Wytrawne baby z cukinią i serem camembert

Wytrawne baby z cukinią i serem camembert

Wytrawne baby z cukinią i serem camembert

Trochę mniej dietetyczna propozycja dla smakoszy serów pleśniowych. Wytrawne babeczki stanowią idealną przekąskę. Są tez ciekawym pomysłem na pieczywo do zupy, np. kremu z cukinii lub białych warzyw. 12 porcji: 300 g mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 250 g kefiru lub maślanki 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 średniej cukinii 50 g sera camembert (brie również będzie pasował) Z cukinii wykrawamy gniazda nasienne, ścieramy na tarce o grubych oczkac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.