Muffinki z dżemem śliwkowym są inspirowane przepisem od Kluko. Są nie tylko proste w przygotowaniu ale i jest to pierwszy mój eksperyment, jeżeli chodzi o takie babeczki. Do tego w mojej kuchni uzbierało się trochę słoiczków z dżemami domowej roboty od Babć, więc nie mogłam się oprzeć, by nie nadziać nimi muffinek. Składniki suche 3,5 szklanki mąki 1 łyżeczka
Pink Enveloperadę jeszcze coś przygotować..ale i tak sporo zrobiłam w ciągu kilku dni..Tym razem wykorzystałam fasolkę szparagową..skorzystałam z tego przepisu, z tym ,że ja zrobiłam babeczki...na gorąco posmakowały..a na zimno już mniej..ale zjedzone i przez moich domowników i przez sąsiadów [ chyba ] - dałam na spróbowanie. 300 g młodej fasoli szparagowej 80 g cukru
Moje domowe kucharzenieJeżeli lubicie brownie, jeżeli nie boicie się, że czekolada ogarnie Was w 100% i pochłonie malinowo- porzeczkowym szaleństwem to zdecydowanie pokochacie te babeczki. Proste w wykonaniu, znikają w oka mgnieniu i to jest ich największą wadą ;) Jedynym pozytywem jest to, że proporcje pozwalają nam na zrobienie 20-22 sztuk co wydłuża odrobinę ich istnienie. Spróbujcie :) Składniki: 335g mąki pszennej
ChilliJemyDodaję kokos, posiekaną białą czekoladę oraz owoce i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi 12 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni
babka w formiePyszne babeczki, idealne na letnie upały. SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła 250 g kwaśnej śmietany 12% 200 g czerwonej porzeczki 280 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub wysmarować masłem
Passions hobbies lifeBabeczki z orzeźwiającą nutą mięty są bardzo proste w przygotowaniu, właściwie to nie da się ich zepsuć. Wystarczy roztopić masło, połączyć suche składniki z mokrymi i gotowe. Składniki: 150g margaryny niepełna szklanka mleka 2 jajka 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 60g kakao szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3 gałązki mięty Stopioną
Wrzosowa PolanaBabki, babeczki, fajnie się je zajada nie tylko od święta ale i na co dzień. Do kawy czy herbaty, u mnie czystka, z koleżanką, mamą czy teściową - będzie zachwycona. Smakiem przypomina mi moje ulubione kawowe herbatniki a lekka nuta czekolady, polecam upieczcie koniecznie. Kawowa babka z wiśniami i lukrem wiśniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewyrabiamy ciasto, po czym wstawiamy je do lodówki na 1/2 godziny. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o grubości około 1/2 cm, na posypanej mąką stolnicy. Metalowymi foremkami na babeczki wycinamy ciasto, po czym wylepiamy nim foremki. Tartaletki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st.C około 20 minut a po upieczeniu studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem
Smakowite DaniaŚmietanę ubić z cukrem na sztywno. Truskawki oczyścić, zmiksować je blenderem i przetrzeć przez sito, dodać do śmietany. Razem chwile zmiksować, przełożyć masę do rękawa cukierniczego i dekorować zimne babeczki
Camilla w kuchniSezon na Muffinki czas zacząć!:) Od dawna noszę się z zamiarem wypróbowania nagromadzonych przepisów na te urocze babeczki. Ich wykonanie jest proste, czas pieczenia krótki, a efekt taki, że znikają bardzo szybko;) Dziś prezentuję Wam przepis na muffinki najprostsze w kolorystyce. Zwykłe - nie-zwykłe, bo z kawałeczkami gorzkiej czekolady, która wdzięcznie rozpływa się w ustach, pieszcząc podniebienie. Chrupiące z zewnątrz
Kuchnia smakówinnymi owocami, ale w sezonie nie może zabraknąć truskawek, zwłaszcza, że idealnie komponują się one z czekoladą, która wzbogaca wnętrze muffinów. Z podanej porcji można przygotować 9-10 babeczek . Muffiny orkiszowe z truskawkami i czekoladą Składniki: 160g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 160g jogurtu naturalnego 60g cukru trzcinowego 60g oleju kokosowego 1 jajko 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 płaska łyżeczka proszku
Smakołyki Berenikinimi również dzieci, uwielbiam je za prostotę w przygotowaniu, wierzch można posypać przesianym cukrem pudrem. Foremki ze zdjęcia do nabycia w sklepie Cukieteria Składniki: Na 12-15 babeczek 2 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 1,5 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru ½ szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka pokrojonych świeżych truskawek Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Jajka wbijam
Wanilia i Kardamonsezonie truskawkowym nie może zabraknąć prostych, a zarazem smacznych babeczek z truskawką w środku. Są wilgotne i puszyste, musicie spróbować. SKŁADNIKI na ok. 10 muffinek Składniki suche: 1 szkl. mąki pszennej Młynomag , 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 2 łyżki cukru waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki mokre: ½ szkl. jogurtu naturalnego, ¼ szkl. oleju, 1 jajko Dodatkowo: truskawki, lukier, wiórki
słodki bratekMiękkie i puszyste babeczki, w których zatopione są kawałki czekolady ozdobione zostały bitą śmietaną i cząstkami mandarynek. Czytaj więcej
Przepisy KulinarneMuffiny inaczej babeczki. Proste w przygotowaniu, miękkie, puszyste... Idealne do popołudniowej kawki, na imprezy, spotkania. A ja je dziś upiekłam dla córci z okazji Dnia Dziecka :) Składniki: * 250 g mąki pszennej * 6 łyżek cukru * 4 łyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli * 250 ml mleka lub wody gazowanej * 80 ml oleju * 2 jajka Wykonanie: Mąkę
Zrób to smacznie