babeczki - 15371 przepisów (strona:600/1025)

czekoladowe babeczki 112

bueno  Przygotowanie: w jednej misce połącz wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre (Thermomix czas 1 min / obr 4-5) połącz je dokładnie ze sobą  blachę na babeczki wykładamy papilotkami nakładamy do połowy foremki ciastem - następnie układamy czekoladę i przykrywamy kolejną łyżką ciasta pieczemy przez około 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st Smacznego

Gotowanie z pasją
Cynamonki 84

około 1,5 godz. Masło na nadzienie rozpuść i zdejmij z ognia. Dodaj cynamon, cukier waniliowy i trzcinowy. Wymieszaj i pozostaw do wystygnięcia (masa zgęstnieje). Zagłębienia formy do pieczenia babeczek czy muffinek wysmaruj masłem. Ciasto wyłóż na stolnicę obficie posypaną mąką (nie żałuj mąki podczas rozwałkowywania, ciasto jest mięciutkie i klejące). Rozwałkuj duży prostokąt o grubości około

Delicious Place
Babeczki rabarbarowe z miętą 70

Składniki: (9 szt. babeczek) 300 g. mąki pszennej 16 g. świeżych drożdży 4 łyżki cukru + 1 łyżeczka 1/2 szkl. letniego mleka 20 g. masła 2 duże jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g. rabarbaru 4 łyżki cukru trzcinowego garść listków mięty Rabarbar pokrój w małą kosteczkę, grube łodygi najpierw przekrój wzdłuż. Wymieszaj w garnku z cukrem trzcinowym i postaw

Delicious Place
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 314

Mięciutkie, biszkoptowe babeczki o aromacie cytryny nadziane curdem z malin, ozdobione kremem malinowym przypadną do gustu małym i dużym łasuchom. Można je zrobić na przykład na letnie przyjęcia dla dzieci zamiast ciasta. CYTRYNOWE MUFFINKI Z KREMEM MALINOWYM   Składniki: puree z malin: 250g malin muffiny: (14 szt) 200 g mąki 200 g cukru 125 g masła 2 jajka 1/2 szkl

Bon appetit mon amie
Babeczki z czereśniami 115

Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Następnie dodajemy owoce i mieszamy. Przygotowaną masą wypełniamy kokilki do muffinek. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C. 1 babeczka ma ok. 160 kcal

Kucharzyca
Babeczki chałwowe 115

Dziś tak szybko do Was wpadam z pysznym przepisem. Wakacje w pełni, ja leniuchuje i ładuje akumulatory na kolejne miesiące a Wy jak spędzacie czas? Babeczki szybkie i smaczne, polecam! Składniki; 25 dag mąki pszennej 2 jajka 10 dag cukru 12 dag gęstego jogurtu 60 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag chałwy ( ja dałam klasyczną) szczypta soli

Radość kipiąca uśmiechem.
Porzeczkowe muffinki z kruszonką 129

mąkę , delikatnie zmiksować-tylko do połączenia.  Ciasto wyłożyć do papierowych foremek na muffinki do ¾ objętości, posypać umytą i osuszoną czerwoną porzeczką. Składniki kruszonki rozetrzeć palcami i posypać babeczki. Piec około 25-30 minut w temp 175*c.  Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Muffiny z truskawkami i recenzja książeczki Julia piecze muffinki... 129

przestudzone masło z cukrem. Mieszamy łyżką, nie musimy tego robić dokładnie, mogą pojawiać się grudki.  Na samym końcu wrzucamy pokrojone owoce, część możemy zostawić aby poukładać na wierzchu babeczek. Papierowe papilotki wkładamy do foremki, napełniamy do 3/4 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego do 200C piekarnika i pieczemy 15-18 minut. Książeczka opisuje w zasadzie dzień Julii, która od rana przygotowuje

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny nadziewane czereśniami 142

pojawiają się owoce sezonowe, to powstają u mnie sezonowe desery.  Tym razem na ogrodzie moich rodziców obrodziły czereśnie i dodałam ich do waniliowych babeczek. Tak powstały muffiny z czereśniami. To prosty przepis, który zawsze wychodzi. Muffiny ładnie wyrastają i są puszyste. Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kuchnia co dnia
MUFFINKI JOGURTOWE- BARDZO WILGOTNE 249

suche i całość delikatnie wymieszać, nie wyrabiać, nie mieszać zbyt długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, rozłożyć do nich równo ciasto. Można do każdej babeczki wcisnąć po niedużym kawałku czekolady lub dodać mniejszą truskawkę, poziomki, jeżyny, itp. lub nie dodawać nic. Formę z muffinami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.18-19 minut

Smaczne Zdrowe
Owocowe Muffinki Śniadaniowe / Bezglutenowe, Bez Mleka 153

Przepis na te ciekawe muffinki znalazłam w nowej książce Sarah Rainey "Trzyskładnikowe Wypieki" i jak sam tytuł wskazuje jest to właśnie, taki trzyskładnikowy wypiek. Babeczki wychodzą tak puszyste i lekkie, że można je zrobić od razu z podwójnej porcji bo szybko znikają ;) Dla niejadków będą pysznym śniadaniem, a dla tych którzy lubią trochę więcej zjeść, po śniadaniowym deserkiem ;) Składniki

Gotowanie...to proste !
Migdałowe serniczki z musem truskawkowym 148

Babeczki nie muszą być nudne, tak samo jak sernik. Serniczki to bardzo podzielna wersja mojego ulubionego ciasta. Szybka w wykonaniu, ale i wykorzystująca sezon na truskawki. Czy Wy tez lubicie serniczki? :) Składniki: 0,5 kg sera twarogowego (użyłam z wiaderka)\ 1/2 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 2 białka 2 duże łyżki budyniu śmietankowego w proszku  2 łyżki posiekanych

ChilliJemy
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 126

drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej matki. Od tej pory Anglicy podają je do tradycyjnej popołudniowej herbaty, a Amerykanie na śniadanie. Muffinki, czyli bezdrożdżowe bułeczki w kształcie grzybka, pojawiły się dopiero w drugiej

mojewypiekiinietylko
Muffiny bazyliowe z pomidorem nadziewane mozzarellą 110

sprawdzą się przy każdej okazji i naprawdę świetnie smakują. Są bardzo aromatyczne, mięciutkie i długo pozostają świeże. (Minimum 2 dni - dłużej nie sprawdzałam, gdyż ciężko było oprzeć się ostatniej babeczce, która miała posłużyć do testu świeżości.) Bazyliowa nuta jest dość wyczuwalna i idealnie łączy się z pomidorem oraz ciągnącym się nadzieniem w postaci mojej ulubionej mozzarelli. Koniecznie sami sprawdźcie. Polecam

Di gotuje
Tartaletki z kremem chałwowym i owocami 137

produkty były w tej samej temperaturze, co uchroni krem przed zważeniem. TARTALETKI Krem nałożyć na kruche spody, przy pomocy rękawa cukierniczego lub dekoratora do ciast, przybrać owocami. Babeczki warto schłodzić w lodówce około godziny przed podaniem , wówczas krem będzie sztywniejszy, ale nie jest to warunek konieczny Smacznego!!! Artykuł Tartaletki z kremem chałwowym i owocami pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania