słoika dodawać najróżniejsze mieszanki aby powstały wspaniałe przepisy. Dodatkowo do słoika z ciastem możemy dodać jakieś "gratis". W moim przypadku jest to syrop cukrowy Diamant, który użyjemy do wypieku babeczek jak i piki do ich ozdoby. SKŁADNIKI Do słoika wsypujemy: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 70 g cukru trzcinowego Diamant
Kuchnia w oparachkokosowy i przykrywamy drugim mini blatem. Na to znów nakładamy krem kokosowy i przykrywamy kolejnym mini blatem. Nasze mini torciki i smarujemy go kremem. Obtaczamy brzegi wiórkami kokosowymi. Wierzch babeczek ozdabiamy dekoracją cukrową. Zapraszam również do obejrzenia filmu, w którym firma #BEKO pokazuje jak sprytnie pokroić ciasto tak aby wyglądało jak #ciastozobrazka
Kuchnia w oparachtych babeczkach rządzi kokos. Ja i moi mężczyźni nie jesteśmy fanami kokosowych smaków. Miałam w szafce promocyjny zestaw mąki i cukru kokosowego. Chcąc je zużyć, wybrałam najprostszą wersję, a mianowicie muffiny. Dodałam do nich suszone wiśnie i żurawiny. Smak nas zaskoczył i kokosowym wypiekom mówimy: TAK! Składniki na 11-12 muffin: 2 jajka 1/3 szklanki oleju kokosowego 250 g sera
Czerwień i błękitByły już czekoladowe to teraz czas na waniliowe babeczki . Jest to bazowy przepis, który możemy wzbogacić o np. owocowy dodatek (maliny, borówki) lub kawałki czekolady ! Na przyjęcie, dla dzieci lub jako szybki deser, który dodatkowo zmieści się do torebki 😄 SKŁADNIKI: 250 g mąki typ 450 2½ łyżeczki proszku do pieczenia ⅔ szklanki (135 g) cukru ¼ łyżeczki
Marcepanowa kuchniaPołączenie pomarańczy i czekolady musi smakować dobrze :) A jak pachnie! Delikatne, mięciutkie mini babeczki, w sam raz do koszyczka i na wielkanocny stół :) Genialne w swojej prostocie :) Polecam, nie tylko na święta ;) PS Radosnych Świąt Kochani :* Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię
Domowa cukiernia EwyKLIK. Wprowadziłam jednak trochę zmian. Zamiast rodzynek wykorzystałam czereśnie namoczone w winie, a zamiast margaryny dodałam masło. Zrezygnowałam z kremu cytrynowego, natomiast wykorzystałam wanilię, świeże maliny i miętę. Babeczki jeszcze przed nasączaniem wyszły przepyszne. Ciasto drożdżowe pięknie pachnące i delikatne. Poncz z wytrawnym winem dodał im charakteru, a maliny i mięta przyjemnego orzeźwienia. Babki nasączone ponczem dłużej zachowują swieżość, ciasto
Mienta blogWilgotna i bardzo smaczna babeczka dla wielbicieli kawy ;) Składniki na foremkę z kominkiem lub bez: 4 całe jajka 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (lekko czubata) 150 ml oleju 1 łyżka kako + 1/2 łyżki mielonej kawy 1-2 łyżeczki kako + 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżki kawy inki Do dekoracji
Gotowanie...to proste !foremkach do babeczek możemy nie tylko piec smaczne świąteczne smakołyki, ale również przygotować kolorowe, słodkie lub wytrawne galaretki
Przepisy Kulinarnemiesiącu swoje święto mają "Muffinki" więc i u mnie nie mogło zabraknąć tych uroczych babeczek :) Moja propozycja mocno czekoladowa dodatkowo przełożona dżemem z wiśni, ale można przełożyć je również kremem czekoladowym ! Wilgotne w środku, rozpływające się w ustach a w smaku ... przekonajcie się sami ! SKŁADNIKI: 300 g mąki pszennej (najlepiej typ 450) 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Marcepanowa kuchniaMiękkie i puszyste babeczki cytrynowe
Przepisy KulinarnePiękne i kolorowe babeczki będą cudowną ozdobą każdego stołu. Oprócz tego, że pięknie wyglądają są również bardzo smaczne, a dzieci za nimi szaleją. Potrzebujemy: 100 g miękkiego masła 90 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jaja 125 g maki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia polewa biała Emix 2 opakowania posypki kolorowej Emix Miękkie masło ucieramy z cukrem
MamaOskarkadłużej.) Ciasto doprawić do smaku i zmieszać z pokrojonymi w kostkę jajkami. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek). W środku każdej babeczki umieścić po jednym mini kabanosku. (Powinien odrobinę wystawać ponad surowe ciasto.) Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Podawać
Di gotujeDziś kolejny prosty przepis na małe babeczki – mufiinki. Tym razem padło na akcent pomarańczy i rodzynek. Muffinki z dżemem pomarańczowym, tartą skórką z pomarańczy i rodzynkami – może być coś lepszego na deser w ciągu dnia w taką pogodę?! Kształtne, aromatyczne, pulchniutkie i delikatne w smaku muffinki. Podałam je z lukrem i płatkami migdałów. Można posypać je orzechami, udekorować
Zasmakuj Kuchnimaślanką. Łączymy suche i mokre składniki. Jeśli będzie potrzeba dolewamy trochę maślanki lub kefiru. Masę przekładamy do kokilek na muffinki. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180 st. C. Babeczki można udekorować bitą śmietaną lub kremem mascarpone (mascarpone ucieramy z ksylitolem i odrobiną soku z cytryny). 1 porcja ma ok. 176 kcal
KucharzycaŁatwe w przygotowaniu pachnące cynamonem i skórką pomarańczową marchewkowe babeczki to fajny pomysł na przygotowanie muffinek w odsłonie z nowymi smakami. Składniki: 130g masła 250g mąki pszennej 150g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki cynamonu 200g marchewki (waga po obraniu) Lukier: 100g cukru pudru 1 łyżka wody 2 łyżki soku
Szalona Kuchnia Eweliny