Babeczki nie muszą być nudne, tak samo jak sernik. Serniczki to bardzo podzielna wersja mojego ulubionego ciasta. Szybka w wykonaniu, ale i wykorzystująca sezon na truskawki. Czy Wy tez lubicie serniczki? :) Składniki: 0,5 kg sera twarogowego (użyłam z wiaderka)\ 1/2 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 2 białka 2 duże łyżki budyniu śmietankowego w proszku 2 łyżki posiekanych
ChilliJemydrożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej matki. Od tej pory Anglicy podają je do tradycyjnej popołudniowej herbaty, a Amerykanie na śniadanie. Muffinki, czyli bezdrożdżowe bułeczki w kształcie grzybka, pojawiły się dopiero w drugiej
mojewypiekiinietylkosprawdzą się przy każdej okazji i naprawdę świetnie smakują. Są bardzo aromatyczne, mięciutkie i długo pozostają świeże. (Minimum 2 dni - dłużej nie sprawdzałam, gdyż ciężko było oprzeć się ostatniej babeczce, która miała posłużyć do testu świeżości.) Bazyliowa nuta jest dość wyczuwalna i idealnie łączy się z pomidorem oraz ciągnącym się nadzieniem w postaci mojej ulubionej mozzarelli. Koniecznie sami sprawdźcie. Polecam
Di gotujeprodukty były w tej samej temperaturze, co uchroni krem przed zważeniem. TARTALETKI Krem nałożyć na kruche spody, przy pomocy rękawa cukierniczego lub dekoratora do ciast, przybrać owocami. Babeczki warto schłodzić w lodówce około godziny przed podaniem , wówczas krem będzie sztywniejszy, ale nie jest to warunek konieczny Smacznego!!! Artykuł Tartaletki z kremem chałwowym i owocami pochodzi z serwisu KieruneKuchnia
KierunekuchniaLubicie czekoladowe muffiny ?? Te przypadną Wam na pewno do gustu Przepis na pyszniutkie czekoladowe muffiny o smaku truflowym. Składniki 12-14 sztuk: – 2 szklanki mąki
I LOVE LIFEnowości, więc zakupiłam ją i na pierwszy rzut postanowiłam upiec babeczk. Nie miałam pojęcia jak mąka zachowuje się w wypiekach, więc skorzystałam z przepisu na opakowaniu, zmieniając jedynie dodatki. Babeczki wyszły pyszne i gdybym nie wiedziała, że mają coś wspólnego z groszkiem to pewnie bym sie nie zorientowała. Jednak wiedziałam i nawet udało mi się wyczuć lekką, ciekawą nutę tego
Mienta blogZaraz uciekam na siłownię. Dzięki niej przez cały dzień czuję się szczęśliwa. Wczoraj jednak na tzw przegryzkę w czasie filmu upiekłam muffiny z groszkiem, kukurydzą i serem. Babeczki mają to do siebie, że są szybkie i pyszne. Składniki: 150 g groszku z puszki po odsączeniu z zalewy 150 g tuńczyka w sosie własnym Princess (pod odsączeniu z sosu
Kuchnia w oparachsłoika dodawać najróżniejsze mieszanki aby powstały wspaniałe przepisy. Dodatkowo do słoika z ciastem możemy dodać jakieś "gratis". W moim przypadku jest to syrop cukrowy Diamant, który użyjemy do wypieku babeczek jak i piki do ich ozdoby. SKŁADNIKI Do słoika wsypujemy: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 70 g cukru trzcinowego Diamant
Kuchnia w oparachkokosowy i przykrywamy drugim mini blatem. Na to znów nakładamy krem kokosowy i przykrywamy kolejnym mini blatem. Nasze mini torciki i smarujemy go kremem. Obtaczamy brzegi wiórkami kokosowymi. Wierzch babeczek ozdabiamy dekoracją cukrową. Zapraszam również do obejrzenia filmu, w którym firma #BEKO pokazuje jak sprytnie pokroić ciasto tak aby wyglądało jak #ciastozobrazka
Kuchnia w oparachtych babeczkach rządzi kokos. Ja i moi mężczyźni nie jesteśmy fanami kokosowych smaków. Miałam w szafce promocyjny zestaw mąki i cukru kokosowego. Chcąc je zużyć, wybrałam najprostszą wersję, a mianowicie muffiny. Dodałam do nich suszone wiśnie i żurawiny. Smak nas zaskoczył i kokosowym wypiekom mówimy: TAK! Składniki na 11-12 muffin: 2 jajka 1/3 szklanki oleju kokosowego 250 g sera
Czerwień i błękitByły już czekoladowe to teraz czas na waniliowe babeczki . Jest to bazowy przepis, który możemy wzbogacić o np. owocowy dodatek (maliny, borówki) lub kawałki czekolady ! Na przyjęcie, dla dzieci lub jako szybki deser, który dodatkowo zmieści się do torebki 😄 SKŁADNIKI: 250 g mąki typ 450 2½ łyżeczki proszku do pieczenia ⅔ szklanki (135 g) cukru ¼ łyżeczki
Marcepanowa kuchniaPołączenie pomarańczy i czekolady musi smakować dobrze :) A jak pachnie! Delikatne, mięciutkie mini babeczki, w sam raz do koszyczka i na wielkanocny stół :) Genialne w swojej prostocie :) Polecam, nie tylko na święta ;) PS Radosnych Świąt Kochani :* Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię
Domowa cukiernia EwyKLIK. Wprowadziłam jednak trochę zmian. Zamiast rodzynek wykorzystałam czereśnie namoczone w winie, a zamiast margaryny dodałam masło. Zrezygnowałam z kremu cytrynowego, natomiast wykorzystałam wanilię, świeże maliny i miętę. Babeczki jeszcze przed nasączaniem wyszły przepyszne. Ciasto drożdżowe pięknie pachnące i delikatne. Poncz z wytrawnym winem dodał im charakteru, a maliny i mięta przyjemnego orzeźwienia. Babki nasączone ponczem dłużej zachowują swieżość, ciasto
Mienta blogWilgotna i bardzo smaczna babeczka dla wielbicieli kawy ;) Składniki na foremkę z kominkiem lub bez: 4 całe jajka 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (lekko czubata) 150 ml oleju 1 łyżka kako + 1/2 łyżki mielonej kawy 1-2 łyżeczki kako + 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżki kawy inki Do dekoracji
Gotowanie...to proste !foremkach do babeczek możemy nie tylko piec smaczne świąteczne smakołyki, ale również przygotować kolorowe, słodkie lub wytrawne galaretki
Przepisy Kulinarne