skorupkę. Dodam jeszcze, że na drugi dzień są równie dobre, a może nawet lepsze :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Babeczki ze słonym karmelem i orzechami 114

przerywając ucierania dodajemy kolejno po jednym jajku i na koniec masę kajmakową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy partiami do mokrych składników. Masę przelewamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 10 minut w 180 st. C. Posypujemy solą i orzechami i pieczemy kolejne 10-15 minut

Kucharzyca
Muffinki piernikowe (Gingerbread muffin) 116

przyprawami. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Muffiny pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka.  Upieczone babeczki odstawiamy do wystygnięcia. Krem Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, szczyptą cynamonu i serkiem philadephia. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffinki. **** PREPARAZIONE Muffin Riscaldate il forno

La grande e la piccola cuoca
Muffiny z malinami i piernikami 84

następnie napełnij je masą do 3/4 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C przez 25 min. Dekoracja: resztkę czekolady (50g) rozpuść z kawałeczkiem masła i od razu polej babeczki. Na przestygniętej polewie ułóż płatki suszonej róży, żurawinę, możesz muffinki udekorować dowolnie, np. płatkami migdałowymi, orzechami, a nawet pokruszyć pierniki. Smacznego! Artykuł Muffiny z malinami i piernikami pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Mufiny z masą makową z białego maku 111

Może nie wyszły idealne, bo jakieś "brzuszki "im wyrosły,ale za to "z uśmiechem ".Po rozkrojeniu babeczki akurat tak mi się skojarzyło.Mufinki proste do zrobienia, można użyć  dowolnego nadzienia np, ugotowanego budyniu, jakiegoś dżemu lub tak jak u mnie masa makowa z białego maku.Zostało mi trochę takiej masy od rogalików marcińskich .Do upieczenia mufinek użyłam mąki szymanowskiej

Moje domowe kucharzenie
Muffinki choinki 104

nasze stoły trafią tradycyjne makowce, pierniki i serniki proponuję zrobić pachnące piernikiem i pomarańczami muffinki w kształcie choinek. To propozycja zarówno dla małych jak i trochę większych, bo babeczki w takiej świątecznej wersji posmakują każdemu.Można je zrobić także na same święta, będą pięknie prezentowały się Waszych stołach. Przy okazji chciałam Wam polecić stronę ambition.pl , gdzie znajdziecie mnóstwo przepisów, akcesoriów

Bon appetit mon amie
CZEKOLADOWE BABAECZKI Z MARCEPANEM 99

Wilgotne babeczki czekoladowe z pyszną marcepanową kulką w środku.  Odpowiednio słodkie i czekoladowe, długo zachowujące świeżość.  Przygotowanie ich trwa chwilę, pod warunkiem, że minimum godzinę wcześniej wyjmiecie składniki z lodówki.  Pamiętajcie, aby po dodaniu suchych składników do mokrych, mieszać masę krótko i delikatnie. Zbyt długie mieszanie sprawia, że ciasto po upieczeniu traci lekkość i wilgotność. Masa może

cool and minty
Czekoladowe muffinki z pająkiem 129

się 1 listopada, a z nim halloween-owe zabawy. Na takie przyjęcie dla dzieci możemy zrobić czekoladowe muffiny z pajączkami. Przy okazji możemy zaangażować maluch do pomocy w wykonaniu babeczek będą miały podwójną zabawę. CZEKOLADOWE MUFFINY Z PAJĄKIEM Składniki: muffiny: (12 szt.) 250 g mąki 150 g cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka

Bon appetit mon amie
Muffinki kakaowe z borówkami (vege) 80

borówkami w wersji vege podbiją nie tylko wegańskie serducha. Są naprawdę smaczne i pachnące. A do tego łatwe i szybkie. I to jest chyba najlepsza rekomendacja Składniki na 12 babeczek: 2 ½ szklanki mąki ½ szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka roślinnego 4 łyżki musu jabłkowego ¾ szklanki oleju 200 g borówek Składniki suche (mąkę, cukier

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania