Czas czytania: 3 min Arancini , po włosku „pomarańczki” jest to klasyczna potrawa rodem z Sycylii. Podawana jako danie główne lub przystawka. Włosi jedzą często
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: < 1 min Jesień… a za oknem zimno i mokro. Proponuję dla rozświetlenia i ocieplenia klimatu domowego, lampion z dyni. To co prawda
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Bułki pszenne jedne z lepszych, jakie jadłam miękkie, puszyste, delikatnie i wilgotne po prostu pyszne. Niezwykle proste w przygotowaniu ciasto, ciasto, które
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Tartaletki z ganaszem i malinami, pyszności! Bazą są tartaletki wypiekane z kruchego ciasta wypełnione ganaszem czekoladowym ze świeżymi malinami, smakowy obłęd! Ganasz
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Zupa grzybowa oczywiście najlepsza jest z suszonych grzybów. Suszone grzyby dają zupie niepowtarzalny aromat z pewnością nie uzyskamy takiego efektu ze świeżych
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: < 1 min Zupa dyniowa na mleczku kokosowym. To kolejna odsłona zupy z dyni, tym razem przygotowana na mleku kokosowym z kolendrą i krewetkami
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Figi zapiekane z kozim serem. Bardzo wykwintna i wyszukana przekąska, a jednocześnie banalnie prosta i szybka do przygotowania. Połączenie świeżych fig, koziego
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Pierniczki w stylu skandynawskim są kruche i niesamowicie aromatyczne. Podczas pieczenia w całym domu unosi się cudowny aromat korzennych przypraw. Pierniczki wypiekać
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Czekoladowe ciastka z chilli smakują lepiej niż z najlepszej cukierni. Ciastka są z kategorii ciężkich i sycących, podane z filiżanką kawy zaspokoją
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Rogale marcińskie wypiekane są z okazji dnia św. Marcina, czyli 11 listopada . Tradycja wywodzi się z czasów pogańskich, kiedy to podczas jesiennego
SprawdzonaKuchnia.pl