Babeczki są jednym z najprostszych i najszybszych znanych mi wypieków. Zawsze ratują sytuację gdy znajomi wpadną z niezapowiedzianą wizytą lub najdzie nas ochota na coś słodkiego do porannej kawy, a szafki świecą pustkami. Z pomocą tego przepisu, w niecałe 30 minut wyczarujecie przepyszne muffinki w wersji bananowej z dodatkiem chrupiących orzechów, które zachwycą każdego łasucha. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaZbliża się Halloween, dla tych co obchodzą polecam nie straszne, nie krwawe, ale takie zabawne i przyjazne babeczki nietoperze :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldZbliża się Halloween, dla tych co obchodzą polecam nie straszne, nie krwawe, ale takie zabawne i przyjazne babeczki nietoperze :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldChciołech na szybko cojsik do kafeju1, miołech2 trocha syra i … bōło fajne maszkycynie3. Sōm4 trocha wilgotne, miynkutke i wōniajōm5 citrōłnōm6. Co potrza? 3 jajca [...] Artykuł Babeczki ze syrym (Muffiny z serem) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniosobnych miskach łączymy suche i mokre składniki, a następnie do mokrych dodajemy suche i mieszamy dokładnie, aby masy połączyły się. Masę wykładamy do formy na muffinki. Do każdej babeczki dodajemy jedną truskawkę, wciskając delikatnie jej kawałki na wierzch. Pieczemy w 180 st. C przez 25 minut. Zamiast truskawek mogą być maliny, jeżyny, borówki lub jagody, które już bez krojenia dodaj
Kucharzycajajka 1/3 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła 240 g puree z dyni 1 banan 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka cynamomu 1 łyżeczka proszku do … Czytaj dalej Babeczki dyniowe
czarrna od kuchnikoniec do suchych składników dodaję mokre i mieszam za pomocą łyżki aby połączyły się w jednolitą masę bez grudek mąki. Ciasto nakładam łyżką do sylikonowych foremek na muffinki. Babeczki piekę w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez 25 minut. Smacznego! Spróbuj także: chlebek dyniowy, muffinki marchewkowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź
Natka Pietruszkimufinki znalazłam na blogu “Przy dużym stole” . Przyznam się szczerze, że ten przepis był moim pierwszym i jak się okazało, nie ostatnim przepisem na te małe, smaczne babeczki. Składniki suche: (Składniki na 12 sztuk) 240 g mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżeczki gorzkiego kakao Składniki mokre: 250 ml mleka
Moja Delicjaulubionej książki Gordona Ramsay’a “Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”. Jak większość przepisów Gordona, również i ten okazał się trafiony. Chrupiąca granola świetnie komponuje się z wilgotnym środkiem babeczek. Składniki: 100 g roztopionego masła 2 jaja 250 ml mleka 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 125 g cukru trzcinowego nierafinowanego drobnego
Moja DelicjaDeser z czerstwych muffinek z jagodami to banalnie prosty i mega szybki deser. Jest moim sposobem na wykorzystanie babeczek, które straciły już swoją świeżość i nie mają chętnych do konsumpcji. Zamiast muffinek możecie wykorzystać kawałki starszego ciasta. Ja w swoim deserze użyłam muffinek z borówkami, które przygotowuje się bez użycia miksera. Czytaj więcej: Deser z czerstwych muffinek z jagodami
Moja Delicjapowiedział, że piernik nadaje się tylko na zimę i święta? Ja uwielbiam korzenne smaki i dziś zaproponuję Wam szybkie babeczki z kremem z owoców leśnych. Na rynku możecie jeszcze znaleźć świeże jeżyny, ale można użyć także mrożonych, a borówka teraz jest już całoroczna :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpowiedział, że piernik nadaje się tylko na zimę i święta? Ja uwielbiam korzenne smaki i dziś zaproponuję Wam szybkie babeczki z kremem z owoców leśnych. Na rynku możecie jeszcze znaleźć świeże jeżyny, ale można użyć także mrożonych, a borówka teraz jest już całoroczna :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldśliwki w pełni, zjadam je dosłownie kilogramami i korzystam póki są takie pyszne i świeże. Zjeść wszystkich nie dam rady, dlatego przygotowuję z nimi także różne pyszności, np. takie babeczki w wersji fit. Są nie tylko pyszne ale i zdrowe dlatego można bezkarnie zjeść jedną albo dwie do kawusi. Składniki: 2 i 1./2 szklanki (250 g) mąki owsianej
Cynamonowe szczęściepiekarnik do 180*c z termo obiegiem. Piec około 25/30 minut. Wystudzić. Lukier: Przesiany cukier puder utrzeć z łyżką gorącej wody dodając kilka kropel pomarańczowego ekstraktu.Polać zimne babeczki, udekorować połówkami orzechów włoskich. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonmuffinki bananowe bez cukru. Bardzo prosty przepis, idealnie nadaje się na rodzinne wypieki z dzieckiem. My z Zosią bardzo polecamy Dodałyśmy do naszych muffinek płatki owsiane i dzięki temu babeczki stały się nieco chrupiące, a dodatkowo wzbogaciłyśmy je o błonnik pokarmowy. Do ich upieczenia użyłyśmy także mąkę orkiszową, bo jest zdecydowanie zdrowsza niż klasyczna pszenna. Przeczytacie o tym tutaj . Zapraszamy
Natka Pietruszki